Поверніть зароблені гроші! Борги із зарплати на Вінниччині зросли на понад два мільйони гривень

Поверніть зароблені гроші! Борги із зарплати на Вінниччині зросли на понад два мільйони гривень
Зарплатні борги зросли, а середньомісячна платня зменшилася
  • На 1 січня роботодавці області не виплатили працівникам 13,8 мільйона гривень, а вже на перше липня сума зросла до 16,1 млн. грн.
  • За п’ять останніх років тільки один раз вдалося скоротити загальну суму боргів.
  • З квітня щомісяця зростає заборгованість навіть на економічно активних підприємствах.
  • Найбільше заборгували підприємства-банкрути.

16,1 мільйона гривень не виплатили людям зароблених грошей станом на 1 липня нинішнього року.

Про це повідомляє обласне управління статистики. За його інформацією, левову частку від цієї суми, майже 81 відсоток, складають борги підприємств-банкрутів. Причому, вони суттєво наростили їх у порівнянні з таким само періодом 2019-го. Тоді цифра становила 32,1%.

Додали боргів у порівнянні з минулорічним  періодом також економічно неактивні підприємства. Але не набагато: їхня частка у загальному показнику становить нині 5,9 %, було 2,8%,

Відео дня

Натомість економічно активні виробництва суттєво скоротили борговий «хвіст» — з 65% у минулому році до 13,3% у нинішньому. Однак статистика звертає увагу на щомісячне зростання заборгованих сум на таких підприємствах, починаючи з квітня нинішнього року.

Найбільше боргують три галузі — сільське, лісове та рибне господарства. Серед районів області сумну пальму першості у затримці зарплати мають у Чечельницькому та Вінницькому. Нагадаю, йдеться про ті підприємства, що працюють і отримують прибутки, але не поспішають розраховуватися з працівниками.

Ніяк не виплатять зароблених грошей на деяких підприємствах у будівництві, добувній та переробній промисловості, оптовій торгівлі.

У розрізі міст на першому місті за сумою затриманих зарплат Вінниця (5,5 млн.грн.). У Ладижині цифра становить 2,5 млн.грн. Серед боржників Теплицький та Тростянецький райони, крім уже згаданих Чечельницького та Вінницького.

П’ять років тому, на 1 січня 2015-го, вінничанам не повернули 13,3 мільйона гривень зароблених грошей. Нагадаємо, на 1 січня нинішнього сума становила — 13,8 мільйона гривень. Щоправда, у 2016-му борговий «хвіст» було зменшено до 10-ти млн.грн.

Це  єдине скорочення заборгованості за п’ять років. Відтоді, тобто з 2016-го, борги тільки зростали. Зокрема, упродовж 2019-го таке зростання склало 16,2 відсотка.

До речі, скоротилася також середньомісячна зарплата : у грудні 2019 вона становила 10,6 тисячі гривень, а в червні нинішнього —9659 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Звериный оскал капитализма
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up