Маршруток у Вінниці стане менше, якщо не піднімуть ціну на проїзд

Маршруток у Вінниці стане менше, якщо не піднімуть ціну на проїзд

На сьогоднішній день по Вінниці їздить 254 маршрутних таксі. Їздять короткими маршрутами за 2.50 грн та довгими за 3 грн. З 1 квітня вартість проїзду на маршрутках мала підвищитись на одну гривню. Цього не сталося, тому перевізники кажуть, що змушені будуть зменшувати кількість маршрутних таксі. 

Останій раз вартість проїзду в маршрутних таксі піднімалась два роки тому. За словами представників асоціації перевізників, тоді це було економічно обгрунтованим кроком, і ні в кого питань не виникало. Але долар тоді коштував 8 грн, зараз 25 грн, вартість техобслуговування на транспорт збільшилась на 60%, і на стільки ж впав прибуток.  

- Ще в квітні 2015 року ми звернулись до міської влади з проханням переглянути тарифи, та нам відмовили, - говорить голова асоціації перевізників Олександр Гота. - Взимку 2016 року звернулись повторно, подали розрахунки про підвищення тарифів з яких зрозуміло, що вартість проїзду має бути 5 грн. Після зустрічі з представниками влади ми погодились, що короткі маршрути які зараз коштують 2.50 будуть по 3.50 грн, а довгі маршрути за 3 грн стануть коштувати 4 грн. І нам пообіцяли, що з 1 квітня ми поїдемо за новими цінами. Більше того, на початку квітня пасажири самі почали платити за проїзд 4 грн, розуміючи що такий стан речей нормальний. Але влада нам відмовила, тому ми людям повертали кошти.  

Відео дня


Про розпорядження міської влади стосовно підвищення тарифів від 1 липня перевізники нічого не знають, лише кажуть що було б добре, але вони вже сподівались на розпорядження яке так і не вступило в силу. Та кажуть: якщо влада знову не піде їм на зустріч, вони змушені будуть скоротити кількість маршрутних таксі.

- Бастувати ми не збираємось, - говорять перевізники. - Просто з маршрутів підуть ті, хто вже не взмозі не те що отримувати прибуток, а елементарно підтримувати нормальний стан авто. Нещодавно два перевізника маршруту 16А "Барське шосе - Київська" написали заяви, пішли перевізники на 29 маршруті.

Перевізники дослідили скільки коштує проїзд в різних містах України:
Київ - від 3.50 до 6 грн
Житомир - від 3.50 до 4 грн
Запоріжжя - від 3.50 до 6.50 грн
Кіровоград -  3.50 грн
Львів - 4 грн
Одеса - 5 грн
Полтава - 4 грн
Ужгород - 4 грн
Хмельницький - 3.50 грн
Харків - від 2.75 до 5.50 грн

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Людмила Ящук

    Доброго дня! чому зняли маршрут 16 б Меморіал визволення - зал вокзал? навіть оголошення не було!?? багато людей шоковані вийшовши вранці везти дітей в садочок і не дочекались!!! шкода вигідний маршрут був!!!! поварніть будь -ласка!!!!!!!!!
  • Alex

    Мені цікаво! КОЛИ ЗВЕРНУТЬ УВАГУ НА МАРШРУТ 17 Б !!! Я періодично хронометрую час поїздки. З кінцевої зупинки тролейбуса Графів Коріатовичів до зупинки "Мрія" в Тяжилові маршрутка їде до 20 хвилин. А з Мрії до Залізничного мосту по вул. Лебединського також 20 хвилин, маршрутка їде 15 в кращому випадку 20 км\год., на зауваження водії увагу не звертають. Крім того, графік руху відомий тільки самим водіям від 20 до 40 хвилин, а про музичне оформлення поїздки (її гучність та вибір репертуару) навіть розмови бути не може. Маршрутка практично завжди переповнена, для посадки пасажирів зупиняється будь-де але для висадки виключно за бажанням водіїв. Цей маршрут дуже потрібен, але коли спішиш на вихідних до автовокзалу і переповнений "Богдан" проїздить повз тебе згадуєш не добрими словами не водія а тих хто несе в наші оселі чергове покращення.
  • Анонім

    Вчора приїхав зі Львова, там білет 4 грн. Але протяжність маршрутів - в рази довша. І,якщо порівнювати зі Львовом, то в нас вартість проїзду в маршрутці повинна коштувати 2 грн.
  • Анонім

    Кожен водій здає власнику буса план як мін.800гр. це мало в день

    Анонім reply Анонім

    ЗЫ... и это только с одной машины

    Анонім reply Анонім

    считаемс... 1к-2к уходит в мес тту,

    итого 30 дней в мес *  800грн - 2000 = 22к грн...

    Мало????? больше 20 косых в месяц с одной машины это мало??? я так понимаю вы один из маршрутчиков? или собственник буса? слушайте, дайте такой бонус каждому и никто не отказался бы))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up