На Порика жителі борються з кафе за землю. Там хочуть поставити літній майданчик

На Порика жителі борються з кафе за землю. Там хочуть поставити літній майданчик

Жителі багатоповерхівки на Порика, 16 та працівники кафе «Песто» сперечаються за землю перед домом. Мешканці жаліються на гамір від кафе, а власники закладу — погрожують жителям судом. І вчора, 25 червня, розбороняти сторони приїхала поліція.

Багато років триває конфлікт в будинку на Порика, 16. Сперечаються між собою жителі багатоповерхівки та адміністрація кафе «Песто», яке розташоване на першому поверсі цього будинку. І вчора, 25 червня, стався черговий «виток» баталій.

Працівники кав’ярні хотіли поставити столики та парасолі на літньому майданчику перед домом. Мешканці завадили цьому і викликали поліцію, бо вважають, що це «їхня територія». Вони категорично проти встановлення на території будинку літньої тераси кафе, жаліючись на постійний шум і галас.

— Сервітут на землю закінчився в листопаді 2017 року і по цей час ще немає жодних документів, на якій підставі він тут може встановлювати столики. Ми чергуємо у вікнах, щоб не ставили терасу. Цей майданчик – це муніципальна територія, але ми ще не встигли її приватизувати. 13 червня були збори ОСББ на яких було прийняте рішення готувати протокол, який буде готовий вже у четвер, — розказала голова ОСББ Ірина Прокопенко.



Один з власників кафе «Песто» Віталій Запорожцев сказав, що буде судитися за літній майданчик з жителями багатоповерхівки.
— Мене звинувачують у тому, що я «скупив усю Вінницю», погрожую ножами та пістолетами й не даю жити мешканцям. Це сімейний бізнес, йому вже 20 років. Я хочу щоб він приносив прибуток, а без літньої тераси це зробити практично неможливо. Документи на встановлення знаходяться у міській раді та пів року розглядається продовження їх терміну. Готуються документи у суд, щоб ситуацію з’ясувати та законним шляхом визначити – можу я ставити літній майданчик чи ні, — сказав співвласник закладу Віталій Запорожцев.



Для вирішення конфлікту голова ОСББ Ірина Прокопенко викликала наряд патрульних. Ті приїхали на місце, склали протокол та й все.
— Заборони на встановлення літнього майданчика для кафе немає, як і відсутні документи на право користування цією ділянкою від міськради, тому збираємо показання учасників суперечки, які звинувачують один одного в незаконних діях та погрозах. Жодних протиправних дій нині не відбулось. — повідомили патрульні.


Тому жителі дому продовжать боротьбу власними силами. Вони розказали, що будуть чергувати перед домом, щоб не дати власникам закладу поставити літній майданчик.
Текст і фото Олена Зублевич

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Николай Энэми

    Не приватизировали то сидите и сорите в две дырки, это не ваша земля, а кафе это было там уже очень много лет, видимо кого-то просто душит жаба, это очень типично для нашего населения.
  • DinDin

    Странно..кафе там годами..а ща взялись воевать. Кафе вроде тихое. Хотя посетители бывают разные. Или они хотят оформить землю под осбб и сами ему здавать. Уж очегь много ушлых тёток и дядек заделались головами осбб.

    Ну и если жильцы такие противники летних площадок то должны пообещать, что нигде и никогда не сядут за столик на улице))))
  • Next

    За любих обставин, ситуація має вирішуватись Вінницькою міською радою. Самовільно ставити щось, якщо є противники тому,  - НЕ можна.
  • Порошок

    Спочатку літня тераса,  а потім прихватить землю і тенаса стане зимньою. Ці говнарі люблять, захоплювати землю, от як біля Ш*ари на Соборній, Челентано на Литвиненка 1 ітд. Все правильно роблять. Тепер нехай оформляють, як прибудинкову територію, а потім здають в аренду цьому П*зто кафе
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up