На якому ялинковому ярмарку новорічні дерева найдешевші?

На якому ялинковому ярмарку новорічні дерева найдешевші?
  • Огляд цін на новорічні дерева на чотирьох із семи ялинкових ярмарків показав, що знайти ялинку вінничанам можна на будь-яку кишеню.
  • Найбільший вибір по цінах і по різновидах новорічних дерев - на “Урожаї”, а на Космонавтів - широкий асортимент штучних ялинок

Ще тиждень тому живих ялинок не було на жодному ялинковому базарі - тільки на Космонавтів були штучні ялинки та восьмидесятисантиметрові “ікебани” із гілок ялиці. Тепер же продажі новорічних дерев у самому розпалі. Продавці кажуть, що не знають, чи втримається ціна на одному і тому ж рівні до завершення свят - все залежить від попиту. Журналіст RIA/20minut об'їздила чотири із семи ялинкових базарів. Виявилось, найдешевші ялинки можна знайти на "Урожаї", а найексклюзивніші - проте і найдорожчі - на Космонавтів. На Грибоєдова - найбільший вибір ялинкових "ікебан" , а на Вишенці метр сосни коштує приблизно 100 гривень. 

На Урожаї - найбільший вибір хвойних дерев

Галина Павлівна прийшла на “Урожай” за зрубаною ялинкою, бо не знайшла у Вінниці ялинок у горщиках.

— Ніде не вдалось її купити. Бо, мабуть, дешевше зрубати і продати. А ми ж повинні берегти природу! Але, хоч і шкода зрубаного дерева, все ж жива краща за штучну, штучна ялинка робить свято Нового року та Різдва підробним: ні запаху хвої, ні відчуття свята.  

Відео дня
blockquote>

Ялинки Сергія першими зустрічають відвідувачів ялинкового базару на “Урожаї”. Каже, у цьому році взяв тільки 100 ялинок на продаж.

— Ялинки брав у тернопільському лісництві “Золотий потік”. Люди поки неохоче беруть.А розцінки наші залежать і від висоти дерева,і від того, наскільки воно пишне.

Приміром, дерево від метра до 1,5 м- 65 грн, від 1,5 м до двох - 90 грн, дерево висотою близько двох метрів коштуватиме 120 гривень, а вже від 2,5 м  - від 180 гривень.

Це спеціальна наліпка, яка підтверджує, що ялинка, яку продає Сергій, вирощувалась спеціально для вирубки. 
Те, що ялинка - легальна, підтверджує і перевірка коду на сайті http://www.ukrforest.com/check 

Ближче до перехрестя вулиць Скалецького та Пирогова  на “Урожаї" продають сосни. Ну як продають - коли підійшла журналістка, торгівля не йшла, і продавець Олександр вирішив подрімати всередині буса. Тому його друзі, які торгують неподалік, тихенько розповіли розцінки на дерева за нього.  

— Дуже гарна сосна, найгарніша на всьому ринку, а продажів поки - нуль. Сфотографуйте його хутчіш (Олександра - авт.), - сміється один із чоловіків. 

За півметрову сосну Олександр просить 150 гривень, за метр - 200, за півтора метра - 250 гривень, і, відповідно, за двометрове новорічне дерево - 300 грн. Але ці сосни і дійсно найпухнастіші з усіх, які журналістка бачила на чотирьох ялинкових базарах. 

Поряд продаються ялинкові лапи або, як їх ще називають самі продавці, “бліни”,  по 30 гривень. І метрові “ялинки”, сформовані із гілок  - від 100 гривень за півметра.

Ціни на ялинки та сосни на Вишенці

Біля торгового центру “Вишенька”, одразу біля перехрестя вулиць Ващука та Келецької, продає смереки Петро Миколайович. Ціни у нього трохи дорожчі, як і у його конкурентів на “Урожаї”. Бо віз дерева із Закарпаття.

—  Точно сказати не можна ціни, бо ж треба оцінювати висоту, пишність дерева. Але, у середньому, за дерево до метра беру 150 гривень, за півтора метра - 250-300 гривень, від двох метрів - 400 гривень і вище.

Трохи далі, вже під стінами торгового центру, стоїть В’ячеслав. Він продає сосни: маленькі дерев - близько метра заввишки - віддає за 100 гривень, за 1,5 метра хлопець просить 150 гривень, за 1.8-2 метра - 200 гривень.

— Зараз не дуже часто купують. У нас не одна точка по місту, товару багато. Але якщо не продамо ялинки до 31 січня, тоді роздамо усім бажаючим, - каже Славко.

Ялинковий маркет на Космонавтів

Тут завжди грають новорічні джазові композиції та є дві фотозони. Окрм того, покупець на вибір може взяти штучну або живу ялинку. Про ціни на штучні ялинки ми вже писали пару днів назад - вони у маркеті з’явились першими. Минулого четверга сюди завезли і живі ялинки.

Продавець ялинкового маркету на Космонавтів Євген тримає ялицю за 1,5 тисячі гривень

— Смереки до метра у нас коштують 200 гривень, дерева заввишки півтора метра - 250,  два метра - 300 - 400 гривень і вище, - каже реалізатор Андрій.

А от справжня новорічна красуня у дальньому кутку маркету висотою десь зо 3-3,5 метра коштує цілих 1,5 тисячі гривень. Це карпатська ялиця.

Фото гілок карпатської ялиці

— Вона відрізняється гілочками: вони довші, і не такі колючі. Спробуйте їх розтерти: окрім запаху хвої, відчуєте ще аромат цитрусових. До того ж, вона стоятиме довше за інші дерева, і не осипатиметься, - відповів Андрій на питання, чому так дорого.

Спеціальні наліпки для новорічних дерев у маркеті є, але, в основному, їх тримають окремо від дерев, бо цьогоріч наліпки паперові, і при транспортуванні швидко псуються.

Базар на Грибоєдова

Тут широкий вибір ялинкових “ікебан” - від 30 сантиметрів заввишки і до 1,5 метрів. Сюди можна їхати тим, у кого для ялинки не так і багато місця у оселі. Коштують найменші по 60 гривень. а найбільші - по 300. Ціни на смереки тут починаються від 150 гривень за метр. Реалізатори на місці кожного дня до 17.30.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Діана

    На Урожаї ялинки до 200 грн??? Незнаю мені метрову ялинку хотіли продати за 500 грн.  В інших питали меньше чим за 200 грн. Ні в кого не було.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up