Як живуть вінничани на карантині: про роботу, прогулянки та коронавірус

Як живуть вінничани на карантині: про роботу, прогулянки та коронавірус
  • З вівторка, 17 березня, у Вінниці почався жорстокий карантин. 
  • Щоб не допустити поширення коронавірусу закрили все, крім аптек, магазинів з побутовою хімією та продуктами. І дія цього обмеження добре помітна на прикладі центру міста, який став доволі малолюдним.
  • Як до карантину ставляться вінничани?

Журналісти пройшлися від Пироговки до Соборної, щоб роздивитися як змінилося місто на час дії карантину. 

Якщо коротко, то по обіді центр Вінниці був дуже малолюдним. Вінничани між собою говорили лише про те, що всіх найбільше хвилює — карантин і коронавірус. І за останні дні змінився й вигляд людей — носити маску, захисні рукавиці стає нормою, навіть якщо не хворієш.

Детально у нашому відео. І далі є текстова версія, де вінничани діляться своїми думками про карантин.

Відео дня

Перше, що впадає в око, коли йдеш біля Пироговки — немає студентів-практикантів. Якщо раніше вони гуртувалися неподалік від аптеки, на перекури, то тепер тут порожньо. Однак, попри карантин не припинили торгівлю люди, що продають газети та лікувальні трави.

— От вони собі легко скасовували увесь транспорт: все карантин, щоб ніхто не заразився. А є ж такі люди, яким необхідно приїхати сюди, для прикладу, на гемодіаліз. Бо від цього залежить їхнє життя. За себе не переживаю. Хай він мене боїться, цей коронавірус, а не я його маю боятися, — каже жінка, що продає газети.

Крокуємо далі й помічаємо, що батьки навіть на карантині гуляють з дітьми. Хоча чиновники всіх рівнів органів влади наполегливо радять не виходити на вулицю без нагальної потреби.

— Зараз, тільки на прогулянку з дітьми ходжу. Ми захищаємося: часто миємо руки, тепло вдягнуті та завжди маю при собі антисептик. Карантин підтримую, бо краще перестрахуватися, щоб не було біди, — каже жінка, яка гуляла з двома дітьми.

Йдемо далі вулицею і бачимо, що більшість магазинів закрилися на час дії карантину. Однак тепер черги збираються біля аптек, де досі немає ані масок, ані антисептиків.

Біля однієї з аптек розговорилися з жінкою поважного віку, яка розказала, чому не пускають всіх одразу.

— В аптеку пускають людей одночасно стільки, скільки зараз працюють касирів. Кожному своє треба, а без коронавіруса є свої хвороби.

— Бачу, що ви у медичній масці, — каже журналіст

— Була в лікаря, я на лікарняному. У мене бронхіт, кашляю і розумію, як на мене люди дивляться. Тому в масці, щоб нікого не заразити. Я сама лікар і розумію, що вік мій такий, що потребує захисту і без потреби взагалі не виходжу з дому. Тільки в аптеку чи за продуктами. 

Жінка додала, що через відсутність масок і антисептиків робить їх сама.

— Колись ми тільки такими масками й користувалися (сміється).

— А що взагалі думаєте про карантин?

— Це дуже необхідно. Люди повинні сидіти вдома на час карантину, бо це страшна інфекція, дуже заразна. На жаль, Україну коронавірус не обминув. А хочеться, щоб всі були живі та здорові.

Надалі йдемо на центральну вулицю, де нас «супроводжують» закриті магазини. Людей на вулиці значно менше, ніж було до карантину. Здається, що й машин на завантаженій Соборній, теж менше, ніж зазвичай.

А от кого стало більше — це велокур’єрів. Хлопці з рюкзаками «Glovo» і «Raketa» несуться поміж пішоходами. І поки ми підіймалися з Універмагу до Sky Park, то нарахували 12 кур’єрів.

— Та ні, не стали більше заробляти. Поки що, — сміючись сказав велокур’єр, що стояв біля МакДональдза. Останній, до речі, зараз працює лише на замовлення з доставкою, а їжу подають через віконце МакДрайву.

З середи, 18 березня, громадському транспорті діє нове обмеження: не можна перевозити понад 10 пасажирів одночасно. Що думають про це вінничани та що робитиме влада, щоб зменшити «щільність людей» у маршрутках — читайте в цьому матеріалі: Більше десяти у транспорт не можна. Чи дотримуються заборони вінничани?


 

Читайте також:

По направленню лікаря і лише в двох лікарнях: де у Вінниці є тести на COVID-19

«До пацієнтів у таких костюмах страшно їхати» — лікар вінницької швидкої допомоги про ситуацію з коронавірусом

«Це не лікарняні». Як покарають медика, який продавав «з-під поли» маски

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Варвара Кутузова

    В трамвай сесть невозможно, лезут пенсионеры. Спрашивается, куда они едут. в Виннице очень хорошая инфраструктура, по-моему, одна из лучших в стране. Можно автономно жить в каждом районе города. Куда едут пенсионеры? Каждый день, при минимальной пенсии, как многие плачутся, они скупают полки магазинов. Сделайте платный проезд, наконец, или декларацию о расходах пенсионеров, может, это остановит короновирус в отдельно взятом городе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up