«Дерибан землі не пройде!». Біля мерії влаштували мітинг проти забудови лісу

«Дерибан землі не пройде!». Біля мерії влаштували мітинг проти забудови лісу
  • Мітинг розпочався під час сесії міської ради
  • Люди вимагали відмінити намір передати 2,7 гектари лісу на Кореї благодійній організації з Києва
  • Депутати на сесії зняли це питання
  • Бонус: помічника депутата не пустили на сесію, у активістки вкрали телефон та чому субсидії — це «сеть Сатани»

Сьогодні, близько 10-ої ранку, люди зібралися під стінами мерії, де наразі триває сесія. Мітингувальники протестували проти передання в довгострокову оренду благодійному фонду з Києва «Сприяння розвитку охорони здоров’я та спорту, науки і культури «Громадські ініціативи» для рекреаційних потреб 2,7 гектара земель ліса в мікрорайоні «Корея».

З плакатами стояли переважно люди похилого віку. Люди тримали плакати із словами «Коли народ спить — мафія «працює», «Можновладці, коли ж ви нажеретесь?» та аркуші із закресленою цифрою 19.

Previous Next

Відео дня

— Якійсь підставній фірмі, з нульовим балансом, віддають шматок нашого лісу! — обурюється вінничанка Валентина Побережець. — А люди туди ходять, відпочивають. В нас вже землю майже всю розікрали! І кажуть, що це ми «Шатун» влаштовуємо. Вже ліс там повирізали, і знову хочуть вирізати. А ми не дамо!

Бонус:

у активістки вкрали телефон, коли вона знімала події в приміщенні міської ради

помічника депутата Юлію Піскунову не пустили на сесію, бо в неї немає перепустки

Субсидії — це «сеть Сатани»

Соцьке озеро. Фото зі сторінки Ганни ДавиденкоВінничанин Михайло Сіранчук розповів, що через їх протест мерія вже не зможе прийняти рішення віддати ліс під забудову.

— Оскільки піднялася хвиля протесту, депутати вже не зможуть це рішення прийняти нахрапом, тому сьогодні його зняли, — казав Михайло Сіранчук, що представився «ведучим вінницького Майдану»

За кілька днів до сесії, про наміри віддати ліс на Кореї благодійній організації написала депутат міської ради Ганна Давиденко

«Саме цей шматок лісу збираються віддати благодійному фонду. На площі у понад 2 га планують звести спальні корпуси - 5 штук; спортивні майданчики - 2 штуки; будинок для відпочинку - 2 штуки; їдальню; адміністративний корпус; актову залу; душові - 5 штук; медичний корпус - 1 шт; літній павільйон та вбиральні», — писала депутат у своєму фейсбуку.

Проект забудови лісу на КореїЩо за благодійники з Києва?

Планувалося передати 2,7 гектари землі біля Соцьких озер, що на Кореї благодійному фонду «Сприяння розвитку охорони здоров’я та спорту, науки і культури «Громадські ініціативи». За юридичною адресою, ця організація знаходиться у Києві.

Previous Next

Головним видом діяльності цього фонду є «надання соціальної допомоги без забезпечення проживання для осіб похилого віку та інвалідів». А керівником є Фаїна Назаревська.

Журналіст намагався зв’язатися по номеру, що був вказаний при реєстрації юридичної особи. Але так і не отримав відповіді — по цьому номеру телефона ніхто не відповів.

Землю не віддали

Втім, на самій сесії, депутати вирішили не розглядати це питання. Профільна постійна комісія міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи на своєму засіданні, розглянувши матеріали, прийняла рішення відмовити у клопотанні та запропонувала зняти це питання з розгляду сесії.

«Це землі, які з 2015 року увійшли в межі міста Вінниці, але вони перебувають у державній власності. І всі питання щодо цих земель мають вирішувати державні органи влади. Очевидно, що дане питання потребує додаткового ретельного вивчення, тому пропоную зняти його з порядку денного», — сказала голова комісії Антоніна Іващук.

Її ініціативу підтримали 48 депутатів і питання зняли з розгляду.

Після цього активісти почали розходитися з мітингу, який тривав не більше години. Але пообіцяли, що будуть тримати питання виділення лісу та забудови під жорстким контролем.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Сергей Швец

    Землю на Соцком не отдадим. Если надо будет, выйдет много людей.
  • Anonymous

    Казлы
  • Anonymous

    Песец пришел к активистам)))
  • Anonymous

    А почему молчат активисты по поводу дерибана земли возле вишенского озера?

    Или там уже заплатили активистам чтобы молчали?

    Все эти митинги это новый способ рекета, только возле винницкой мерии это мелкий рекет и мелкие деньги.А в Киеве  возле нацбанка по поводу отставки Гонтаревой это большой рекет. И если в Киеве руководителям митинга могут дать 1 млрд баксов чтобы больше не митинговали, то в Виннице это примерно  100 тыс баксов. Такая примерно такса наверное будет чтобы не митинговали по поводу земли возле соцкого озера)))



    PS/ Заводы блядь стоят, одни активисты кругом...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up