Голова суду Андрій Михайленко розказав про Хорта, Aуді Q7 і зарплату

Голова суду Андрій Михайленко розказав про Хорта, Aуді Q7 і зарплату
Голова Вінницького міського суду Андрій Михайленко про політичні «фішки», браслети для київських колег і вінницьких революціонерів, які "дітей лякають"…

У його кабінеті немає портрета Петра Порошенка. «І не було портрета президента. Жодного…» Та саме завдяки розірваному портрету гаранта Конституції, голова Вінницького міського суду Андрій Михайленко став відомий. Хорт «прославив» суд… Коли в суді слухають справу Юрія Павленка (Хорта), під судом сидять його прихильники із плакатами. Куди йти голові суду – там усе написано.

Сьогоднішня ціна портрета президента - 6 грн  50 коп. Його продають в канцелярії. Правда, там кажуть, що вже купують. От тільки, коли згадують про Хорта, то згадують розірване фото Петра Олексійовича. Хоча немає цього в кримінальній справі…

Голова суду на інтерв’ю погодився не  одразу: «Я не хочу виправдовуватися…» Та коли диктофон вимкнули, сказав: «Забагато про Хорта говорили…» Тоді ще не знали, що голова облради Сергій Свитко нагородить Юрія Павленка Почесною відзнакою «За вагомий внесок у розвиток Вінниччини», як «учасника вінницької Революції гідності»… Більше того, голова облради хотів вручити відзнаку Хорту особисто, в слідчому ізоляторі. Суддя Ірина Курбатова йому відмовила…   

Відео дня

Нагородив голова облради такою відзнакою ще одного вінницького революціонера Юрія-Януарія Шостака. І знову не особисто. Бо Шостак «у бігах»… Це він після революції у ролі люстратора ходив «у гості» до голови суду Андрія Михайленка…

Сергій Свитко вважає себе імплантом у вінницькому істеблішменті. Не приживається. Сам каже, що досі «за дужками влади». Бо звик до опозиції. Такий собі Дон Кіхот без команди. І цього не заперечує. Немає Санчо Пансо. Немає й дружини… Голові суду він не дзвонить – за Хорта не просить…

Хорт – політична «фішка»

Раніше із владних кабінетів дзвонили, - каже голова Андрій Михайленко. – Тоді намагалися зрозуміти чи «свій» суддя…

Я не вважаю, що справа Хорта політична. Хтось хоче зробити собі піар. З цієї справи хочуть і роблять політичну. Як нам мене, це рядова справа. Не дають розглядати – зривають засідання. Напевно, комусь вигідно, щоб справа тягнулася у часі, тому проходять ці акції.

Коли записували інтерв’ю, під судом сиділи ряжені (і не зовсім) активісти, вмикали голосно патріотичні пісні і, час від часу, кричали «Слава Україні». І ще про те, що «Хорт – це наша Надя Савченко». Тим паче, Юрій Павленко у СІЗО заявив, що балотуватиметься у мери Вінниці 25 жовтня.

Чи не легше віддати Хорта на поруки народним депутатам? Вони за ним все їдуть і їдуть у вінницький суд...

- Легше, взагалі, справу не слухати. Наскільки я розумію, в обвинуваченні не йдеться про розірвання портрета. Хтось на цьому зробив «фішку» і підтримують її усі, окрім матеріалів справи… Зате суддів клянуть і мітки на лобі ставлять… Ми всі живі люди, і так само відчуваємо усе, що відбувається в суспільстві.

Для вас щось змінилося в роботі після Революції гідності?

- Суди стали більш відкритими для людей. Ну от, відкриті суди й для прихильників Хорта...

Відкритість з’явилася, інформація на сайтах, інтерв’ю почали давали, такого не було. Раніше й не запитували, не цікавились…

Вам потрібна недоторканність?

- У тій частині, щоб суддя був незалежний і забезпечений правом безпеки.

У вас є охорона?

- Не буду відповідати на це запитання.

«Було неприємно розглядати справи київських колег»

Чому у Вінниці судили київських суддів?

- Скажу чесно, для мене, голови суду, це була дивина, що ми будемо слухати ці справи.  Мене якраз не було – був на курсах підвищення кваліфікації. Подзвонили, що надійшли такі справи.

