Сміття, «пацюки» та шаурма. Зворотна сторона фастфуду на Соборній

Сміття, «пацюки» та шаурма. Зворотна сторона фастфуду на Соборній
  • До редакції звернувся підприємець Роман Лещенко, який вже не перший рік страждає через смітник та антисанітарію, яку розводить бізнесмен по сусідству. 
  • Чоловік захотів показати вінничанам, в яких умовах працює один з фастфудів на Соборній. Запевнив, що їжу там готують «незрозумілі люди», під відкритим небом і прямо на підлозі. Через це у центрі міста завелись щури.
  • Ми вислухали обидві сторони конфлікту та дізнались, що суперечка між ними значно глибша і зав'язана на спільному бізнесі та родинних зв'язках.

Конфлікт між бізнесменами виник на Соборній, поблизу школи №2. Роман Лещенко є власником приміщень у будинках №90 і 92, які здає під комерцію. Поряд з будівлями є просторе подвір’я, що заховане за театральною афішею.

Територія, на якій не можуть ужитися разом підприємці

Відео дня

Прохід до нього відкритий, і по ходу «екскурсії» Роман Лещенко звертає увагу на каналізацію, з якої, за словами підприємства, нечистотами заливає його ділянку.

— Просто за афішею Драмтеатру, яку нещодавно побудували, діє кафе. Там працюють іноземці, готують просто на підлозі у контейнері. Через це тут розвелися щури, розміром з котів.

Щурів ми не побачили, але територія, справді, є захаращеною. Біля будинків згребли купи гілля, поблизу фастфуду валяються пластикові пляшки, побутове сміття. Ще є рукомийник, в якому вода зливається просто на землю.

На території є навіс та два «вагончики». У одному діє фастфуд, приймають замовлення від вінничан та готують їжу. Працівники закладу відмовилися спілкуватися з журналістом.

Що в іншому вагончику — побачити не змогли, робітники завчасно закрили його двері. Раніше підприємець надіслав фото, на якому видно як працює темношкірий чоловік у цьому «вагончику» та поблизу нього відро з м’ясом.

— Я неодноразово звертався до міськради, до Муніципальної варти, до Моргунова, аби звернули увагу на те, в яких умовах діє фастфуд та наскільки засмічена територія, де сміття вже горіло. Але все безрезультатно: місто просто відгородилося від цього жаху величезною афішею, — каже Роман Лещенко.

Конфлікт з рідним братом

Питаємо, чи намагався підприємець поспілкуватися зі своїм сусідом, аби владнати суперечку?

— Я вас здивую, це мій брат — Олександр Лещенко, і я з ним воюю все життя, — каже Роман.

Роман Лещенко, підприємець

Їхній конфлікт триває вже близько 20 років: брати почали власну справу разом, відкривши у Вінниці одну з перших приватних стоматологій. Але з часом, розсварилися і тепер майже не спілкуються.

— Знайшов інвестора на земельну ділянку по Соборній, який був готовий вкласти мільйони доларів під будівництво торгового центру. Але брат вирішив, що йому краще  поставити контейнери та здавати їх в оренду під ремонт взуття, годинників, фастфуд тощо.

Останньою «краплею», через яку Роман звернувся до журналіста, стала спроба Олександра продати землю з будинками:

— Раніше він створив ОСББ та асоціацію власників будинків, в якій визнав себе головою. Загалом вона займає територію 18 соток та охоплює землю і будинки №78, 90, 92 на Соборній. Тому він собі сам надає дозволи на встановлення контейнерів, на відкриття пунктів прийому їжі. А згодом дізнався через ріелторів, що Саша, без нашого відома, виставив землю з будинками та власниками на продаж!— каже підприємець.

«До Романа є великі претензії»

Телефоном поспілкувалися з іншою стороною конфлікту: підприємцем Олександром Лещенком. Чоловік розказав, що Роман подає на нього заяви, але перевірка засвідчує, що порушень законодавства немає. Тим більше, вони вже «воювали» у суді через законність розміщення у подвір’ї «вагончиків»: Феміда стала на бік Олександра.

Чи підтримуєте лад на земельній ділянці за афішею, де зараз розташований фастфуд?

— Ця територія не є моєю приватною власністю. Це прибудинкова територія ОСББ, в яке входить три будинки. Я голова ОСББ. Прибудинкова територія утримується по мірі можливостей, за мої кошти. Роман, який є співвласником ОСББ, не заплатив жодної копійки на впорядкування території. Міська рада встановила за цією територією статус інвестиційної зони. Тобто, цю ділянку можуть забудувати, і немає сенсу там робити ландшафтний дизайн чи фонтани ставити.

Чи відомо вам, що фастфуд нібито готує їжу на підлозі?

— Я не можу втручатися у діяльність інших суб'єктів господарювання. Зі свого боку я забезпечив умови для роботи об’єкту мобільного харчування: трейлер припаркований за п’ять метрів від дороги.

Прибудинкову територію здаєте в оренду ви?

— Я здаю в оренду тільки свої транспортні засоби — трейлери. В одному з них на Соборній діє фастфуд. Я це роблю оскільки у мене такий вид діяльності та є відповідні дозволи. Припарковані вони на прибудинковій території за належними правилами, що неодноразово встановлювали відповідні інстанції.

Роман скаржиться, що через вашу каналізацію його заливає нечистотами

— Щодо Романа, то в мене до нього є великі претензії: він незаконно захопив територію, забудував самовільними спорудами. Побудував ще один двоповерховий будинок на спільній прибудинковій території. А кут будинку якраз знаходиться над каналізаційною гілкою, тому затискає її й через це трапляються пориви. Усунути їх неможливо

Він огородив частину території парканом, на що немає права. І там, де він поставив огорожу — знаходиться каналізаційний колодязь, який постійно забивається. До нього має постійно під'їжджати асенізаторська машина, щоб відкачувати нечистоти. Але Роман перекрив каналізаційний люк парканом, оба в'їзди до нього заблоковані й машина не може під'їхати.

Чи справді ви хотіли продати 18 соток землі та будинки на території ОСББ?

— Я є власником частини приміщень у цих будинках. Тому я хотів продати тільки свої приміщення та передати новому власнику частину прибудинкової ділянки.

Компроміс можливий?

Спілкуючись з братами Лещенками питали, чи можливий хоча б якийсь компроміс.

— Я вже з ним спілкувався неодноразово, але з цією людиною домовитися неможливо. Тепер він хоче все розпродати та переїхати в Італію, — каже Роман.

А от Олександр бачить два виходи вирішення цієї ситуації:

— Головна ж проблема — це каналізація. Але не я цю проблему створив, це Роман перекрив дорогу парканами та перебудував будинок, який фундаментом стоїть на каналізаційній трубі. Тому перший варіант — це адекватний компроміс, в якому він розбирає паркани та розблоковує проїзд для машини, що відкачуватиме нечистоти. Другий варіант — еміграція. Мені подобається Італія, там, насправді, цивілізоване суспільство, де діє верховенство права.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Vera Movsesyan

    Как  вам не стыдно...угомонитесь  ради бога.получили от мамы подарок а мозгов нет. Роман  тебе не  надоело  копать брата под ногами?жадность  тебе  душет...
  • Зеновий

    Александра - не знаю, а вот с Романом приходилось иметь дела, редкостный
  • Kazimir

    "Патриоты"
  • Псина

    Смаколыкы по винницки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up