«Дим до 9-го поверху, а вікна замуровані» У будинку на Литвиненка сталася пожежа

«Дим до 9-го поверху, а вікна замуровані» У будинку на Литвиненка сталася пожежа
  • У багатоповерхівці на Литвиненка, 32 сталася пожежа. За розповіддю очевидців, зайнялося сміття у підвалах.
  • Мешканці кажуть, що ледь не задихнулися чадним димом через своїх сусідів, які збудували комори на сходових клітинах і перегородками заблокували вікна у під’їзді.

Удень, 25 січня, в дев’ятиповерхівці на Литвиненка, 32 була пожежа. На щастя, без постраждалих.

Коли прийшли на місце, то пожежники вже завершили свою роботу, а поліцейські — тільки починали з’ясовувати причини займання. Розказати про надзвичайну подію відмовилися: «Звертайтесь до прес-центру, ми не уповноважені коментувати».

«Горіло під колясочною»

У під’їзді був різкий запах горілого, хоча як розказали мешканці будівлі, то «це вже провітрили».

Відео дня

Дим з’явився на першому поверсі та йшов з квартири, яку в радянські часи займав слюсар, розповіли мешканці дому.

— Тут щось загорілося зранку і потім наш під’їзд був наче в тумані. Нічого не видно і неможливо було дихати. Це ще добре, що сьогодні вихідний день, всі вдома. А якби це було в будній день чи вночі? Всі б повмирали! — каже жителька дому, що не захотіла представлятися.

Пожежники, які гасили займання, вибили двері до цієї міні-квартири. Усередині ми не побачили ані слідів пожежі, ані вологих місць від гасіння. У приміщенні стояв стійкий запах гару і грало радіо. І примітно, що цю квартиру використовують як склад речей.

Жителі називають квартирку «колясочною», бо до її приватизації, всі ставили тут свої візочки.

— У колясочній живе жінка старенька. Десь 70-80 років. Її донька забрала до себе, і коли все стало диміти, нікого вдома не було. Тому пожежники вибивали двері й вікна, щоб знайти що горить, — розказала жителька будинку, що представилася Раїсою.

Заблокували вікна своїми коморами

Втім, люди обурюються через те, що під час задимлення не могли відкрити вікна.

— Увесь під’їзд задиміло, а ми не можемо відкрити вікна! А це трапилося через сусідів, які забудували частину сходових клітин, — каже мешканка будинку Ганна Шмиляк.

Інші сусіди показують на комори, які є на кожному поверсі будинку. Розказують, що раніше там стояв сміттєпровід, який з часом вирізали. А місце, що звільнилося — забудували коморами. При тому, перегородка, яка відділяла сарай від під’їзду, блокує вікна.

— Раз ви поробили собі комори, то нехай би вікна відкривалися, Борисе Івановичу! — зверталася жінка до сусіда.

— Добре. Зроблю, — каже їй у відповідь та на ліфті їде на верх. Жінка повертається до журналіста і питає «як можна побороти це свавілля»?

— Захопили собі частину сходових клітин, поробили комори, які вже напевно узаконили. Але ж не можна так будувати, щоб ми потім всі задихнулися. Нехай ображаються, але за таке повинні штрафувати!

Щоб люди не задихнулися від диму пожежники розбили вікно у «колясочній» та вікно у під’їзді на 9-му поверсі. Коли був ще на місці, то було чутно як хтось стукотить у підвалі.

Згодом, жителька квартири на першому поверсі пояснює, що якраз з підвалу все й почалося:

— Мені сусід розповідав, що у підвалах різали чи випалювали труби. Зачепили трубу гарячого водопостачання, полився окріп. А як воду перекрили, то побачили, що задимилося сміття! Через підвал все пішло на колясочну і потім чадний дим піднявся до під'їзду.

Як вплинути на сусідів

За досвідом, яким ділилися герої наших минулих публікацій, перевірити законність будівництва у сусідів можна через Департамент архітектурно-будівельного контролю.

Ця структура слідкує за виконанням вимог та норм містобудівельній діяльності на території Вінницької міської ОТГ, а також може видавати приписи на усунення незаконних робіт, виписувати протоколи про адмінпорушення тощо. 

Місцеперебування департаменту: місто Вінниця, Театральна, 29, тел. (0432) 65-10-02​​

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • ваняк

    То лучше задохнуться чем стекло выбить? вроде там не бронированное, от камешка должно разбиваться... тупость
  • Джек

    типичная ситуация , старые бабы и селюки ненавидят свежий воздух обычно и закрываю и забивают все окна в подъездах.
  • К

    Козлы
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up