День Незалежності у парку Дружби народів: кікімора і борщ

День Незалежності у парку Дружби народів: кікімора і борщ
Зранку святкування Дня Незалежності проходило у Парку дружби народів. Тут можна було послухати українську музику, сплести сітку та скуштувати борщ та побачити кікімору.

В парку імені Дружби народів фінішували учасники велопробігу. Саме тому тут багато велосипедів і людей у вишиванках та  з прапорами.

Атмосферу свята створює українська музика, найчастіше грав гурт «Океан Ельзи». Тут можна зустріти закоханих, батьків з дітьми, друзів та навіть домашніх тварин. Один чоловік брав участь у велопробігу із своїм котом, якого віз на плечах.

Відео дня

Деякі вінничани  беруть участь у велопробігу усією родиною.

– Відчуваєш себе частиною чогось значного і великого, каже учасник велопробігу Володимир. Велопробіг це гарна об’єднальна акція та ще й популяризація велоруху. Я люблю їздити на велосипедах, вже 8 років їжджу. Було цікаво, минулого року теж брав участь. Цього разу їздив з друзями та родиною.

Поблизу Вишенського озера розташована палатка із борщем. Тут можна скуштувати борщ, бутерброди із смальцем та пряники. Біля палатки розташована машина, із якої борщ наливають в стакани. Поруч із їжею стоїть коробка для благодійних внесків.

Ми наварили 40 літрів борщу, каже Ольга з«Кулінарної сотні». – Але це мало, у парку буде сто літрів та ще й гречана каша. Готували все з 8 до 11 години ранку. Усі зібрані кошти підуть на дорогу для морської піхоти першої ОМБП. Відправимо їм 28 серпня.

Ближче до полудня біля палатки почали формуватися черги. Люди купують борщ і кажуть, що смачно.

До речі, один стакан борщу коштує 20 гривень. Таку ціну сприймають не усі.

– Борщ це класно, і, думаю, має бути смачно, але 20 гривень це трохи забагато як за стакан, - каже вінничанин Ілля.  Краще б не встановлювали ціну, а просто дали можливість зробити благодійний внесок, хто скільки може.

Не школа дати гроші для хорошого діла – це ж на армію піде. Їм там зараз потрібна наша допомога, – каже вінничанин Віталій.

Майже навпроти розташована машина, біля якої стоять чоловіки у військовій формі. На капоті автомобіля лежить жилет та військові атрибути, які використовували в АТО.

На дверях авто висить гранатомет, кажуть, що відстріляний.

В нас тут прилади, які використовували на нульовому блокпосту в Майорську, Донецька область , каже Олександр. Тут є шолом, який врятував життя вінничанину, бо в ньому застрягла куля. І ще є гранатомет, який стріляв по російському танку.

Також на капоті стоїть скринька для благодійності. До автомобіля підходять переважно чоловіки і розпитують у військових про їхню службу.

Трішки далі стоять дві сітки. Тут бажаючі можуть допомогти військовим, сплівши сітку.

Такі сітки використовують, щоб прикривати техніку  в сонячну погоду. Парком ходить чоловік і заохочує вінничан сплести сітку: «В кого ручки шалунливі – можуть взяти участь  у плетінні сітки. Велкам».

Плетуть сітку усі, навіть діти. Батьки показують їм що робити і вони працюють разом.

Також маленьких вінничан долучили до створення аплікації військовим. Діти обклеювали зображення калини та гербу України, які передадуть для бдійців.

А ще бажаючі могли взяти участь у розписі печива. Цілу коробку печива розписали глазур'ю. Таке печиво навіть цікавіше їсти. На ньому малювали смайлики, велосипеди, а одна дівчинка зобразила герб. Печиво планують передати для морпехів з 1 ОБМП.

У парку можна зустріти кікімору. Жінка у маскувальному костюмі працює на швейній машинці та залюбки фотографується із вінничанами.

Вона шиє костюми для снайперів. Такі костюми роблять із натуральної тканини.

– Все, що можемо робити – робимо самі, каже координатор волонтерської групи Вінниччини з плетіння сіток Світлана Доляк. Загалом ми вже сплели більше 11 тисяч квадратних метрів маскувальної сітки. Ми просимо людей приносити одяг, який би мав неяскравий колір і був з натуральної тканини – з цього й плетемо. А це камуфляжна фабрика передала нам обрізки. Не беремо синтетику, бо вона плавиться на сонці і потім військовим доводиться її знімати з техніки.

Святкування у парку імені Дружби народів  триватиме кілька годин, далі вінничан чекатимуть у центральному парку.

Читайте також:

Вінниця святкує День Незалежності (ТВІТЕР-РЕПОРТАЖ)

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    "борщ це класно, і, думаю, має бути смачно, але 20 гривень це трохи забагато як за стакан, - каже вінничанин Ілля. –  Краще б не встановлювали ціну, а просто дали можливість зробити благодійний внесок, хто скільки може"

    на дурняк давать, ага. Все вам на дурняк!

  • Анонім

    День попрошаек. Кто с борщём попрошайничает, кто с каской....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вищий норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up