У Вінниці буде Індустріальний парк. Відводять землю, на яку претендувала «Монсанто»

У Вінниці буде Індустріальний парк. Відводять землю, на яку претендувала «Монсанто»
Завтра, 27 червня, сесія міськради має ухвалити рішення про створення Вінницького індустріального парку. Мова йде про 80 гектар землі, у перспективному мікрорайоні Східний (в районі деревообробного підприємства «Барлінек»).

Цим же рішенням депутати дадуть старт розробці концепції індустріального парку, що дасть змогу далі, після оформлення усієї документації, подати прохання на включення Вінницького індустріального парку до Реєстру індустріальних парків України.

Таким чином місто нарешті виходить на фінішну пряму у питанні, яке почало обговорюватися ще в 2007 році, при мерстві Олександра Домбровського.

Потім, в різні часи цю ділянку розглядали такі компанії як польська PORTA, українські ROSHEN та КОМО. Більше того, навіть ходили розмова, що ця ділянка може бути цікава компаніям Nokia та Siemens.

Відео дня

Головне питання в яке впирався розвиток цієї території – відсутність підведених комунікацій.

В зв’язку з цим, у 2010 році у міській раді навіть з’явилась ідея  перетворити цю земельну ділянку, відведену для Вінницького індустріального парку, у таку собі вільну економічну зону. Відповідно до законодавства, рішення про створення вільної економічної зони приймає та реалізовує держава. Відтак саме вона має створити для бізнесу усі умови, включаючи підведення усіх комунікацій… У 2010 році ціна питання складала близько 160 мільйонів гривень.

А 2013 році, усіма 80 гектарами ВІПі зацікавилась компанія Монсанто, яка планувала тут розмістити насіннєвий завод. Проте перший аукціон з продажу 80 гектар, за стартовою ціною 81,5 мільйонів гривень, визнали таким що не відбувся (зареєструвався тільки один учасник), а невдовзі, після пікетів проти розміщення такого виробництва у місті, питання «пустили на гальма».

Таким чином, рік потому, мерія знову повертається до ідеї індустріального парку, як об’єкту, де може бути розміщено не одне, а декілька виробництв. Відповідно до попередніх розрахунків, ця територія може помістити до 12 великих виробничих підприємств і ще близько 30 малих та середніх.

Довідка. В Українi вже створено iндустрiальнi парки у Хмельницькому, Iвано-Франкiвську i Львовi, два – на Житомирщинi i Полтавщині. При цьому в спеціальний реєстр включені лише два останні.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Это второе чудо. Первым было Силиконовая долина в Сабарове.
  • Anonymous

    согласен, в Торонто поди такого чуда нету, а в Виннице будет :)))))) особенно после того, как десяток заводов радио-электронной промышленности закрыто и разворовано
  • Anonymous

    Громко смеюсь!!!)))) Аж икаю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up