Лише звук: що таке Clubhouse і чи стає популярним серед вінничан?

Лише звук: що таке Clubhouse і чи стає популярним серед вінничан?
  • Жодних текстів, відео та фото — саме так виглядає нова соцмережа, яку зараз активно обговорюють у мережі. Clubhouse — це соціальна мережа, в якій можна спілкуватися тільки у голосовому режимі. 
  • Проте потрапити туди можуть лише ті, хто мають запрошення. На них деякі люди вже й почали заробляти. 
  • Розповідаємо про нову соцмережу детальніше і дізнаємось, наскільки активно вінничани нею користуються. 

 

Ви обожнюєте голосові повідомлення, а подкасти — ваша улюблена «музика» під час прогулянки? Тоді Clubhouse вам ідеально підходить. Це американський додаток, який з’явився в 2020 році. Розбираємося з ним детальніше. Ми встановили собі Clubhouse і розповідаємо у чому особливості цієї соцмережі. 
До слова, у 20minut.ua є власний подкаст «Тут така тема»

Як влаштована соцмережа?

Головна відмінність цього додатку від всіх інших у тому, що в основі лише голосове спілкування. Якщо простими словами: у соцмережі є величезна кількість голосових кімнат (чатів), де люди говорять між собою. Ви можете створювати свої кімнати і говорити, а можете просто слухати розмови інших. 

Втім є два великих але: скачати Clubhouse можуть лише власники Apple та потрапити туди можна лише за запрошенням (інвайтом). 

Отже для того, що туди потрапити, потрібно, щоб вас хтось запросив. Наприклад, хтось з друзів, які вже там є. Можна також завантажити додаток, подати заявку на реєстрацію і почекати, поки її схвалить хтось із користувачів, що мають ваш номер в списку контактів. Ми, до слова, так і зробили. Просто зареєструвалися і чекали, поки нас додали. 

Відео дня

Кількість інвайтів обмежена: одна людина може відправити максимум два запрошення, згодом їх може з'явитися ще кілька.

Після того, як ми встановили додаток, потрібно вказати номер телефону та обрати теми, що вас цікавлять. Наприклад, менеджмент, екологія, мистецтво чи музика. Відповідно, на ці теми соцмережа буде показувати вам розмови. Також ви можете підписатися на людей, які вас цікавлять. Наприклад, на Марка Цукерберга, який вже є у цій мережі чи Ілона Маска. 

Також ви можете надати доступ додатку до списку своїх контактів на телефоні і так можна дізнатися, хто із ваших знайомих вже користуєтесь Clubhouse, і підписатися на них.

Далі — залишається лише слухати та створювати дискусії, що відповідають вашим інтересам та підпискам. А соцмережа сповіщатиме про нові розмови. До словами, записувати розмови заборонено правилами соцмережі, тож все відбувається у прямому ефірі. В одну кімнату можуть увійти до 5 000 учасників одночасно.

Чи користуються нею вінничани?

Ми запитали наших читачів, чи користуються, вони вже цієї соцмережею. Наразі із 1500 опитаних людей лише 7% тестують Clubhouse. Спробували у самій соцмережі в пошуку ввести слово «Вінниця», і побачили, що чимало містян вже зареєстровані. Наприклад, у п’ятницю ми потрапили на лекцію про те, як створили ідею успішного ресторану, де одним із спікерів був вінницький власник закладу «Білий налив» Антон Зарічнюк. 

— Дізнався про цю соцмережу з інших соцмереж, як не дивно, — каже Антон. —  Всі інфлюенсери, на яких я підписаний, писали про цей Clubhouse. Тож, я теж почав шукати запрошення. Ажіотаж до цієї соцмережі великий через те, що не кожен може туди потрапити. Я скачав додаток, і отримав інвайт від друга. 

За словами Антона, для нього насамперед Clubhouse — це платформа, де можна отримати безкоштовні знання від чудових спікерів. 

— Лідери думок за за свої тренінги беруть немалі гроші, а тут є можливість поспілкуватися з різними відомими та крутими людьми цілком безкоштовно, — каже ресторатор. — Якщо знаєш іноземну мову, то взагалі є можливість послухати, наприклад, Ілона Маска чи інших успішних людей у різних сферах. Впродовж останніх трьох днів я долучався до різних «кімнат» і слухав. Свою власну кімнату ще не створював, проте планую. 

Серед пошуку бачимо, що користуються цієї мережею, до прикладу, і вінницькі сімейні лікарі, і ведучі, і маркетологи. Більшість — поки лише слухає. 

Вінничанка Юлія теж вже близько тижня користується новою соцмережею і розповіла нам, які переваги виокремила для себе. 

— Про Clubhouse дізналась зі сторіз української акторки. Скачала і собі, зареєструвалась і через кілька годин мене «підтягнула» зі списку очікування моя знайома. Спершу було не зовсім зрозуміло, як все працює. Зайшла в рандомну кімнату, а там всі говорять арабською мовою. Витратила ще трохи часу і нарешті знайшла кімнату за інтересом, — розповідає Юля. — Поки що я не пробула створювати свою кімнату чи навіть говорити з кимось, але у майбутньому мені було б цікаво спробувати це. Розцінюю Clubhouse, як місце, де можна дізнатись цікаву інформацію від фахівців своєї справи, а також обговорити важливі питання про повсякденне життя. Щоправда, чим більше учасників додається в цю соцмережу, тим більше стає заспамленого контенту. Наприклад, створюють кімнати, де всі мовчать і підписуються один на одного.

Юля думає, що з часом Clubhouse тільки набиратиме популярність, бо це щось нове і не схоже на соцмережі, якими ми користуємося зараз. 

Також активно користуються новою соцмережею українські знаменитості. Зокрема, там уже є такі відомі особистості як співак Святослав Вакарчук, співзасновник MonoBank Дмитро Дубілет, економіст Сергій Фурса, екс-нардеп Мустафа Наєм, колишній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, підприємець Андрій Федорів та інші. 

На інвайтах заробляють

Підпалює цікавість до соцмережі однозначно її недоступність для усіх. Ви задаєтесь питанням: «А що робити, якщо у мене немає друзів, які можуть дати мені запрошення?». Варіантів відповіді є кілька: чекати або ж можна купити інвайт. 

Якраз через наплив охочих люди й почали заробляти на інвайтах. Зокрема, почали продавати ці запрошення в Clubhouse через eBay, OLX та інші майданчики. На OLX їх можна купити в середньому за 150-300 грн. Продають їх й вінничан теж. 

На початку лютого видання Business Insider розповідало, що ціни на такі інвайт на eBay досягали 100 доларів.

До слова, упродовж останніх днів тестувати функцію аудіочатів, аналогічних Clubhouse, вже почав Twitter, вона матиме назву Spaces. Також New York Times пише, що Facebook теж вирішив створити аудіочат.

Опитування

А ви вже користуєтесь новою соцмережею?

Читайте також: 

Подкаст «Тут така тема»: говоримо з сомельє про вино і те, як почати у ньому розбиратися 

Де більша ймовірність заразитися коронавірусом в офісі, ресторані або магазині? (ІНФОГРАФІКИ) 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oleg Slisarchyk

    Не забудьте розказати де взяти інвайт)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up