«Провину визнає частково»: як обирали запобіжний захід оперу, що вдарив Комарніцького. Апеляції ще не було

«Провину визнає частково»: як обирали запобіжний захід оперу, що вдарив Комарніцького. Апеляції ще не було
  • Запобіжний захід для вінницького поліцейського, що вдарив Олександра Комарніцького, досі не переглянули. У прокуратурі кажуть, що апеляційна скарга чекає розподілу.
  • З’явився текст ухвали про те, як у Хмельницькому обирали запобіжний захід для поліцейського.
  • Там написано, що Пивовар вдарив чоловіка в обличчя кулаком. Серед травм — пошкодження гомілково-ступеневого суглоба.

Два тижні тому, 11 червня, у Вінниці сталася трагедія. Підприємця Олександра Комарніцького забрали до реанімації з тріщиною черепа.

Офіційна версія поліції: поліцейський відштовхнув його, а чоловік впав і вдарився об асфальт. Але згодом дружина травмованого від очевидців дізналась, що оперативник-самбіст побив її чоловіка. На жаль, 23 червня Олександр помер, не приходячи до тями.

Подія викликала великий суспільний резонанс. Під стінами обласного главку поліції відбувся мітинг. Наразі кримінальна справа про смерть Олександра Комарніцького розслідується. На цей час від служби відсторонили керівника поліції області Юрія Педоса, чотирьох керівників різних підрозділів поліції та самого правоохоронця, який фігурує в справі. А зовсім звільнили заступника очільника поліції Вінниччини Сергія Сокирана, який відповідав за підготовку особового складу.

Відео дня

Запобіжний захід

Поліцейський, який став підозрюваним у цій справі — оперативник Сергій Пивовар. Розслідує трагедію Державне бюро розслідувань, територіальне управління якого знаходиться в Хмельницькому. У суді цього ж міста обирали міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, рішення виносили тоді, коли Олександр Комарніцький був живий. Після його смерті у вінницькій прокуратурі розповіли, що подають апеляцію для того, щоб обрати більш суворий запобіжний захід поліцейському. Оперативник Сергій Пивовар отримав цілодобовий домашній арешт.

У реєстрі судових рішень з’явилася ухвала про те, як 23 червня обирали запобіжний захід у міському суді Хмельницького. Ось що з неї дізнаємося.

  • Наразі справа кваліфікована за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу («Перевищення влади…»). За цей тяжкий злочин поліцейський може опинитися за гратами на строк від семи до десяти років.

  • Сергій Пивовар одружений, раніше не судимий, учасник бойових дій. Йому вже повідомили про підозру.

  • За версією слідства, викладеній у матеріалах справи, 11 червня, під час виконання службових обов`язків, неподалік зупинки «Водоканал», поліцейський вдарив кулаком в обличчя Комарніцького. Від удару той впав на спину на асфальт.

  • Згідно проміжного епікризу із Вінницької психоневрологічної лікарні, Комарніцький отримав сполучну травму тіла, відкриту проникаючу черепно-мозкову травму, забій головного мозку важкого ступеню, перелом луски потиличної кістки, перелом пірамідок скроневих кісток, а ще, зокрема, злам кісточки лівого гомілково-ступеневого суглоба.

  • У справі є троє свідків, яких допитали.

  • Сам поліцейський провину визнає частково. Також у судовому документі написано, що він надав 20 тисяч гривень на лікування Олександра Комарніцького.

24 червня призначили ще одну судово-медичну експертизу, уже після смерті Олександра.

Апеляція

Процесуально справою керує прокуратура Вінницької області. Її прес-служба ще 24 червня написала, що подана апеляційна скарга, щоб у суді переглянули запобіжний захід, обраний раніше.

Сьогодні, 27 червня, у прес-службі обласної прокуратури сказали, що запобіжний захід ще не переглянули в суді. І наразі невідомо, коли саме це буде, бо скарга чекає розподілу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Sergei Fokin

    Ещё раз показывает что наше судейство имеет большую дыру
  • Таня Келячус

    !!! Убить человека и домашний арест???
  • Жора

    Господа  если вы думаете что после того как бандит Янык сбежал в Ростов . У нас в стране исчезли бандиты ? Нет они остались работать оборотнями  в прокуратуре и в других ведомствах. Опасно в том что оборотни в погонах  работают с бандитами.Смотрите видео это господин Шапошников основатель ДК

    https://youtu.be/FcqynnSY90w

  • Aleksandr Kovalski

    "Поліцейський, безперечно, винний у "перевищенні службових повноважень", але у цьому тексті чомусь не згадується про те, що призвело до того. - Поліцейський зупинив машину підприємця Комарніцького та запропонував тому (чи навіть й вимагав?) бути понятим в оперативній поліцейській справі. - Той відмовився та ще й, мабуть, "качав права"... Коп спересердя гепнув того у фейс, а тому як мав дуже велику фізичну силу та велику власну вагу, то потерпілий добре гепнувся...                                                                                                  

     Як на моє переконання, практика "понятих у справі" - то совкова міліцейська практика, яку перейняли у спадок ще від царської поліції... Гадаю, що ніде у світі поліція зараз в оперативній діяльності не користується "понятими", чия присутність у такій справі є чисто формальною. А раз так, то за понад 25 років українська поліція/міліція мала б вже відмовитися від такої архаїчної практики...

    Aleksandr Kovalski reply Aleksandr Kovalski

    Михал Иваныч хоче сказати, що той коп спересердя копав того Комарніцького ногами після його відмови бути понятим?..

    Anonymous reply Aleksandr Kovalski

    Зовсім не виключено.що потерпілий не лише почав "качати права",але міг і руки пустити в хід.. Адже він був "патріотом",а для них,як відомо,закон не писаний.

    Михал Иваныч reply Aleksandr Kovalski

    И вот интересно,  как от одного удара кулаком, могут быть такие травмы, вся голова( затылочная часть, височная часть и нога ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up