Поліцейські «чатяться» з вінничанами і малюють карту проблемних місць (ВІДЕО)

Поліцейські «чатяться» з вінничанами і малюють карту проблемних місць (ВІДЕО)
Керівники патрульної поліції: за півтора року роботи вже знаємо найбільш проблемний район Вінниці
  • Карту з нанесенням точок, де найчастіше п’ють, курять чи вживають наркотики, створюють в патрульній поліції Вінниці.
  • Таку інформацію «копи» збирали разом з дільничними офіцерами за підказками мешканців багатоповерхівок.
  • Про користь дружби трьох сторін у проекті «Сусідська варта» та перші результати співпраці розказували журналістам вчора, 29 червня.   

Керівники патрульної поліції, офіцери обласного управління Нацполіції та голова Асоціації «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Вінниччини» розповіли про перші два місяці дії проекту, що стартував з Вінниці. Сказали, що наше місто обрали для впровадження «Сусідської варти», бо в нас найбільше ОСББ. І вже є перші спільні розкриття злочинів. 

У березні поліцейські – патрульні і дільничні – почали зустрічалися з вінничанами, які є членами об’єднань співвласників багатоповерхових будинків. Познайомилися, почули проблеми і налагодили комунікацію. Тепер, як сказав начальник патрульної поліції, його підлеглі «чатяться» з містянами, аби швидше обмінюватися інформацією.

– Створено чат з працівниками поліції і представниками ОСББ, де в оперативному режимі, люди скидають інформацію і патрульні відповідають, – говорить Редван Усеінов. – Не через лінію «102» спілкуємося, а в прямому чаті, щоб швидше реагувати.

Відео дня

Також головний «коп» Вінниці розповів, що в червні зустрічі з ОСББшниками проводилися для огляду їхніх територій. Люди показали патрульним і дільничним проблемні місця, де найчастіше збираються порушники громадського порядку та потенційні злочинці.

– Розроблялась карта району, де за допомогою інформації мешканців були помічені території, де відбувається розпивання алкогольних напоїв, вживання наркотичних засобів тощо, – сказав Редван Усеінов. – Ця карта вже аналізується і буде передана командиру батальйону для внесення проблемних точок, щоб патрульні працювали в цьому напрямку. І кожні два місяці будемо коригувати цю карту з представниками ОСББ і будувати проблемні питання за пріоритетом.

 

– Карта в нас буде в черговій службі, – говорить комбат патрульної поліції Дмитро Кисличенко. – За цією картою коригуватимемо дії нарядів. Розробимо маршрути, маршрутні карточки. Заступає патруль – і буде знати, що там є така проблематика. Надалі будемо перевіряти, як наряд відреагував на цю проблему, чи вирішена вона, чи ні.

Дмитро Кисличенко також розповів, що за півтора року роботи патрульної поліції, вже знають проблемний район Вінниці. Тепер знатимуть ще й, в яких місцях цього району треба патрулювати найбільш пильно.

– Корея та П’ятничани у нас безпечні, – каже комбат. – Виклики туди взагалі не надходять. У нас більшість викликів по Вишеньці, на квартирні крадіжки і так далі.

За словами начальника управління превентивної діяльності обласної поліції Ігоря Слободянюка, в «Сусідській варті» беруть участь 14 об'єднань співвласників багатоповерхівок. Перед початком проекту трьом сторонам співпраці в проекті провели навчання – патрульним, дільничним, людям з ОСББ. Всі тепер знають, що несуть спільну відповідальність за безпеку на територіях об'єднань.  

– З патрульною поліцією була налагоджена взаємодія з моменту її створення, – говорить голова правління Асоціації «ОСББ Вінниччини» Ельвіра Мрясова. – А завдяки «Сусідській варті» почало налагоджуватися дуже тісне співробітництво саме з дільничними інспекторами. Люди побачили своїх дільничних, запрошують їх на збори і розказують свою проблематику. І дільничні насправді включилися.

Ще, як сказала Ельвіра Мрясова, нещодавно проявили інтерес до співпраці з об'єднаннями оперативні працівники поліції: 

– Карний розшук зацікавився «Сусідською вартою», тому що мешканці можуть повідомити багато фактів.

 

Що таке «Сусідська варта»

Це складова моделі Сommunity Policing, покликана встановити взаємодію мешканців будинків із поліцією. Їх комунікація полягає в тому, що члени громад та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків повідомляють правоохоронцям про підозрілі ситуації, вчинені правопорушення і ведуть діалог для попередження порушень.

В Україні «Сусідська варта» вперше реалізується й почалася з нашого міста. Така ж система співпраці містян з правоохоронцями багато років діє у Канаді, Сполучених Штатах, Молдові, Естонії й не тільки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up