Ректора вінницького будівельного коледжа В’ячеслава Шатило нагородили найвищою козацькою відзнакою за допомогу бійцям АТО

Ректора вінницького будівельного коледжа В’ячеслава Шатило нагородили найвищою козацькою відзнакою за допомогу бійцям АТО
Також орденом, але вже Івана Богуна, нагородили голову громадської організації «Софія» Валерія Денисова. Нагороди вручав сьогодні, 27 липня, в приміщенні будівельного технікуму вінничанин Василь Киричко, осавул українського козацтва, який тиждень тому повернувся із зони АТО, де пробув місяць.

- Нашим генеральним старшиною, на зборах генералів усієї України було прийняте рішення нагородити Вячеслава Шатило орденом Богдана Хмельницького другого ступеня, та Валерія Денисова орденом Івана Богуна другого ступеня за їх допомогу, - говорить Василь Киричко.

Він вважає, що доцільно нагороджувати зараз за допомогу людей, які цього заслуговують.

Відео дня

-  В’ячеслав Шатило організував благодійний фонд у коледжі для потреб солдат. Денисов Валерій також активно долучається до забезпечення українських бійців, тому вони представлені гетьманом України Пантилюком Миколою до вищої нагороди козацького ґатунку, - каже осавул.

Орден Богдана Хмельницького вважається найвищою нагородою українського козацтва. І хоч вона не державна, немає ніяких пільг, але шанована в козацтві. Власник такого ордену може навіть вступати в ряди українського козацтва на вищі посади.

- Я з малих літ був закоханий в історію українського козацтва, в історичну постать Богдана Хмельницького, - зізнається В'ячеслав Шатило. -  Вдячний, що інформацію про мої добрі діла передали до гетьмана, а там прийняли рішення мене нагородити.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up