Контролери з поліцією в транспорті Вінниці ловлять не «зайців»

Контролери з поліцією в транспорті Вінниці ловлять не «зайців»
  • У громадському транспорті Вінниці почав працювати посилений контроль
  • Кого ловлять контролери та чому з ними працюють муніципальні поліцейські?

Сьогодні повертаючись з зустрічі заскакую в трамвай №4 і просто на вході стоять двоє поліцейських, поруч чоловік у штатському та жінка, перевіряють посвідчення у пасажирки. 
Питаю: зайців ловите?
- Так, - відповідають чоловіки у формі.  
- Сподіваємось в трамваї всі сумлінні пасажири, ніхто «зайцем» не їде, - посміхаючись говорить кондуктор, проходячи повз.
- А що, звичайний контроль вже не справляється, що потрібно залучати муніципальну поліцію? - це питання зависло у повітрі, тому що контролери з поліцейськими вийшли з трамваю.

Прояснити це журналісти вирішили в транспортній компанії. За словами технічного директора Вінницької транспортної компанії Михайла Луценка, у контролерів, які зараз працюють в громадському транспорті, дещо інша задача, ніж у тих, хто просто ловить зайців. 
- Зараз дуже багато підробних документів, проїзних, посвідчень, тому в громадському транспорті працюють професіонали, ті що можуть відрізнити одне від другого. Адже підробляють так, що відрізнити практично не можливо, - говорить Михайло Луценко. - Поліцейські працюють разом з контролерами, тому що підробка документів це є правопорушення. Тож у разі виявлення, можуть діяти відповідно закону.  

Відео дня

За словами технічного директор Вінницької транспортної компанії люди мають розуміти, що проїзні білети потрібно купувати у відповідних місцях. Якщо так вийшло, що придбали підробний, варто сказати де саме. 

Скільки часу посилений контроль  буде працювати в громадському транспорті, поки під питанням. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Артем Когут

    Тут варто було б брати приклад з Польщі, адже там порушника першим ділом виводять з транспорту контролери та передають поліції, яка вже і штрафує його

    Гавриченко Дима reply Артем Когут

    Не так: у Польщі пропонують сплатити штраф, якщо грошей немає, то просять показати документ про встановлення особи( паспорт,права, студентський квиток, трудову книжку)у разы злісної непокори визивають поліцію, штраф 50 Евро!
  • 111

    Забрали в отдел, человек не говорит кто он, прошло 3 часа - отпустили так и не зная что за человек. Оце ти наївний)))

    А якщо серйозно, то контролерам потрібно перевіряти разом з поліцією саме документи, що посвідчують право на безкоштовний проїзд (посвідчення учасників бойових дій, інвалідів, пенсійне і т.д.) у разі виявлення це вже підробка документів)))
  • DINOSAURofficial

    Развод на лоха.  Даже если и настоящая полиция ездила бы, как она "встановлювала особу" за 3 часа?  Забрали в отдел, человек не говорит кто он, прошло 3 часа  - отпустили так и не зная что за человек.
  • Анонім

    Единственное что муниципальная полиция может сделать, это вызвать наряд, точно так же, как и контролёры. Так зачем мы из своих налогов должны содержат эту непонятную структуру? Ведь они только и могут что бабок гонять...

    Анонім reply Анонім

    А есть закон о муниципальной полиции - их права, обязанности (проверять билеты)?

    Винничанин reply Анонім

    Поки що немає.. На сьогоднішній день там зборище "блатних і ніщих". Керівництво - колишні менти, держ. службовці з екології, ДАБІ, архітектури та інш., хто виявився неконкурентоспроможним, або на пенсії..

    Анонім reply Винничанин

    То есть, какие-то гопники ездят и суют нос в дела кондукторов?

    Стрёмно как-то спорить с ними. Если бы ТТУ хотело жить по закону, то просили бы о помощи местных полицаев, а не непонятных
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up