Безхатченкам дозволили забезпечити свої конституційні права

Безхатченкам дозволили забезпечити свої конституційні права
Український уряд переглянув питання стосовно безпритульних. Вони не мали, де в’язати довідку з місця проживання. А без цієї довідки вони не могли навіть зробити собі паспорт. Уряд дозволив замінити ці довідки, іншими - про прийняття на обслуговування закладом для безпритульних та довідками про реєстрацію з місця перебування


Вінницький центр для безпритульних взявся в минулому році до цього питання. За словами службовця 25 безпритульних отримали в минулому році паспорт.
- Відтепер бездомні зможуть стати на соціальний квартирний облік без довідки з місця проживання та складу сім’ї, - розповідає міністр соцполітики Павло Розенко.

Наприкінці 2012 року у Вороновиці відкрили комунальний заклад «Вінницький обласний центр реінтеграції бездомних громадян».

Сьогодні Вінницький обласний центр реінтеграції бездомних громадян допомагає відновити документи бездомним громадянам та оформлює документи для тимчасової реєстрації. Під час соціального патрулювання виявляють безпритульних на вулицях міста, після чого працівники Центру надають юридичні та інформаційні послуги таким громадянам. І як завершу вальний етап направляють безпритульних до спеціальних закладів соціального захисту.

- У нашому закладі працює три людини. Я – директор, та ще бухгалтер з соціальним працівником, якій займається в основному документацією, - розповідає директор Вінницького обласного центру реінтеграції бездомних громадян Богдан Чорний.

«З початку роботи у приміщенні Центру відремонтовано 8 кімнат, замінено 42 вікна та водопровідні труби, проведені нові комунікації, виготовлена інвентарна справа, на даний час ремонтні роботи продовжуються», - повідомляють у департаменті соцполітики Вінницької ОДА.

Як розказує Богдан Чорний ремонт триває ще й досі. Тож, на жаль, там зараз жити не має можливості. «Але вже близько 25 бездомних за нашою допомогою отримали в 2014 році паспорти», - зазначає директор закладу. «Це все дуже складно. Люди складні та обставини, в які вони потрапили ще складніші».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вище норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up