Головне про коронавірус за сьогодні, дев'ятий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні,  дев'ятий день карантину
  • Дев'ять днів тому в Україні оголосили карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини, які варто знати.

Сьогодні, 20 березня, у Гнівані біля амбулаторії сімейної медицини (поліклініки) люди побачили швидку допомогу та медиків в скафандрах. Як повідомляє наше джерело, спец екіпаж екстреної медичної допомоги викликали до хворого.

— Хлопець прийшов з матір’ю до сімейного лікаря та повідомив, що погано себе почуває. З’ясувалось, що він на днях приїхав з Польщі. Наші лікарі викликали бригаду з Вінниці та хворого з підозрою на коронавірус забрали, — розповідає наше джерело.
 

На сьогодні на лікуванні у лікарнях інфекційних відділень області перебуває 191 осіба з гострими респіраторними захворюваннями та 73 особи з вірусно-бактеріальними пневмоніями, які йдуть з наростанням.

Відео дня

Науковці з Медуніверситету Лариса Мороз і Юрій Мостовий розказали про особливість поширення COVID-19, дали поради щодо підтримки імунітету та розказали, як виявляють коронавірус і чому вінничани не зможуть цього зробити у себе вдома.

У зв‘язку із введенням карантинних заходів у Вінницькій області, а саме обмеження руху транспорту міжміських, приміських та інших сполучень, виникла проблема у транспорті для медиків.

На комісії з питань безпеки та надзвичайної ситуації, 20 березня, розглянули нові обмеження через карантин. Обмежують пільговий проїзд у громадському транспорті.  З 23 березня пільговики не зможуть мати безкоштовний проїзд в громадському транспорті у години-пік. До того ж, з понеділка у трамваї можна буде їздити по 10 людей на кожну секцію.

 У Вінниці таксі Uber безкоштовно возитиме лікарів на час карантину. До допомоги також приєднався Дорожний контроль.

У місті працює система оповіщення. Вінничанам по гучномовцю розповідають про правила у період вимушеного карантину через коронавірус.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель звернулась до людей. Експерти кажуть, що саме так лідер має спілкуватися із громадянами та називають виступ взірцем. «Европейська правда» оприлюднила весь текст промови. Звернення канцлерки корисне також і для України – як для звичайних громадян (бо в ньому йдеться про майбутні дії кожного з нас), так і для української влади (бо там пояснюється, як протидіяти поширенню вірусу, але водночас не вбити економіку).

Оперативна інформація від МОЗ

Станом на 20:00 20 березня в Україні підтверджено 29 випадків COVID-19.
Один новий випадок зафіксовано в Івано-Франківській області, один - у Харківській, один - у Львівській

Станом на 23:00 20 березня в Україні підтверджено 41 випадок COVID-19.

Нові випадки були зафіксовані у Київській (1) та Тернопільській (1) областях.

Пацієнт, у якого першого в Україні було зафіксовано COVID-19, уже одужав.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Хроніка коронавірусу

19 березня

Станом на 19 березня, в Вінницькій області протестували біологічний матеріал від восьми людей з підозрою на COVID-19. Результати не підтвердили жодного. Але повідомили про одну нову підозру на COVID-19. У той же час в Україні підтверджено 26 випадків COVID-19, три з яких - летальних.

На час карантину в місті запроваджені обмеження на проїзд: одночасно в громадському транспорті можуть їхати не більше 10 людей. Для дотримання кількості запровадили нові правила: водії пускають через передні двері, а контролери рахують пасажирів. А от з маршрутками ситуація складніша: пасажири «забиваються» у салон, а водії отримують штрафи від поліції за понаднормові перевезення.

Журналісти пройшлися від Пироговки до Соборної, щоб роздивитися як змінилося місто на час дії карантину. 

Вінничани підтримали флешмоб #ясиджувдома.

Повністю лежачий Віктор та його дружина, яка пересувається на інвалідному візку, благають про допомогу. Через коронавірус міська рада вирішила обмежити їх в соціальному супроводі. Для подружжя залишитися без допомоги по господарству - це вірна смерть. «Повірте, ці люди не обділені увагою», — заявили у територіальному центрі, де обслуговують подружжя. Таких, як Віктор та Олена у Вінниці близько десятка.

 

18 березня

Станом на 18 березня, у Вінницькій області зняли чотири підозри на коронавірус

18 березня, курс долара у Вінниці підскочив до 29 гривень. Але навіть за такі гроші валюту неможливо купити. 

Торговельна мережа «АТБ» починає вводити обмеження на продаж продуктів.

З вівторка 17 березня, по всій країні почали діяти жорсткі обмеження через карантин

У Вінниці відкрили окремий «Спецфонд СтопВірус».

 

 

Читайте також:

Головне про коронавірус за сьогодні, другий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, третій день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, четвертий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, п'ятий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, шостий день карантину

Головне про коронавірус за сьогодні, сьомий день карантину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up