«До пацієнтів у таких костюмах страшно їхати» — лікар вінницької швидкої допомоги про ситуацію з коронавірусом

«До пацієнтів у таких костюмах страшно їхати» — лікар вінницької швидкої допомоги про ситуацію з коронавірусом
Фото: РБК-Україна
  • У редакцію зателефонував лікар швидкої та розповів, що під час епідемії, медики вимушені виїжджати на виклики до ймовірно інфікованих коронавірусом без відповідного медичного захисту.
  • Чи дійсно це так, ми запитали у його керівництва. 

До редакції звернувся лікар швидкої допомоги, який розповів про неготовність міських лікарень приймати пацієнтів з COVID-19. Медик, який попросив не вказувати його імені, говорить, що медичні працівники наражаються на небезпеку, бо змушені виїжджати на виклики без відповідного захисту.

— На всю станцію закупили два захисних костюми, — каже лікар. — Ці костюми зовсім не відповідають нормам. Вони швидше схожі на будівельні, ніж на ті, що захищають від коронавіруса. 

Медпрацівник розповідає, що його керівництво спромоглося лише на те, щоб роздати рекомендації всім працівникам. 

Відео дня

— Костюми мають бути з захисним шоломом, який зроблений з скла, але такого у нас близько немає, — продовжує медик. — На нашій станції навіть респіраторів немає та окулярів для захисту. Дезінфікуючі засоби для рук нам привезли, але також у невеликих кількостях. Нам страшно їхати до пацієнтів, у яких підозра на коронавірус, бо ми зовсім не захищені. Але ми вимушені виїжджати до хворих у цих ненадійних костюмах та звичайних масках. 

Поза тим, лікар говорить, що про жодну доплату медикам, які працюють з людьми, які мають підозру на коронавірус, не йдеться. Він переконаний, що нікому доплачувати не будуть.

Впродовж двох днів ми намагались зв’язатися з головним лікарем Вінницької станції екстреної медичної допомоги, де працює медик, який до нас зателефонував, Дмитром Білоусом. Проте у приймальні нам щоразу казали, що «головний лікар на нараді.»

Ми також зателефонували до головного лікаря «Вінницького обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолія Пірникози. Він назвав це чутками. 

— На сьогоднішній день у Вінницькій області є 70 багаторазових костюмів, які обробляються відповідними дезінфікуючими засобами. Ними ми можемо екіпірувати 22 бригади, — розповів Анатолій Пірникоза. — Ще є 77 одноразових костюмів. Запевняю, вони відповідають всім нормам та стандартам. 

Також головний лікар сказав, що всі станції швидкої допомоги забезпечені настільки дезінфікуючими засобами, що «вистачить обробити всю Вінницю, а не лише швидкі допомоги».

Читайте також: 

«Це не лікарняні». Як покарають медика, який продавав «з-під поли» маски

Голосове повідомлення з Італії: «Біля деяких пацієнтів лікарі пишуть — не реанімовувати»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Anna Derbalyuk

    Нашли у кого спрашивать?? Конечно он скажет,  что все есть .... Вы пройдитесь сами по больницам, пусть врачи покажут Вам костюмы.... и все сразу станет ясно! У меня муж работает в 2х больницах, защиты нет!
  • Сергій Юрченко

    Для того, щоб ви розуміли реальну ситуацію в Україні і те, коли мали б вводити карантин, подивіться випуск ТСН за 13 січня 2020-го року.
  • Людмила

    Зніміть сюжет, хай покажуть на камеру ті костюми і скільки їх є, а експерти дадуть оцінку, чи відповідають вони нормам.
  • Тетяна Русол

    Спостерігаємо з балкону просту картину...центр Замостя......як ще пояснити....молодь в масках....а люди від 50+....вільно холять, кучкуються, щоб обговорити останні новини про маски....ну як розказати про дистанцію.....мультик чи що показувати....ауууу.....сидіть вже вдома....нарешті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up