Поліція закрила чотири «центри реабілітації», один з яких був у Вінниці

Поліція закрила чотири «центри реабілітації», один з яких був у Вінниці
  • Чотири заклади на Житомирщині та у Вінниці потрапили під приціл поліції.
  • Кажуть, що там незаконно утримували нарко та алкозалежних людей.
  • Триває досудове розслідування.

Спецоперацію провела поліція спільно зі спецпідрозділом "Корд" у "ребцентрах" у кількох селах регіону, у Житомирі та Вінниці. 

—  Протиправне функціонування так званих «центрів реабілітації» для алко- та наркозалежних осіб поліцейські документували кілька місяців. У результаті було зібрано достатньо доказів злочинної діяльності,  — кажуть у відділі комунікації поліції Житомирської області.

За словами керівника поліції Житомирщини В’ячеслава Печененко, керівники цих «реабілітаційних центрів» не мали жодних дозвільних документів на зайняття таким видом діяльності і жодного відношення – до медичної сфери.

Відео дня

—  «Звільнили» з них майже 90 людей з усіх куточків України і затримали п’ятьох фігурантів за обґрунтованою підозрою у причетності до злочинів», - розповів В’ячеслав Печененко. 

Як розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Олексій Рубан, схема виглядала наступним чином:

«По Україні розповсюджувались оголошення про надання реабілітаційним центром допомоги у подоланні згубної залежності. До них звертались люди, родичі яких мали такі проблеми. У телефонній розмові обговорювались подальші деталі. Волонтери центрів, як вони себе називали, за окрему доплату виїжджали до будь-якого регіону і, застосовуючи як фізичний, так і психологічний вплив, або навіть обманом, потенційного «пацієнта» забирали до одного із псевдозакладів – чи то у Житомирському районі, чи то до Вінниці».

За словами Рубана, «лікування» вартувало від 8 до 15 тисяч на місяць. Однак замість обіцяної терапії люди фактично опинялися у неволі, де їх годували препаратами седативної дії без будь-яких лікарських призначень.

— Проживали утримувані у кімнатах по кілька осіб в умовах казарменого положення. Лише іноді їх випускали у двір, але й там вони знаходились під пильним наглядом. Порушників так званого розпорядку карали. Усі документи, які були у них в наявності, відбирали і зберігали без доступу. Дзвінки та розмови по мобільних телефонах також суворо контролювались, — зазначає правоохоронець. 

Зараз продовжується розслідування кримінального провадження.

Дивіться фото з місця:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Алла Юхимец

    Я ЗНАЮ , ЧТО ЭТО ЗА ДУРДОМ! У МЕНЯ МУЖ ТАМ НАХОДИЛСЯ! ИНОРМАЦИЯ ПРО ЭТИ ЦЕНТРЫ В ПОЛИЦИИ БЫЛО НО НИЧЕГО НЕ ПРЕДПРИНИМАЛОСЬ!!! ВСЕ ПОКУПАЕТСЯ И ВСЕ !!!!
  • Інна Седих

    Самий великий ворог українського народу це влада. Влада продає горілку, наркотики, не надає залежним людям допомогу ще й створила закони які не дають родичам залежних людей можливості допомогти.

    Олексій reply Інна Седих

    Якщо влада її не продаватиме, люди самі її гнатимуть і табак вирощуватимуть і самокрутки куритимуть, а так хоть бютжет наповнити можна, щоб цих олухів лікувати потім і пенсії по інвалідності платити. Вчи історію уважніше, на такі граблі вже наступали.
  • Людмила Читкалюк

    Страшно представити скільки неадекватів зараз завдяки цьому бігають вулицями міста і виривають кущі , ламають знаки, пошкоджують авто і тд. . Саме після цього массово почали скидати пости про " беспредел" по місту
  • Виталик Гречаник

    Скажите пожалуйста где в этом мире справедливость!!! По чему люди не ценят хорошие поступки, а только поливают гамном тех их делает!!! На сегоднишний день проблема наркомании уже берёт начало со школы, каждый 3й школьник уже успел попробовать траву и амфетамин!!!! Так что на сегоднишний день такие организацыи как приоритет просто ННОБХОДИМЫ, закрывать нужно АВТОМАТЫ, ПРИТОНЫ И ЛЮДЕЙ КОТОРЫЕ ПРОДАЮТ НАРКОТИКИ!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up