Карантин пришвидшить падіння B2B Jewelry? Заморозили виплати і створюють телемагазин

Карантин пришвидшить падіння B2B Jewelry? Заморозили виплати і створюють телемагазин
Микола Гонта у зверненні до вкладників сказав про «заморозку» виплат через карантин
  • Зупинилися виплати B2B Jewelry. Офіційна версія — через карантин. Чи не крах це компанії, що розвивалася за принципом фінансової піраміди?
  • Пригадується відео, як з магазинів вивозили гроші в сміттєвих пакетах, і прогнози, що за нарощенням відсотків настане закриття.
  • Записане ладижинським засновником Миколою Гонтою звернення до вкладників каже про паузу в роботі компанії.   

Про стрімкий міжнародний бізнес, який заснував ювелір з Ладижина, на початку березня розповідав 20minut.ua. Ми пригадали, як кілька років тому Микола Гонта показував нашому журналісту свою фірму, проводив екскурсію ювелірними майстернями. Заговорив тоді, нагадаємо, бо його бізнес зацікавив СБУ в рамках кримінальної справи про контрабанду золота.

В статті «Золота піраміда B2B Jewelry. Такий бізнес за два роки зростив ювелір з Ладижина» ви читали про принцип роботи створеної ладижинським бізнесменом компанії B2B Jewelry, про передісторію її створення та провадження, тодішні й теперішні, в рамках яких перевіряють роботу B2B Jewelry.

Крім процесуальний судових рішень, які познаходили журналісти liga.net в реєстрах, компанія стала об’єктом розслідування Дениса Бігуса (ютуб-канал BIHUS). Його відео сюжет знайдете в цій новині — «Блискучий лохотрон B2B Jewelry»: BIHUS зняв розслідування про ювеліра з Ладижина

Відео дня

Пригадаймо, як на каналі BIHUS прозвучало про близький початок «згортання» успішного бізнесу. Нарощували-нарощували відсотки, тож не за горами крах фінансової піраміди. Мовляв, тримайтеся вкладники. Людей, які вантажили в машини великі поліетиленові пакети нібито з грішми, Денис Бугіс називає людьми з B2B Jewelry. Тим самим ілюструє, як працюють тут з готівкою.   

Зі зйомки Дениса Бігуса / culturemeter.od.ua

«Пацани пакують твій кеш в сміттєві пакети. Раз на день набирається пакет, і п’ятеро хлопців супроводження ідуть виносити «сміття». «Сміття» вивозять на новенькому «крузаку». Їх там під магазином крутиться кілька, всі придбані восени минулого року. Я так розумію, вони оформлені на «золотих директорів» із Ладижина і Києва. А тим часом, ні «тонни» продажів золота, ні 416% річних для бабусь, ні картонні сертифікати у вигляді купюр не врятують піраміду від краху», — цитує Дениса Бігуса сайт «Фінансова Ліга».

Наприкінці березня одразу кілька видань написали про те, що фінансова піраміда закрилася. Приводом для статей про закриття стало те, що гаряча лінія не приймала вхідні дзвінки, а на сайті компанії декілька днів не було новин, з 16-го березня. Натомість в офіційній Фейсбук-групі посипалися ось такі коментарі вкладників:

Невдовзі в мережі з’явилася заспокійлива для учасників B2B Jewelry офіційна заява Миколи Гонти. Він запевнив, що компанія відновить роботу. Сказав, виплатили дійсно зупинили, тимчасово, але це пов’язано з карантином, а не зі згортанням роботи.

Про те, що проект B2B Jewelry «ставиться на паузу» — будуть неможливі виплати кешбеків і вивід коштів — написав з посиланням на засновника Миколу Гонту ресурс Liga.net. Ось цитата звідти:

«Зв’язані руки в основної машини проекту, яка продає — мережі магазинів, а значить одна ланка ланцюга паралізована, а в такому випадку формат B2B-відносин неможливий. Друге, що треба розуміти — це небезпека порушення балансу покупок/продажів і вплив цього на касу проекту. Якщо приток грошових коштів буде обмежений, а виплати кешбеку відбуватимуться в повному об’ємі, то ця невідповідність бізнес-стратегії проекту призведе до повної посадки каси».

Микола Гонта пообіцяв: щойно закінчиться карантин, всі магазини мережі відкриються і виплати кешбеку поновлять:

«Ні я, ніхто інший не міг передбачити такі події в нашій країні і у всьому світі. І що ми станемо заручниками цієї непростої ситуації...».

Сьогодні новини на сайті компанії вже є. В них закликають не вірити в крах компанії. Банки працюють? Так, але компанія не співпрацює з банками. Натомість зачинені всі точки продажів, ювелірні магазини, відповідно, надходжень немає. Виплати, як написано на сайті B2B Jewelry, проводять порціями, групам людей. Яким —  пояснень немає. Зате є анонс запровадження власної крипто валюти — токен B2B.

Також у Фейсбук-групі B2B Jewelry серед коментарів вкладників знаходимо інтригуюче повідомлення про нові розробки компанії. Воно також каже про те, що скоро запустять телемагазин:

Нагадаємо раніше оприлюднену інформацію. За даними Генпрокуратури і податкової, співвласники B2B Jewelry підозрюються в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та у використанні схеми виводу готівки через фіктивний благодійний фонд, заснований дружиною Миколи Гонти.

Але в мережі є ще одне відео, де Микола Гонта в розмові з телевізійниками заперечує наявність будь-яких кримінальних проваджень. Точніше каже, що про такі він не чув. Щоб побачити його відповідь на це питання, прокрутіть відео до 4.20:

   

 

Читайте також:

Конфлікт інтересів? Головою міського суду стала дружина першого заступника прокурора області

«Золота піраміда B2B Jewelry». Такий бізнес за два роки зростив ювелір з Ладижина

За мить до розв’язки. Кілька гучних судових процесів перетворилися на закриті справи
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Лицар Сонця

    Схаменіться, наклепи писати, в B2B JEWELRY -Пауза в зв'язку з Пандемією і обмеженнями діяльності багатьох підприємств, громадян. А B2B в цей час впроваджує B2B Token який обжене BTC крипти, бо підкріплений золотом. І зростання курсу b2b token буде нас приємне вражати.
  • Sergey Kovalyoww

    https://bit.ly/2UU91hE здесь номер телефона Гонты, если кто хочет пообщаться.
  • Svyatoslav Usatyuk

    Чого їх не судять?
  • Андрій Шевчук

    Інформація давня.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up