На «Козацькій леваді» співали і говорили про Крим, вільний від окупантів

На «Козацькій леваді» співали і говорили про  Крим, вільний від окупантів
Під акомпонемент Віталія Шевчука "Повій вітре на Вкраїну" заспівав Богдан Бринський ( в центрі), йому підспівував художник із Запоріжжя Олександр Жолудь

•Художники з Криму, Словаччини, Китаю, а також гості з Португалії приїхали у Тульчин на мистецький пленер "Подільська вольниця"

•Творче дійство відбувається у туристичному комплексі «Козацька левада», що його створив місцевий художник і підприємець Михайло Довгань неподалік від Тульчина

•Що говорили художники про Крим і чому?

 

Мистецьке дійство благословив титулований майстер живопису, відомий науковець Андрій Чебикін, а потім несподівано зник. Де подівся поважний гість? перед тим він повідомив, що виконані роботи представлять на виставці в Академії. Виставка запланована на листопад нинішнього року.

Ви не знаєте про захоплення Чебикіна?

Відео дня

-Де Чебикін? - перепитує власник «Козацької левади» Михайло Довгань. - А ви хіба не знаєте про захоплення Андрія Володимировича? Першу-ліпшу нагоду використовує для того, щоб закинути вудочки. Усамітнився під вербами над ставом.

Ректор Академії мистецтв України Андрій Чебикін покровитель плеенру "Подільська вольниця"

Четвертий рік поспіль Довгань, щирої душі чоловік, запрошує майстрів пензля до себе на гостину.

Як завжди, сюди охоче приїздять художники з різних куточків держави. Цього разу компанію їм склали два митці зі Словаччини. Ще один добрався з далекого Китаю. Працює на пленері митець з Криму. Він не піддався на вмовляння окупантів перейти в їхню спілку. Йому за це відомстили - заборонили брати участь у будь-яких виставках на півострові.


Митці радо зустріли гостей з далекої Португалії - подружжя Шевчуків. Віталій і Галина гостюють у батьків у сусідньому Тростянецькому районі. У подарунок "Козацькій леваді" привезли скриню.

"У Португалії теж роблять скрині?" - запитую у Віталія. -"Скриня, як і колесо", мабуть, ці речі інтернаціональні", - каже він.
Пан Віталій давно знайомий з власником "Левади" Михайлом Довганем. Побував майже на всіх пленерах.

У свій час він організовував таке само творче зібрання у своїй Ободівці. Це село - мала батьківщина майстра зі світовим ім’ям Олекси Новаківського. Там є йому пам’ятник. Створено музей. До обох справ долучався Віталій Шевчук.
Понад 15 років він відкриває Україну португальцям. Перебрався туди вимушено. Поїхав подалі від ненажерливих, нахабних чиновників, які знищили його невеликий бізнес. Вірив що їде не надовго, а вийшло...

Визволяти Крим не треба – він сам здасться
Віталій неабияк зрадів зустрічі із старим другом Богданом Бринським. Каже, цього талановитого митця з Івано-Франківська надзвичайно шанують українці в Португалії. Чекають його в гості. Поважають за громадянську позицію, істинний патріотизм. Пан Богдан брав участь у Революції Гідності.

Під враженням трагічних подій написав портрет Великого Кобзаря. Зобразив Шевченка в іпостасях козака-повстанця та учасника Революції Гідності.
-Повій вітре на Вкраїну, - заспівав пан Богдан після свого виступу на відкритті пленеру. Каже, не всі знають, що ця пісня написана Степаном Руданським. Нагадав, що Руданський родом з Вінниччини. А працював у Криму.


-Пропоную провести пленер у Криму, - звернувся пан Богдан до присутніх. - Як тільки він стане вільний від окупантів, рушаймо на Кримський берег Творчою підмогою нам стануть Руданський і його пісня.


Пропозицію дружно підтримали учасники пленеру.
-Визволяти Крим не доведеться, - зазначив художник з півострова. - Він сам здасться. Ще трохи такого керівництва, як нині, і кримчани добровільно побіжать в Україну

Михайло Довгань продемонстрував гостям зі Словаччини ще одне своє вімння - вииконувати класичні твори на баяні. І то нічого, що одна кнопка на клавіатурі западала...

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олег Левадный

    "-Пропоную провести пленер у Криму, - звернувся пан Богдан до присутніх. - Як тільки він стане вільний від окупантів, рушаймо на Кримський берег.

    Пропозицію дружно підтримали учасники пленеру. -Визволяти Крим не доведеться, - зазначив художник з півострова. - Він сам здасться."

    Спасибо, поржал. Забористая у старичков на пленэре медовуха, по ходу.
  • Задунайский Торонтуй

    Шлю эту задушевную песню участникам посиделок. Пусть выучат слова, отремонтируют баян (даже баян и тот у них поломан) и исполняют хором на два голоса: https://youtu.be/SAgrbxU_e_g

  • Задунайский Торонтуй

    Кемска волость? Да забирайте.

    Иванов Иван reply Задунайский Торонтуй

    я думаю скоро будуть говорыты и про вильну виннычину  вид бандероокупантив

    Задунайский Торонтуй reply Иванов Иван

    Будет. Но не скоро.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up