Батько загиблого героя в АТО: допоможіть розібратись із міліцейським свавіллям

Батько загиблого героя в АТО: допоможіть розібратись із міліцейським свавіллям
Батько загиблого в АТО Героя України Юрія Коваленко намагається добитись справедливості від міліції вже другий рік поспіль. Кілька років тому правоохоронці побили батька та сина. Зараз батько намагається добитись покарання цих міліціонерів. Та, на жаль, все марно.

Кілька років тому бершадські правоохоронці звіряче побили мешканця Бершадщини Віктора Коваленка. За нього ступився його син – Юрій Коваленко. Сину теж дісталось. В результаті  інвалід війни ІІ групи, офіцер-підводник у відставці, ліквідатор Чорнобильської аварії 1-ї категорії Віктор Коваленко вимушений був лікуватись після тяжких тілесних ушкоджень протягом тривалого часу. Син же Юрій, якому присвоєно звання Героя України посмертно за участь в АТО, отримав тоді легкі тілесні ушкодження.

Минулого року 30 вересня Віктор Коваленко звертався з проханням до голови обласної ради Сергія Свитка посприяти в тому, щоб правоохоронці були покарані, оскільки правоохоронні органи у Бершаді відмовились належним чином відреагувати на заяву потерпілого щодо свавілля з боку міліції. За словами Віктора Коваленка, замість об’єктивного розслідування злочину та  покарання винуватців, проти його сина  Юрія міліція сфабрикувала справу.

Вчора, 16 квітня батько вдруге звернувся з цим же питанням до Свитка, - розказують у прес-службі обласної ради. Віктор розповів, що на сьогодні правоохоронці закрили очі на те, що Юрій Коваленко загинув за незалежність України та отримав звання Героя України посмертно. Досі затягують розслідування цієї справи. Батько загиблого героя говорить, що  обласне керівництво міліції теж бездіє стовно його питання.

Відео дня

За словами Свитка, минулого року від керівництва обласної ради двічі направлялось звернення до головного прокурора області В’ячеслава Соколового. Проте, прокуратура ні яким чином не відповіла на ці звернення.

Тож голова Обласної ради пообіцяв Віктору Коваленку, що звернеться до Генпрокурора України Віктора Шокіна стосовно цієї ситуації.

Довідка: Юрій Коваленко народився 16 липня 1977 року у Бершадському районі. У званні підполковника на посаді заступника командира загону спецпризначення «Південь» ЗСУ приймав участь у бойових діях на сході України. «Підполковника» отримав безпосередньо в АТО, за успішну операцію, яку провів під час бою. Загинув в результаті мінометного обстрілу неподалік Краснопартизанську 15 липня 2014 року. Йому присвоєно звання Герой України посмертно та нагороджено орденом «Золотої Зірки», теж посмертно.

 

 

 
Коментарі (1)
  • Дарья

    Головне не здаватись, винні мають нести покарання за скоєне. Закон має бути один для всіх однаковий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up