На честь легендарного генерала міліції відкрили меморіальну дошку

На честь легендарного генерала міліції відкрили меморіальну дошку
Легендарний генерал міліції Віктор Тяжлов за свого життя відкрив музей «Мій край Поділля». Після смерті генерала у музеї встановили пам'ятну дошку на його честь.

Родину генерала міліції Віктора Тяжлова запросили на відкриття меморіальної пам'ятної дошки у вінницькому музеї «Мій рідний край Поділля». Також у церемонії відкриття прийняли участь друзі та колеги з міліції. Директор музею Валентин Остафійчук відкрив церемонію. Він нагадав про заслуги генерала міліції.

Генерал-лейтенант міліції Віктор Тяжлов ініціював створення музею «Мій рідний край Поділля» у 1995 році. Музей нараховує десять залів, в яких знаходяться історичні експозиції з історії Поділля та історії міліції у XIX-XX століттях. Також у музеї увіковічують пам’ять правоохоронців, які загинули в ім’я справедливості та захисту закону.

Нещодавно в музейному холі вшановували пам’ять організатора музею генерал-лейтенанта Віктора Тяжлова. Він покинув цей світ 24 липня. Трудова діяльність Тяжлова розпочалася у 1954 році на Донбасі. Там він працював на Макіївські шахті спочатку прохідником гірничого майстра. Після підвищення до начальника внутрішньо шахтного транспорту та відділу капремонту, Віктор зайняв посаду другого секретаря Макіївської комуністичної партії.

Відео дня

З Макіївки тримав перевід до Вінниці, де протягом 11 років був начальником вінницької міліції. Його життєвим девізом було «Турбота про людину і її долю повинна бути основною метою у роботі». Саме такому принципу він намагався дотримуватися протягом всього життя.

Віктора Тяжлова було нагороджено орденом «Знак пошани» та трьома десятками медалей та шістьма десятками нагрудних знаків за заслуги перед державою. Також генерал носив звання «Заслуженого юриста України» та «Заслуженого працівника МВС СРСР».

Ще генерал очолив благодійний фонд «Вітчизна і ветерани». Фонд опікується ветеранами війни та ветеранами міліції, вдовами та сім’ями загиблих правоохоронців.

За своє життя Віктор Тяжлов створив матеріально-технічну базу, до якої відносяться дитсадок «Теремок» та дитячий табір відпочинку. Спортивна база до цих пір служить міліціонерам  та нагадує про генерала.Сьогоднішній начальник вінницької міліції Ігор Моренець подякував дружині та родині Віктора Семеновича за підтримку та розуміння чоловіка під час життя.Член спілки художників України Яків Куленко створив барельєф на честь генерала. А Борис Гнатик допоміг виготовити пам’ятну дошку, - повідомляє сектор зв’язків з громадськістю обласної міліції.

 




 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up