Шестеро на одне місце. Хто претендує на вакансії суддів у Вінницькому апеляційному?

Шестеро на одне місце. Хто претендує на вакансії суддів у Вінницькому апеляційному?
  • За 12 вакантних суддівських посад змагаються більше 70-ти кандидатів.
  • Участь у конкурсі на звання судді Вінницького апеляційного беруть адвокати.
  • Є серед кандидатів один науковець, але решта – судді міських судів.

Про кількість бажаючих вдягнути суддівську мантію розповіли у Вінницькому апеляційному суді. Сказали, що мають 12 вакантних посад, на які претендує 71 кандидат.  

— Зараз у суді працює 28 суддів: 18 — у судовій палаті з розгляду цивільних справ, решта — кримінальних, — сказала в прес-секретар Вінницького апеляційного Надія Чорна-Гаража. — Усього нині в різних апеляційних судах 346 вакантних посад суддів. Конкурс на їх зайняття Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила 9 серпня цього року.

Про те, хто бере участь у конкурсі на суддівські посади саме у Вінницькому апеляційному, розповів заступник голови суду Ігор Стадник в інтерв’ю радіо «Місто над Бугом», приуроченому до першої річниці створення Вінницького апеляційного (рік тому суд перейменували).

Відео дня

— Суддями апеляційного суду хочуть стати здебільшого наші колеги з місцевих судів. Вони — не лише з Вінниччини, а й із Черкащини, Хмельниччини і навіть із Дніпра. Є серед кандидатів 11 адвокатів й один науковець, — сказав Ігор Стадник.

 

Про нестачу суддів апеляційної інстанції для розгляду кримінальних справ, 20minut.ua розповідав у матеріалі «Був шерифом, коли побив підлітка. Вінницькі судді відмовилися від скандального процесу».

По резонансному провадженню, нагадаємо, за 5 років не винесли остаточне рішення, а тепер не змогли сформувати чергову колегію — не вистачило суддів. Матеріали передають до сусіднього регіону, що затягне розв'язку конфлікту екс-міліціонера та родини постраждалого від його дій хлопця. 

На сайті Судової влади України знаходимо інформацію про вакансії у інших вінницьких судах. В Сьомому адміністративному —  три вільних місця. У господарському суді Вінницької області — одна вакасія. Але списків кандидатів на посади суддів на офіційному ресурсі немає.

Раніше журналісти 20minut.ua вивчали доходи і статки вінницьких суддів за відкритими даними: проаналізували 128 декларацій служителів Феміди та знайшли, у кого квадратних метрів вистачить на хмарочос, а землі більше — ніж у центральному парку. Дивіться матеріал з інфографікою «Багачі і бідняки вінницької Феміди. Майно з декларації суддів у простих величинах».


Читайте також:

Кличуть на роботу в поліцію. Назвали список із 29-ти вакансій та суми зарплат

«Я викрила мафію 25-річної давності!» Вінницька пенсіонерка розкрила справу для НАБУ

Поліцейський Пивовар, звинувачений в смерті підприємця Комарніцького, поновлюється на службі

Мала занести в суд 30 тисяч гривень. Затримали адвокатку з грошима для хабара

Батьки загиблих полегшено зітхнули. Водій не викрутився від тюрми за ДТП «під кайфом»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрий Бондарук

    Хто більше забашляє - той і буде! Чи Ви не знаєте, як у нас відбувається конкурс?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up