Поліцейський Пивовар, звинувачений в смерті підприємця Комарніцького, поновлюється на службі

Поліцейський Пивовар, звинувачений в смерті підприємця Комарніцького, поновлюється на службі
Сергій Пивовар на суді в Хмельницькому. Там його взяли під варту, а згодом відпустили під домашній арешт
  • Подав позов до адміністративного суду звільнений з поліції оперативник Сергій Пивовар.
  • Він просить скасувати накази керівництва, поновити його на посаді і виплатити зарплату за вимушені прогули.
  • А розслідування за його кримінальною справою ДБР ще не завершило.

Про намір повернутися на службу в поліцію звільненого за негативом Сергія Пивовара знаємо з ухвали Вінницького окружного адміністративного суду. Цією ухвалою суд прийняв до розгляду його позовну заяву до обласного управління поліції. Суть позову: «про визнання протиправним та скасування наказів, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу».

Оперативного співробітника Київського відділення поліції Сергія Пивовара, нагадаємо, звільнили з лав поліції на початку липня цього року за порушення службової дисципліни, яке потягло за собою кримінальне провадження про перевищення службових повноважень.

Таке рішення прийняли після службового розслідування за фактом травмування опером вінничанина Олександра Комарніцького. Для нього випадкова зустріч на зупинці «Водоканал» з поліцейським, який займається самбо, мала смертельні наслідки. Підприємець помер в лікарні від отриманої черепно-мозкової травми.

Відео дня

Після трагедії до Вінниці приїздив голова Нацполіції Князєв, щоб пообіцяти вдові Лесі Комарніцькій, що винуватець буде покараний. На спеціальному брифінгу він повідомив пресу, кого із місцевих керівників відсторонив від роботи, а хто буде одразу звільнений.

Пізніше 20minut.ua дізналася, що начальник главку теж був покараний за порушення оперативника Пивовара. Наші журналісти розповідали також, як міняли запобіжний захід підозрюваному поліцейському і що він частково визнає вину. А раніше писали, наскільки обурив випадок вінничан — люди зібралися на мітинг під будівлею поліцейського управління.

То ж чи завершилося розслідування кримінального провадження за звинуваченням Сергія Пивовара, що він вже поновлюється на посаді? Він підозрюваний у справі, порушеній за третьою частиною статті 365 Кримінального кодексу «Перевищення влади…». Це тяжкий злочин, за який загрожує до 10-ти років ув'язнення. 

Журналіст 20minut.ua сьогодні, 12 листопада, зателефонувала в Хмельницьке управління ДБР з усним запитом. Черговий одразу відповіді дати не зміг, обіцяв передати питання слідчому. Тож чекаємо його дзвінка. А тим часом цікавимося в Лесі Комарніцької, що їй відомо про розслідування обставин смерті її чоловіка.  

— Я просила слідчого надати мені матеріали, а він сказав, що зможе ознайомити зі справою тільки після завершення слідства, — відповіла вдова підприємця. — Тому ні, розслідування ще не закінчили. Воно продовжується.

Про те, щоб міняли статтю відповідальності на легшу, вдові слідчий не казав. Вона теж про це запитувала. Леся Комарніцька також розповіла, що консультується з адвокатом, який буде представляти її інтереси, як потерпілої, під час судового слідства.   

Що ж змусило Сергія Пивовара позиватися про поновлення на службі, якщо він ще підслідний? В ухвалі сказано, що він подав позов після того, як отримав копії наказів про своє звільнення. Їх вважає протиправними. Чому? Аргументацію позивача почуємо на засіданні в адмінсуді, запланованому на 13.00 у четвер, 14 листопада.

В ухвалі ж тільки читаємо про позовні вимоги: крім поновлення на роботі, Пивовар просить обласне управління виплатити йому зарплату за той період, відколи він був під арештом. Називає своє перебування під запобіжними заходами вимушеним прогулом.

Як сказали у відділі комунікацій обласного главку, на судовому засіданні в адміністративному суді юрист управління буде заперечувати задоволення позову Сергія Пивовара — відстоюватиме правомірність наказів про його звільнення.

— Наша позиція однозначна. Ми будемо опротестовувати рішення, якщо його приймуть на користь Пивовара, — сказала прес-офіцер поліцейського главку Анна Олійник. — Не ми проводимо розслідування по його кримінальному провадженню, а ДБР, але знаємо: воно не закрите. Ми вважаємо звільнення правоохоронця, який перевищив службові повноваження, правомірним і обґрунтованим. 


Читайте також:

Мала занести в суд 30 тисяч гривень. Затримали адвокатку з грошима для хабара

Був шерифом, коли побив підлітка. Вінницькі судді відмовилися від скандального процесу

Батьки загиблих полегшено зітхнули. Водій не викрутився від тюрми за ДТП «під кайфом»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Максим Руднев

    А цим журналюгам аби щось писати! Їм тільки дай повод. Самі дуже святі???

    Анонім reply Максим Руднев

    Пане Максиме, можливо  "привід"?  "ПОВОД" це на зразок рішати....
    Не поганий матеріал журналіста , читач зрозуміє що реформа поліції від пана Авакова "працює". Українці при звернені до поліції будуть готові до полісменів на зразок пана Сергія Пивовара, його захисника Володимира Жукова,  який  аж ніяк не відрізняється від пана Сергія, та групи підтримкм Сергія на зразок пана Максима та пані Ірини.
  • Ник

    Это пи...дец  -  это дно

    главврач reply Ник

    нет. дно уже пробито
  • Вот такие дела

    Винничане, гуляя вечером по городу, не забывайте, что вас может безнаказанно убить такой же подонок в форме, как и Пивовар. Да здравствует наш суд, ну вы знаете.

    Максим Руднев reply Вот такие дела

    Тебе чмо точно таке жде😆

    Вот такие дела reply Максим Руднев

    Напиши свой номер, дикуха.

    Максим Руднев reply Вот такие дела

    Терпіла, якщо я напишу то ти не видержеш!!!
  • Яна

    Не Вам тут вирішувати.Не знаєте,що Вас чекає!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up