Ім’я «Аква-Він» та ще 46 мільйонів отримає спорткомплекс на Замості

Ім’я «Аква-Він» та ще 46 мільйонів отримає спорткомплекс на Замості
Головною «фішкою» спорткомплексу стане басейн. Він матиме довжину 25 метрів та 6 доріжок для плавання
  • До 1 липня цього року мають завершити реконструкцію спорткомплексу «СКА» на Янгеля, 48.
  • У мерії зазначили, що разом з оновленими 25-метровим басейном комплекс отримає нове ім’я — «Аква-Він».
  • На добудову комплексу виділяють ще 46 мільйонів гривень. А ремонтувати буде та фірма, з якою мерія раніше розірвала підряд.

Після завершення реконструкції спорткомплекс «СКА» на Янгеля, 48 збираються передати на баланс спортшколи. Крім того, об’єкту змінять ім’я на «Аква-Він», повідомили у мерії, передає радіо «Місто над Бугом».

— Реконструкція на фінішній прямій. Родзинкою комплексу є 25-метровий басейн, який матиме шість доріжок для плавання. На бетонній чаші басейну маємо ще покласти плитку, замовити сучасні тумби для плавців, — каже голова комітету з фізичної культури й спорту міськради Сергій Краєвський.

Відео дня

«СКА», січень 2020 року.

Також він зазначив, разом з басейном будуть відремонтовані ігровий, атлетичний, гімнастичний зали та обладнають тренажери. Спорткомплекс буде доступний для людей з інвалідністю.

— Основна мета комплексу — можливість приймати змагання на рівні чемпіонату України. Приміщення передадуть на баланс Дитячо-юнацької спортивної школи №3, — говорив Краєвський.

Реконструкція №2

До цього, ми писали, що на «СКА» очікує ще одна реконструкція. З 2018-го триває реконструкція спорткомплексу на Янгеля, 48. На повне оновлення комплексу в бюджеті заклали 35 мільйонів гривень, з яких підрядник — товариство «ТБС-ПРОФ» використав 23 мільйони. 

Станом на січень 2020 року «СКА» був готовий на 60%. Втім на завершення робіт запланували витратити ще понад 46 мільйонів гривень, для чого оголосили новий тендер. А зі старим підрядником розірвали угоду.

«Причиною розірвання договору підряду з товариством «ТБС-ПРОФ» є додаткові роботи, які виникли в процесі реконструкції вказаного об'єкта і які не були раніше передбачені проектно-кошторисною документацією», — пояснювали на наш запит у міськраді.

Натомість директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець зазначив ще одну причину розриву відносин:

— Претензій до колишнього підрядника в нас немає. Роботу вони свою виконали, а угоду розірвали для коригування кошторису проекту реконструкції, який був складений за цінами 2018 року. Але, чи оберемо того ж підрядника? Цього стверджувати не буду — усе вирішує система ProZorro.

Однак, продовжувати реконструкцію готується те ж саме підприємство. «ТБС-ПРОФ» запропонувало за роботу 46 мільйонів 230 тисяч гривень, що на 80,7 тисячі менше, ніж кошторисна вартість реконструкції.

При умові безперервного фінансування підрядник зобов’язався виконати роботу в строк до 1 липня 2020 року.

Що буде в комплексі

У спорткомплексі буде сучасний басейн, який зможе приймати до 300 відвідувачів на добу. Два гімнастичні зали, атлетичний та ігровий зали, які розраховані на 450 осіб на добу. Також передбачені й глядацькі балкони (балкон для глядачів басейну — 100 місць, балкон для глядачів ігрового залу — 150 місць). Про це зазначали у липні на сайті міськради.

А ще спорткомплекс буде адаптований для людей з інвалідністю та маломобільних груп. На вході в спортивний  комплекс пандус, на першому поверсі — вертикальний підіймач, в залі басейну — підіймач мобільний механічний. 

— Тут буде можливість займатись ігровими видами спорту: футбол, волейбол, гандбол, баскетбол. Будуть легкоатлетичні зали та басейн, де можна буде проводити змагання регіонального і загальнонаціонального рівнів, — говорив міський голова Сергій Моргунов.

Візуалізація муніципального проекту «СКА»

При тому варто згадати, що декілька років тому «СКА» хотіли віддати полякам. Компанія Eurosolid там хотіла зробити новий басейн, солярій, SPA та інші водні розваги. Попередньо, інвестор погодився вкласти в оновлення комплексу своїх 150-200 мільйонів гривень.

Previous Next

Візуалізація польського проекту «СКА»

Але протягом наступних років спорткомплекс залишався без ремонтів. І стан будівлі з роками ставав тільки гіршим: пошарпані стіни, побиті вікна, розбита плитка басейну.

Previous Next

У 2017-му в мерії публічно заявили про завершення діалогу з інвестором. Владислав Скальський, який тоді був на посаді заступника міського голови, казав, що «довгий час намагалися знайти ту формулу, яка б врахувала інтереси інвестора, й інтереси громади. Але в результаті вирішили, що польський проект закрито».

 

Читайте також:

Привіт, 70-ті! На Коцюбинського повертається трамвай

Нові дороги, ТЦ і парковки. Ухвалили план перебудови району М’ясокомбінату

На кузови для VinLine готові витратити 16 мільйонів. Що відомо про ці тролейбуси

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Александр Бабак

    Тьфу всього 46 мільонів наших грошей
  • Ольга Маціпура

    може хтось знає з якого віку чи при якому рості можна було відвідувати цей басейн??? я так на нього надіюсь🤞🤞🤞 але відчуваю поки добудують то це питання буде не актуально 😔🤔
  • Татьяна Склярова

    А где там собираются делать легкоатлетический манеж? Насколько я знаю там нет подходящего помещения🤔
  • Светлана Демид

    Ба , як швидко". Не минуло  й 13 років ,як басейн не працює
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up