“Хорта” не випустили на Різдво, а дали ще 60 діб

“Хорта” не випустили на Різдво, а дали ще 60 діб
Сьогодні, з 10.30 чергове судове засідання по “справі Хорта” майже цілий день розглядало клопотання про зміну запобіжного заходу Юрію Павленко, подане його адвокатом.

Адвокат Юрія “Хорта” Павленка Валерій Палій вкотре подав до вінницького міського суду клопотання про зміну запобіжного заходу його підопічному. 10 січня спливає термін утримання під вартою Юрія Хорта. Засідання вела суддя Ірина Курбатова.

— З 29 січня 2015 року у провадженні судді Курбатової перебуває ганебне кримінальне провадження за надуманою підозрою політичного ув'язненого Павленка Юрія Євгенійовича, — каже у зверненні адвокат Палій.— Юрій визнаний одним з перших політв'язнів режиму Порошенка в Україні, так само, як і Надія Савченко в Росії. Порошенко переслідує його за вживання слів "жиди", які не заборонені законом. Це гарантує Конституція, як дотримання свободи слова та переконань. Йому мстяться за розірваний папірець із зображенням президента, який показали на весь світ.

Сам Юрій Хорт запропонував віддати свій портрет Петру Порошенку.

Відео дня

- Якщо він образився, то я можу передати своїм рідним, щоб вони роздрукували мій портрет, - каже Павленко. - І нехай віддадуть Президенту, хай рве скільки побажає. Може тоді ми будемо квити.

Адвокат Хорта запропонував судді компромісне рішення:

- Якщо Юрія Павленка не можуть випустити на свободу, що є порушенням прав людини, тому ми згодні на пом’якшення форми покарання, - заявляє Валерій Палій. - Тримання під вартою на особисте зобов'язання, взяття на поруки чи у найскладнішому випадку — домашній арешт з визначенням часу для роботи.

“Вступилися” за Юрія Павленка одразу три народні депутати, серед яких є і одіозний Ігор Мосійчук. Також взяти на поруки Хорта був готовий командир батальйону "ОУН" Микола Коханівський.

- Я вам даю слово, - каже командир Коханівський. - Юрій Хорт, мій побратим, ні одного судового засідання не пропустить.

Прокурор після заяви адвоката Палія, Хорта та командира батальйона “ОУН” виступив зі своєю заявою. Але зміст її був дуже простий:

- Пом’якшуючих обставин не вбачаємо, - каже він. - Ризики не зменшилися. Тому вважаємо, що не можна змінювати покарання та звільняти Юрія Павленка з-під варти.

Натовп збурився після цих слів прокурора, та почав вимагати більшої аргументації.

Після того, як люди в залі суду заспокоїлись, суддя відправилась в нарадчу кімнату, аргументуючи тим, що їй “заважали та не дали задати питання захисту”.

Суддя Ірина Курбатова винесла вже таке звичне для Хорта за тринадцять місяців ув'язнення рішення: у клопотанні про зміну запобіжного заходу відмовити. Юрій Павленко залишається під вартою ще на 60 діб, починаючи з 11 січня.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up