Хто отримає безлімітні поїздки у вінницькому транспорті? Міська рада внесла зміни

Хто отримає безлімітні поїздки у вінницькому транспорті? Міська рада внесла зміни
Пільги діють тільки у муніципальному транспорті: трамвай, тролейбус, автобус / Фото: vmr.gov.ua
  • З 1 січня пільговикам встановили ліміти безкоштовного проїзду в муніципальному транспорті. Залежно від категорії вони мають 60 і 120 поїздок на місяць.
  • Проте батьки багатодітних сімей, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування матимуть безліміт.
  • Також видаватимуть пільгові картки ветеранам війни, що лікуються в медзакладах Вінниці. Хоча тут є свої нюанси.

Депутати міськради 25 червня підтримали рішення, за яким батьки багатодітних сімей, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, матимуть необмежену кількість поїздок в муніципальному транспорті. Йдеться про пільговиків, які мають «Муніципальні картки вінничанина» для розрахунку проїзду. Якщо немає картки — її видадуть безкоштовно.

— Батькам, в яких п'ятеро і більше дітей, не вистачає 60 поїздок на місяць: наприклад, діти їдуть в школу, потім на гуртки і свій ліміт швидко витрачають, — каже директорка департаменту соцполітики міськради Валентина Войткова. — А безліміт для дітей-сирот та для дітей, позбавлених батьківського піклування — це вже підвищення соціального захисту на рівні нашої громади. «Вінницякартсервіс» на виконання цього рішення має внести зміни у електронний квиток, щоб скасувати попередні ліміти для цих категорій.

Вінницька міська рада 8 скликання / Фото: vmr.gov.ua

Також «безліміт» матимуть учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, що не проживають на території Вінницької міської громади, але приїжджають до міста на лікування в медичні заклади.

Відео дня

Проте наразі ця норма не діє, бо виконком міськради має затвердити порядок видачі пільгових карток «на руки».

— Ми вели розмову з керівниками медичних закладів. Домовились, що заклади отримають електронні квитки, якими зможуть користуватись пільговики. Їх видаватимуть пільговикам, якщо людина переміщається з одного медзакладу в інший. Наприклад, здати аналізи, пройти обстеження тощо. Після цих процедур людина має повернути пільгову картку в медзаклад. Наголошую, остаточного рішення по тому, як видавати картки пацієнтам міських лікарень ще немає. Їх мають затвердити на засіданні виконкому міськради, — пояснює директорка департаменту соцполітики Валентина Войткова.

З січня 2021 року, нагадаємо, пільговикам встановили ліміти на поїздки у муніципальному транспорті Вінниці. Вони мають 60 (деякі категорії 120) поїздок на місяць. Якщо перевищити цей ліміт, то доведеться платити за свій проїзд.

Вінницький «Автомайдан» та ветеранські організації через суд скасували ліміти для учасників бойових дій, проте це рішення ще не діє.

Раніше виконком міськради відмовився робити безкоштовний проїзд для всіх дітей, віком до 14 років.

 

Читайте також:

Запустили подовжений тролейбусний маршрут №15А «Вишенька – ВПЗ»

Забаганка уряду чи міста: коли у вінницькому транспорті будуть відкривати всі двері?

У трамвай за 1,25 грн! Як зросла ціна проїзду у Вінниці за 10 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Martin Libher

    Мер звичайно
  • Олег Каськов

    "Якщо перевищити цей ліміт, то доведеться платити за свій проїзд"
    Точно? А як тоді бути з пільгоаиками,які приїхали з іншої області,адже наші можновладці стверджують,що їм достатньо пред'явити посвідчення на право одержання пільг. Виходить,вони їздитимуть на халяву,а місцеві пільговики-платитимуть? Х-ня якась виходить...

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Валентина Бодня а вам що до того? Чи вас все влаштовує?

    Валентина Бодня reply Олег Каськов

    Олег Каськов От цікаво, чи догодить вам хоч якась влада? Думаю, що ні. Обов'язково, бодай в чомусь, але знайти негатив.
  • Людмила Патлатюк

    Це так гігієнічно ту картку медзакладам пускати по руках.. взяв  ... Повернув...  Їх хоч дезинфікувати будуть?

    Валентина Бодня reply Людмила Патлатюк

    Людмила Патлатюк Оце проблема. Рукавиці одягнете.
  • Сергій Поливаний

    Поврізайте собі премії УРОДИ!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up