У Вінниці з’явився новий лохотрон – аферисти збирають гроші на вікна

У Вінниці з’явився новий лохотрон – аферисти збирають гроші на вікна
Шахраї приходять до жителів вінницьких багатоповерхівок та представляються працівниками муніципальної програми з теплозбереження. Люди просять внести перший внесок на заміну вікон, який за словами аферистів потім міська влада компенсує.

У прес-службі міської ради повідомляють, що не існує ніякої муніципальної програми по теплозбереженню для заміни вікон у мешканців багатоповерхівок.

Насправді існуюча муніципальна програма на умовах співфінансування виконує тільки заміну чи ремонт дахів, мережі, електрощитових у багатоповерхівках. - Ми дійсно замінюємо старі вікна на металопластикові, але тільки у під’їздах. Мешканці беруть участь у співфінансуванні цих робіт, але, знову ж таки, це рішення приймається на загальних зборах жителів, а не індивідуально, - зазначає  в.о. директора департаменту житлового господарства Олег Лаврік.

Мешканці приймають рішення про участь у такій програмі на загальних зборах. Після чого старший по будинку збирає гроші на проект та передає їх виконавцю. Приблизно 70 відсотків витрат компенсується за рахунок міського бюджету, іншу частину оплачують мешканці.

Відео дня

Мешканців просять бути пильними та радять записувати дані людей, які звертаються до них з пропозицією заміни вікна. Вимагайте у них посвідчення та повідомляйте негайно про їх візит у міліцію, - радять у прес-службі міської ради.

Варто зазначити, що станом на 26 лютого у міліцію ще не звертався жодний вінничанин з заявою про такий вид шахрайства.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    До мене також не раз уже приходили, пропонували встановити пластикові вікна, ледве здихалась. Такі настрирливі. Навіть коли сказала, що у мене скрізь стоять пластикові вікна, допитувались чи нікому з близьких, родичів не потрібно поміняти на пластикові вікна. Задрали.

    Дарья reply Дарья

    Скоріше б їх уже зловити, а то достали зі своїми вікнами.
  • Анонім

    Эти работники сегодня бегали по пр. Юности. Выдали рекламу  Еврохолдинг (Соборна 99-а). Оттуда и ноги растут...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up