Згідно з матеріалами справи, у Генеральній прокуратурі була визначена підслідність нашій вінницькій прокуратурі. І саме вінницькі слідчі зверталися із клопотанням щодо обрання запобіжного заходу, вони ж і брали участь у розгляді справи. Тобто підслідність справи не була порушена, і ми змушені були розглядати.  

Якщо ви вважаєте, що ми хотіли їх розглядати чи це було сплановано, то це не так…

Вінницю сьогодні сприймають, як Донецьк при Януковичу… Можливо, сподівалися, що саме вінницькі судді зроблять все, як має бути? Або навпаки?    

- Не знаю всіх думок прокуратури, але нам не було приємно розглядати справи київських колег. Тим більше, справа важка. Був відвід суддям. Звинувачували у заангажованості, зацікавленості… Після того, як ми розглядали, ще було кілька клопотань. Апеляційний суд залишив рішення вінницьких суддів.

Чула, що неправильно електронні браслети київським суддям одягнули – треба не на руки, а на ноги.

- Я про таке не чув.

Ви – слідчий суддя. Які справи найскладніші?

- Про виселення. Коли виселяють, і немає куди цим людям йти… Щодо позбавлення батьківських прав, усиновлення… Дорожньо-транспортні пригоди, коли є смерть… Хоч і з необережності, але гинуть люди…  Буває моральна шкода від тисячі до мільйона… Я особисто присуджував кілька мільйонів за втрату дитини, і Апеляційний суд трішки зменшив… Тим більше, якщо засуджений свої вини не визнає, веде себе нахабно…  У суд приходять не за добром, а вирішувати свої проблеми, горе.

«Гості» з Майдану злякали доньку

Наскільки престижно бути головою суду?

- Непросто. Вінницький міський суд – найбільший міський суд в Україні. 43 судді, випередив Печерський суд.

Вас двічі колеги вибрали головою. Скільки за вас голосували?

- Із 43 суддів шість не проголосували.

Давайте ще порахуємо ваші гроші. Яка зарплата у вінницького судді?

- 12-13 тисяч. Підняли останні чотири місяці, до цього було шість тисяч. Працівники апарату - отримують 1800-2000 грн.

Автомобіль?

- Наша сім’я користується автомобілем 2008 року - Audi Q7. Машина вказана в декларації. Ми з дружиною заробили, працюємо з 18 років... (Дружина – Олена Михайленко, начальник залізничного вокзалу станції «Вінниця» - RIA).  

Будинок який?

- 200 кв. метрів: один поверх і мансарда. Свого часу отримав квартиру у Вінниці, продав і на ці кошти з дружиною збудували хатину у селі Селище Тиврівського району. Я звідти родом.

…Були «гості» після Майдану. Фотографували будинок і подвір’я. Ми з дружиною були на роботі… Прізвище я цих людей знаю. Один із них Януарій Шостак… Неприємно… Менша донька подзвонила в сльозах: «Папа, якісь чужі дяді лізуть…» Дитина була в істериці. Я, як батько, мушу захищати свою сім’ю. І я це буду робити.

За місяць знову вибори…

- Це будуть найскладніші вибори…

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Игорь Бродский

    Голова Вінницького міського суду Вінницької області Михайленко Андрій Васильович вчиняє шахрайства, виносить неправосудні рішення і покриває вчинені злочини фігурантів у справі провадження, завдаючи економічної шкоди інтересам держави proisvol.info/2018/09/09/suddya-mixajlenko-a-v-porushennya-prisyagi-shaxrajstva-zrada/
  • Игорь Бродский

    Голова Вінницького міського суду Вінницької області Михайленко Андрій Васильович вчиняє шахрайства, виносить неправосудні рішення і покриває вчинені злочини фігурантів у справі провадження, завдаючи економічної шкоди інтересам держави http://proisvol.info/2018/09/09/suddya-mixajlenko-a-v-porushennya-prisyagi-shaxrajstva-zrada/

  • Анонім

    даже сейчас Audi Q7 2008 года стоит около $40 000. а 5 лет назад когда его Михайленко покупал, цена была конечно же намного выше. Даже с зарплатой в $500 в месяц, Михайленку надо было работать 8-10 лет и это только расходы на машину, не говоря о бензине, запчастях и прочем.... Кроме как взятки - ничем не пояснить наличие такой дорогой машины... Вора на нары !!!
  • Анонім

    какой бедный судья, так бьет на жалость, даже пожертвовать ему захотелось, такой бедный. Получил служебную квартиру и тут же продал. гнать таких судей продажных надо!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up