Димові шашки в B2B Jewelry. Захищали харківський магазин від активістів хлопці з Вінниці

Димові шашки в B2B Jewelry. Захищали харківський магазин від активістів хлопці з Вінниці
Харківські вкладники кілька днів збиралися під магазином, що відкрився після послаблення карантину/ фото ua-news.liga.net
  • Днями у Харкові вирували пристрасті під магазином мережі B2B Jewelry, заснованої ювеліром з Ладижина.
  • Активісти вимагали повернути гроші вкладникам та назавжди зачинити торгову точку «піраміди» в їхньому місті.
  • Під час акцій постраждали вітрини салону та колеса чотирьох чорних «Тойот» з вінницькими номерами.
  • Засновник компанії врешті сказав журналістам, що приходили по гроші не вкладники, а рейдери.

Ще одна новина про участь вінницьких розійшлася соцмережами наприкінці минулого тижня. Цього разу події розгорталися в Харкові, під ювелірним магазином B2B Jewelry. Відео звідти поширили у соцмережах. Ось анотація до запису:

«Уже третий день продолжается противостояние вкладчиков и компании со всеми признаками финансовой пирамиды B2B Jewelry. В Харькове, к примеру, компанию представляют «спортсмены» из Винницы, которые всех отправляют домой, так как «компания обанкротилась и выплат не будет». 

Отметим, что недавно глава НБУ Екатерина Рожкова сообщила, что банк остановил операции и заблокировал счета B2B Jewelry. Вся информация была передана в правоохранительные органы и Госфинмониторинг».

Відео дня

З відеозапису, оприлюдненого харківськими активістами у Фейсбуці, ясно, що вони 28 травня скликали вкладників приєднатися до акції під магазином, який знаходиться на Павлівській площі. Кажуть, до них звернулися їхні підписники. На місце також викликали поліцію. Людям пояснювати, що варто писати заяви про шахрайство, раз компанія, в яку вони вклалися, кошти не виплачує.

Зустріч вкладників і працівників B2B Jewelry відбулася під магазином компанії, який відчинився після пом’якшення карантину. На відео бачимо, що гурт харків’ян не впускала в середину група чоловіків. Вони нібито людям пояснювали неможливість повернення коштів банкрутством B2B Jewelry.

Принаймні так говорить закадровий голос активіста. А що насправді говорили вкладникам співробітники компанії — не чутно.

«Отак зустрічають клієнтів, які хочуть забрати свої гроші. Їх зустрічають отакі от хлопці і кажуть: вибачте, грошей немає і не буде, компанія розвалилася, більше ніяких виплат, — коментує зйомку харківський активіст. — Купа вкладників вже не можуть забрати свої гроші. І прийшовши сюди (туди, куди вони віддавали гроші), їх зустрічають купа людей в масках. От на таких машинах вони приїхали з Вінниці. Це дорогі автомобі. І все, кажуть, «шарашкіна контора» прикрилась, грошей немає, виплат не буде. Такі справи у нас в Харкові. Звісно, поліція мовчить. Але сьогодні, я думаю, все закінчиться».

На другому відео той самий активіст вже демонструє спущені колеса «Тойот» з вінницькими номерами, припаркованих перед магазином. На цих автомобілях приїхали вінничани захищати магазин від обурених вкладників. Хто проколов їм колеса, автор відео не пояснює.

«Щось сталося з машинами, які приїхали харків’ян «роздягати». Щось з ними сталося. Всі якісь колеса погані, схоже», — говорить закадровий голос.

Кілька днів ходили під названий ювелірний магазин активісти і вкладники з вимогою повернути їхні гроші. І, як читаємо в поліцейських новинах, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група та керівництво Основ'янського відділу поліції, патрульні, співробітники полку поліції особливого призначення, управління поліції охорони, працівники підрозділів «Схід», «ТОР».

За заявами вкладників відкрили провадження про шахрайство. А за зустрічними — про хуліганство. 

Телефонувала на «102» також працівниця B2B Jewelry після того, як група людей зі сторони вкладників 29 травня увірвалася в магазин, розбила вітрину і закидала салон димовими шашками.

Ось як прокоментував телевізійникам на місці вінницький учасник подій — працівник компанії B2B Jewelry:

«Невідомі особи в балаклавах, які назвалися представниками певних громадських організацій міста Харкова, просто заблокували даний заклад, закидали нас димовими шашками. В нас є відео».

В сюжеті нижче знайдете також телефонний коментар Миколи Гонти. Він назвав напад на ювелірний магазин його компанії не акцією вкладників, а спробою рейдерського захоплення.

— Рейдерська атака на бізнес. Це проплачені молоді люди атакують магазин з однією умовою — якщо хочете працювати, проплатіть нам і працюйте далі, — ось таким поясненням вийшов із ситуації Микола Гонта.

За даними Генпрокуратури і Податкової служби, нагадаємо, співвласники B2B Jewelry підозрюються в ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та у використанні схеми виводу готівки через фіктивний благодійний фонд, заснований дружиною Миколи Гонти. 

Однак сам Микола Гонта не раз заперечував наявність справ. Він казав журналістам, що взагалі не знає нічого про будь-які кримінальні провадження.

Це було до пандемії, а на час карантину засновник компанії заявив, що через закриття магазинів ставить проект на паузу й припиняє виплати. Днями ж з'явилася його нова заява: виплати за вкладами поступово відновлюють. Про це можна дізнатися зі сторінки B2B Jewelry Official.  

Більше про новини, пов'язані з B2B Jewelry та засновником гучного проекту, 20minut.ua писав у наступних публікаціях:

Раніше ми називали ознаки, які дають можливість ідентифікувати потенційно шахрайські проекти. Їх склали на основі аналізу існуючих та вже припинених сумнівних проектів. І, за даними Нацкомісії з цінних паперів і фондових ринків, наявність хоча б кількох з 10 наведених пунктів повинна стати для інвестора причиною прискіпливо поставитись до аналізу рекламних обіцянок та більш обережно підійти до інвестування своїх грошей.


Читайте також:

Не передзвонюйте на невідомі номери і заведіть «фінансову» SIM-ку. Правила захисту даних 

Продавали біодобавки, які «захищають від коронавірісу». Спецслужба «накрила» кол-центри 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анна Тарасова

    да им за те копейки что заплатили скажут убить - убьют;(( нет слов что творится в цивилизованной мире, в центре города!!!!ужассс
  • Светлана

    А винницкие титушки - это из той же ОПГ, что и в Броварах отличились?

    Анна Тарасова reply Светлана

    все они с одной зоны походу!!!
  • Лидия Бирюкова

    да эти нахалы за деньги скоро все громить будут,им только приказ дай,они даже не знают о чем проект,какие там клиенты.хорошо что охрана нормальная есть.
  • Гераклій Лисенко

    Жесть, зачем нужны полицейские, если преступные группировки могут вот так просто портить чужое имущество и требовать не работать в городе!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up