У педуніверситеті - вибори ректора

У педуніверситеті - вибори ректора
Виборча комісія, бюлетені, виборці, спостерігачі… У Вінницькому державному педагогічному університеті ім. М. Коцюбинського 29 вересня відбулися вибори ректора. Результати у виборчій комісії обіцяють оприлюднити на сайті педуніверситету вже сьогодні після 17.00.

У аудиторії, де проходять вибори, не людно. Час від часу приходять виборці, показують членам комісії  свої паспорти, їм вручають бюлетень, у кабінці вони роблять свій вибір та опускають бюлетень у скриньку. 

Previous Next

На посаду ректора претендують шестеро кандидатів. Серед них викладацько-професорський склад педуніверситету, та є й представники з інших вузів, яких затвердило Міністерство освіти, -  так звані варяги. Виборців трохи більше 600. Аби перемогти, кандидат повинен отримати більше 300 голосів. 

Голосують викладачі, студенти і персонал – лаборанти, бібліотекарі, бухгалтерія. Учбовий процес у вузі через вибори не припиняється, розповідають у оргкомітеті по виборах.

- Виборці дуже активні, - каже голова виборчої комісії Олександр Мозговий. - Станом на 12.00, а працюємо ми до 15.00, вже проголосували 83% виборців. Найактивніше вони приходять під час перерв. 

Закон про вищу освіту передбачає саме таку процедуру виборів ректора, додає пан Мозговий. І пояснює, яким чином визначали кількість виборців. 
- 75 % виборців від загальної кількості становлять викладачі, 15% студенти і 10% - інші структурні підрозділи. А загальна кількість виборців визначається за кількістю викладачів, - каже голова комісії. – Так приміром, не всі студенти голосують, а  лише частина. Їх спеціально обирали під час зборів . Кожному факультету виділена квота – по 8-10 студентів .

Загалом це вже друга спроба провести вибори у педуніверситеті, розповідають у оргкомітеті по виборах. Вперше вони відбулися у квітні цього року, проте ніхто з кандидатів не набрав потрібної кількості голосів.  Необхідність виборів нового ректора виникла наприкінці минулого року у зв’язку зі звільненням за певних обставин з цієї посади Олександра Шестопалюка , який пропрацював близько 10 років. Нині екс-ректор на пенсії, у вузі вже не працює. 

Вибори - дуже серйозна подія у вузі, кажуть викладачі і студенти.  Адже треба обрати і професіонала, і людину, яка зможе об’єднати університет і вирішувати багато питань від наукових до господарських . Це повинен бути лідер. 

Євгенія ЦЕБРІЙ

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up