На 17 тисяч гривень. Водіїв, які возять понад 10 пасажирів, штрафує поліція

На 17 тисяч гривень. Водіїв, які возять понад 10 пасажирів, штрафує поліція
  • На час карантину в місті запроваджені обмеження на проїзд: одночасно в громадському транспорті можуть їхати не більше 10 людей.
  • Для дотримання кількості запровадили нові правила: водії пускають через передні двері, а контролери рахують пасажирів.
  • А от з маршрутками ситуація складніша: пасажири «забиваються» у салон, а водії отримують штрафи від поліції за понаднормові перевезення.

До кінця дії карантину в громадському транспорті діє обмеження, яке встановив Кабмін: одночасно можуть проїхати не більше 10 пасажирів. Примітили у перший день дії заборони, що пасажирів у транспорті стало менше. Однак, їхня кількість була більша, ніж нормовані десять людей на борт.

Стали рахувати пасажирів

Транспортники кажуть, що постійно роз’яснюють людям, чому не можуть возити більше. А від сьогодні, 19 березня, побачили ще одну новацію — у громадський транспорт пускають тільки, якщо немає десяти пасажирів, для чого залучають контролерів.

Відео дня

Гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко розказав, що всі працівники зараз у транспорті кажуть вінничанам про обмеження:

— Для пасажирів є оголошення на зупинках і в салоні громадського транспорту, що в транспорті має бути не більше 10 пасажирів на виконання постанови Кабміну. Стали їздити працівники нашої ревізійної служби, контролери. Водії, коли зупиняються на зупинках, оголошують, що на час дії карантину возитимуть не більше десятьох одночасно. І просять пасажирів виконувати це тимчасове обмеження. Окрім того, ми збільшуємо кількість рухомого складу в години-пік. Починаємо співпрацю з поліцейськими.

— Якою вона буде, ця співпраця? — питає журналіст.

— Працівники поліції будуть присутні на тих зупинках і напрямках, які є найбільш популярними серед вінничан. Зокрема, це Київська, Вишенька. Разом з нашими працівниками поліцейські будуть роз’яснювати вінничанам, що не потрібно заходити у транспорт, якщо там вже є десять пасажирів, — відповів Луценко.

— Примітили, що водії транспорту, особливо у вечірні години пік, відкривають лише передні двері.

— Так. А як інакше регулювати кількість людей? Якщо вже є 10 пасажирів, то намагається не впускати інших. Але найбільше залежить від свідомості людей. Тому наголошую — не треба користуватися громадським транспортом без нагальної потреби. Якщо дозволяє ваш графік, то не потрібно їздити о 8-й та 9-й ранку, — говорить Михайло Луценко.

Не заробляють навіть на паливо

А в приватних перевізників ситуація складніша: пасажири «забиваються» у салон маршруток, бо не мають інших альтернатив. Тож, успіхів з обмеженням кількості пасажирів до десяти немає, сказав голова асоціації перевізників ГО «Маршрут» Олександр Гота:

— На кінцевих зупинках в нас є диспетчери, які оголошують вінничанам, що на час карантину не можна возити більше, ніж 10 пасажирів; що за це є штраф. Але люди не виходять з салону, кажуть, що в них немає альтернативи доїхати на роботу. Тому на одного з водіїв цього ранку поліція вже склала протокол за понаднормові перевезення, штраф — 17 тисяч гривень.

— Як будете працювати далі, якщо нічого не зміниться?

— Ми звітуємо на міську раду про все, що в нас відбувається. Як будемо працювати далі — поки не знаю. У мене телефон аж гарячий від дзвінків: водії скаржаться, що зараз не заробляють навіть на паливо, відмовляються виходити на маршрути. Адже водії ж теж люди, які мають годувати свої сім’ї. Усіх прошу залишатися, поїздити до 3 квітня, — говорить Олександр Гота.

Перші штрафи

На брифінгу голови Вінницької ОДА, начальник обласної поліції Юрій Педос зазначив, що за 19 березня були складені три протоколи на водіїв — два автобуси та тролейбус. У них поліцейські зафіксували перевезення пасажирів понад встановлену Кабміном норму — 10 пасажирів одночасно.

Адмінкодекс України доповнено новою статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину людей), що тягне за собою накладання штрафу від 17 000 до 32 000 гривень, для посадовців від 34 000 до 170 00 гривень, повідомляють на сайті Нацполіції.

«Карантинні» петиції

До мерії подали одразу декілька звернень, в яких вінничани просять міськраду змінити роботу громадського транспорту.

Олексій Коваленко пропонує припинити роботу транспорту на час дії карантину, щоб «змусити пенсіонерів залишатись вдома та не їхати на інший кінець міста». Його петицію підтримали 17 людей. Для розгляду міськрадою потрібно не менше 350 підписів. Посилання на петицію

Іван Супряга запропонував збільшити ліміт до 20 пасажирів у муніципальному транспорті:

«Цього цілком достатньо для забезпечення безпечної відстані між пасажирами, а також допоможе запобігти виникненню конфліктних ситуацій на зупинках, які можуть створитися внаслідок великого скупчення пасажирів на зупинках, яких не пустили в трамвай через перевищення ліміту 10 людей», — вважає автор петиції. Його звернення підтримали 5 людей. Посилання на петицію

Богдан Кричківський пропонує додати транспорт або створити новий маршрут у бік Вінницьких Хуторів, оскільки автобусу №19 не вистачає і зараз він їздить переповнений у будь-яку годину. Його петицію підтримали 185 людей. Посилання на петицію

Окрім того, були скорочені маршрути автобусів, які раніше возили вінничан у приміські території. Чи будуть запроваджені нові пересадкові маршрути?

— Маршрути автобусів були скорочені, адже ми не маємо права виїжджати за межі міста на час карантину. Щодо запровадження окремих маршрутів, які б підвозили людей, для прикладу, з Луки-Мелешківської чи Вінницьких хуторів, то це питання буде розглядати міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, — відповів гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко.

Опитування

Чи дотримаєтесь такого обмеження на час карантину?

Читайте також:

Як живуть вінничани на карантині: про роботу, прогулянки та коронавірус

Флешмоб #ясиджувдома. А що роблять вінничани під час карантину? (ОПИТУВАННЯ)

«До пацієнтів у таких костюмах страшно їхати» — лікар вінницької швидкої допомоги про ситуацію з коронавірусом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (127)
  • Максим Куций

    Якщо всі водії відмовляться працювати...нащо віддавати штраф більший ніж зп, дешевше вдома на карантині посидіти
  • Ярослав Півоваров

    Оце так бабла зрубають😂😂😂
  • Артем Сухий

    Водії беруиють більше людей бо пасажири знахабніли  лізуть з кулаками до водіїв
  • Георгий Пионтак

    Пассажиров в масках 1,2 и обчёлся... за это не штрафуют????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up