Які об’єкти у Вінниці стануть «Великим будівництвом» президента Зеленського

Які об’єкти у Вінниці стануть «Великим будівництвом» президента Зеленського
Торік у Вінниці був тільки один об'єкт «Великого будівництва» — СК «Здоров'я». Тепер їх запланували сім, частина з яких буде завершена у 2021 році
  • Довгобуди, такі як «СКА», лікарня на Київській, дитсадок на Зерова, включили до програми президента «Велике будівництво».
  • При цьому для їх добудови в 2021 році будуть виділяти кошти як з місцевого, так і з державного бюджету.
  • Який повний перелік будівель та скільки витратять грошей?

Регіональна комісія Держфонду регіонального розвитку відібрала 13 проектів, які будуть реалізовувати на території Вінницької області, про що повідомив голова ОДА Сергій Борзов.

«Це 11 перехідних та 2 нові проекти», — йдеться у дописі Борзова на його фейсбук-сторінці.

Примітно, що сім з 13 проектів будуть реалізовувати саме у Вінниці.

Відео дня

Майже всі вінницькі об’єкти інфраструктури добудовуватимуть, почнуть ремонтувати під брендом програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Це видно з графіки, яку опублікував голова облдержадміністрації. Які саме об’єкти «Великого будівництва» будуть реалізовані у Вінниці?

«СКА»

Спорткомплекс на Янгеля, 48 почали ремонтувати в 2018 році. Будівельники укріпили будівлю, переробили чашу басейну, утеплили зовнішній фасад, виконують оздоблення всередині приміщення. Проте за три з лишком років реконструкція будівлі завершена на 65%. 

Через брак фінансування цієї зими його вирішили законсервувати. Загальна вартість «СКА» сягнула 70 мільйонів гривень, але будівельники використали з цієї суми тільки половину. Фінал реконструкції має відбутися в 2021 році.

В оновленому «СКА» зможуть проводити змагання з плавання та ігрових видів спорту. Тут буде перший муніципальний 25-метровий басейн у місті, який зможе відвідувати до 300 людей на добу. Також передбачено два гімнастичні, атлетичний та ігровий зали, глядацькі балкони. Важливо, що спорткомплекс буде адаптований для людей з інвалідністю та маломобільних груп, адже тут облаштують пандус і підіймач.

Дитсадок №16

Нову будівлю замість аварійної будують для дитсадка на вулиці Зерова. Перед зимою там завершили роботи на 30%. У ній перекрили покрівлю, мали змонтувати двері та вікна. І законсервувати на час холодів, бо, знову таки, брак коштів. Коли дитсадок добудують, то тут зможуть виховувати дві з половиною сотні дошкільнят.

Медицина

Одразу три вінницьких проекти отримали від регіональної комісії погодження про фінансування з державного фонду.

Добудують головний корпус лікарні швидкої меддопомоги, що на Київській, 68.

Масштабний проект втілюють в рамках медичної реформи. Вінниця є центром північного госпітального округу з населенням 960 тисяч людей, лікарня ШМД є центром надання екстреної невідкладної меддопомоги.

Загалом в новій споруді буде 24 ліжка інтенсивної терапії, власний центр з телемедицини, дані  з діагностичного відділення будуть автоматично передаватися до апаратури, що в операційній.  Ще одна відмінність цієї лікарні від інших — машина швидкої допомоги буде заїжджати в середину будівлі. Відтак, пацієнта будуть витягати на ношах вже в теплому, чистому приміщенні.

Ще закладають фінансування на два об’єкти — реконструкція хіміотерапевтичного корпусу «Подільського регіонального центру онкології» та реконструкція корпусу №7 Пироговки під розміщення нейрохірургічного відділення.

Культура та технопарк

Два останніх проекти у Вінниці, які у 2021 році будуть робити частково за кошти ДФРР. Це реконструкція концертної зали в будівлі на Театральній, 15. Вже багато років у Вінниці немає повноцінного майданчику для проведення масштабних концертів.

Та ще запланували створити Вінницький технопарк на території заводу «Кристал», що на 600-річчя, 21. Про його розбудову стали говорити ще в 2019 році. За планами чиновників, це буде сучасне місце, де започатковують і розвивають бізнес, налагоджують контакти, навчаються і отримують натхнення.

У технопарку будуть класичні та клубні офіси, публічні простори, коворкінг, конференц-зал, Fab Lab (невелика майстерня, яка пропонує учасникам можливість виготовляти необхідні їм деталі на верстатах), лабораторії, навчальні центри для дітей та дорослих, Центр розвитку підприємництва, КП Вінницький муніципальний центр інновацій, відділення банку.

 

Раніше, нагадаємо, дізнались чому в парку «Хімік» зараз зрізають дерева

 

Читайте також:

Які дороги відремонтують і побудують в 2021 році? Перелік по вулицях

Які будинки отримають ремонт за гроші Вінниці? Перелік адрес

Через Вінниччину прокладуть міжнародну трасу «Київ - Кишинів». Що відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Александр Григоришен

    Велике крадівництво.
  • Гість

    А чого це СКА довгобуд?
    Там просто поглиблений капремонт і мала кількість бригад, але там копошаться постійно ж!
  • Виталий Копач

    Набудує....
  • Oksi Go

    О,госпадзі...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up