Помер вінничанин Олександр Комарніцький, якого побив поліцейський-самбіст

Помер вінничанин Олександр Комарніцький, якого побив поліцейський-самбіст
  • Близько півночі 11 червня 2019 року у Вінниці сталася трагедія.
  • 47-річного підприємця Олександра Комарніцького забрали до реанімації з тріщиною черепа.
  • Офіційна версія поліції: впав і вдарився об асфальт. Але згодом дружина травмованого від очевидців дізналась: оперативник-самбіст побив її чоловіка.
  • На жаль, сьогодні 23 червня Олександр помер.

— Сьогодні зупинилося серце чудової людини, палкого патріота України, Олександра Комарніцького. Трагедія, яка червневого вечора сталася на вулиці нашого міста...Поліція, яка повинна охороняти спокій і мирне життя громадян - побила Сашу до стану, який став смертельним. За що? Тільки за те, що відмовився свідчити про те, про що не мав уявлення і за що не дозволяло його мудре сумління! — повідомив Сергій Гайструк на своїй сторінці у ФБ.

 

Відео дня

Що кажуть у поліції?

Варто зазначити, за інформацією Нацполіції, 11 червня у Вінниці поліція зупинила чоловіка, у якого було виявлено гранату РГД-5 із запалом.

— Співробітник поліції попросив одного з перехожих бути присутнім під час слідчих дій у якості понятого. На що вінничанин відмовився та некоректно висловився. Зав'язався словесний конфлікт, поліцейський застосував фізичну силу, чоловік впав та вдарився головою об асфальт. Співробітник поліції надав першу медичну допомогу та викликав швидку. Потерпілий був госпіталізований,  — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області

За фактом розпочали службове розслідування та кримінальне провадження за ст.128 Кримінального кодексу України. 

— За розпорядженням Голови Національної поліції наказом ГУНП у Вінницькій області було відсторонено від виконання службових обов'язків самого порушника, а також чотирьох керівників поліції Вінниччини: начальник Київського відділення поліції Вінницького відділу, начальник управління кадрового забезпечення ГУНП, заступник начальника Вінницького ВП - начальник ВКП ГУНП та заступник начальника Київського відділення поліції Вінницького відділу поліції - начальник СКП ГУНП, — зазначають правоохоронці.

Також готуються документи для звільнення заступника начальника поліції Вінницької області, який відповідає за підготовку особового складу.

Всі матеріали були передані до Державного бюро розслідувань.

У суботу, 22 червня, слідчі ДБР оголосили співробітнику поліції Вінницької області  про підозру за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України. 

У неділю, 23 червня, за декілька годин до того, як Олександр Комарніцький помер у лікарні, суд обрав поліцейському запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Поліцейські Вінниччини перерахували всю необхідну допомогу для лікування потерпілого. 

Очевидці кажуть, що Олександра побили

Дружина травмованого підприємця Леся Комарніцька у перші дні після госпіталізації чоловіка сказала 20minut.ua: боїться, що Олександра, який не може нічого розповісти, зроблять винуватим. І за останньою інформацією, знайшлися очевидці. Вони розказали дружині Олександра: був не поштовх і падіння, а побиття. Ще одна травма, виявлена лікарями 18 червня, це тільки підтверджує — медики знайшли перелом.

Стан Олександра Комарніцького лікарі називали стабільно важким. Вони тримали в медикаментозній комі, на апараті штучного дихання. На знімку МРТ, який показала дружина підприємця, бачимо тріщину основи черепа.  

Після події на Водоканалі, нагадаємо, відсторонили від роботи оперативника та його керівника — начальника Київського відділення Валентина Мазура, а з Хмельницького управління ДБР прийшов лист про початок слідчих дій в провадженні «щодо можливого необережного нанесення тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби (стаття 128 Кримінального кодексу України)».

Така кваліфікація каже, що попередня інформація Бюро розслідувань збігається з версією поліції. Також прес-служба ДБР написала: «У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 2-х років».

Хто причетний до загибелі?

Хто фігурант цієї справи? Як раніше повідомляв 20minut.ua, причетний до загибелі Олександра Комарніцького оперативник Сергій Пивовар. Пошук по поліцейському сайту показав кілька новин про цього співробітника. Відділ комунікації писав про нього, як про учасника і переможця чемпіонатів з боротьби. Самбо — спорт цього опера.

Прокуратура наполягає на взятті під варту поліцейського

Прокуратура Вінницької області клопотала перед Хмельницьким міськрайонним судом Хмельницької області про обрання підозрюваному поліцейському запобіжного заходу взяття під варту.

—  Судом обрано йому запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Прокуратура Вінницької області не погоджується з таким рішенням суду, тому подала апеляцію - наполягає на обранні підозрюваному запобіжного заходу у виді взяття під варту, — повідомляють у прес-службі прокуратури Вінницької області.

Редакція "20 хвилин" висловлює щирі співчуття дружині та рідним Олександра!

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (53)
  • Леонид Петренко

    И что, уволили только сокиряна и то на пенсию пошел. А где пендос, только отстранили на время проверки? И нашли пару ребят с райотдела крайних. Юного генерала к ответственности, на пенсию без пенсии, ато привык только крышевать все. Но все равно переждет и всплывет где то в мвд на должности. А его еще хорзов в свое время гнал в шею.
  • Ярослав Загарія

    Царство небесне. Вічний спокій. Саша був порядною людиною.  Питання до авакова за що вбиваєте цвіт нації ? Дістали.
  • всечитающий

    Это чучело оказалось еще и полицейским? Это же неадекватное животное, как он прошел атестацию? Фото героя https://mysocialmate.com/u/james_bonga

  • Лилия Кушнир

    Царство небесне. Виновних посадити і надовго, а їхні сім`ї щоб отримували цю сім’ю постраждавших все життя , може будуть думати що вони роблять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up