Прокуратура вбачає в діях Свитка незаконний вплив на слідство?

Прокуратура вбачає в діях Свитка незаконний вплив на слідство?
Нещодавно ми розповідали про те, що батько загиблого в АТО Юрія Коваленка вже декілька років намагається відновити справедливість стосовно звірячого побиття його та сина правоохоронцями. За допомогою він звернувся до голови обласної ради Сергія Свитка. Свитко звинувачує прокуратуру в бездіяльності. Прокуратура спростовує звинувачення голови облради та попереждає про незаконний вплив з метою перешкодити виконанню службових обов’язків.

«20 хвилин» раніше писало про те, як вже декілька років підряд батько загиблого в АТО Героя України Юрія Коваленко намагається відновити справедливість та покарати міліціонерів, які по звірячому побили його. Також тоді дісталось і сину – за те, що вступився за батька.

16 квітня з цією проблемою Віктор Коваленко вдруге звернувся до голови обласної ради Сергія Свитка. Свитко ж розповів, що подав  звернення до прокуратури, але так і не дочекався відповіді. Також Свитко пообіцяв звернутися до Головного прокурора Віктора Шокіна з цим питанням.

Як зазначають  у прес-службі прокуратури області, вони провели перевірку та з’ясували, що звинувачення Свитка є безпідставними. Оскільки скероване звернення не належить до компетенції обласної ради. Також за словами відомства, Свитко в супровідному листі до скарги Віктора Коваленка не виклав ні своєї позиції, ні бід-яких прохань чи пропозицій.

Відео дня

Зі своєї сторони, прокуратура області ретельно перевірила та вживала заходи для захисту прав Віктора Коваленка. На сьогодні триває судовий розгляд кримінального провадження за фактом побиття Віктора Коваленко.

- Прокурори і слідчі прокуратури, здійснюючи свої функції, є незалежними від будь-яких органів та інших посадових осіб і підкорюються тільки закону, - кажуть у прокуратурі області. Також пояснюють, що впливати  на прокурора чи слідчого, щоб перешкодити виконанню ними службових обов'язків заборонено законом України. «Просимо посадових осіб кожного органу державної влади та місцевого самоврядування здійснювати свою діяльність в межах наданих законодавством повноважень та виходячи з принципу пріоритету прав та свобод громадян», - звертається такими словами на своїй офіційній сторінці Прокуратура Вінницької області.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Сподіваюсь винних буде покарано і справедливість восторжествує. Закон має бути один для всіх однаковий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up