Нинішній і колишній ректори ВНТУ виступили на 25-річчі «гетьманської» кафедри

Нинішній і колишній ректори ВНТУ виступили на 25-річчі «гетьманської» кафедри
Завідуючий кафедрою ЕМСАПТ, професор Василь Кутін

У Вінницькому національному технічному університеті пройшли урочисті збори, присвячені 25-річчю із дня заснування кафедри електромеханічних систем автоматизації в промисловості і на транспорті. Її ще називали «гетьманською». Бо тривалий час кафедру очолювали колишній ректор ВНТУ Борис Мокін і нинішній – Володимир Грабко.

Обидва були присутні на урочистостях. Разом із ними були запрошені колишні випускники та нинішні викладачі.

Нинішній завідуючий кафедрою ЕМСАПТ, професор Василь Кутін розповів про досягнення. Нині на кафедрі створено 13 лабораторій, оснащені новітнім обладнанням. В тому числі й відомих іноземних фірм  – «Сіменс», «Шнайдер» тощо. За чверть сторіччя на кафедрі захистили 5 докторських і 36 кандидатських дисертацій, випустили 750 бакалаврів, 370 спеціалістів і 78 магістрів.

Академік Борис Мокін нагадав, що саме він започаткував кафедру ЕМСАПТ в 1994 році. І це було невипадково, адже Борис Іванович опановував аналогічну спеціальність в студентському віці.

Відео дня

– Коли я вчився у Кривому Розі, на нашу спеціальність був конкурс 20 чоловік на місце. Зараз у ВНТУ такого, на жаль, немає, – прокоментував Борис Мокін

Володимир Грабко зауважив, що нині є великий попит на фахівців в області електромеханіки зі знанням інформаційних технологій.

– Багато наших випускників нині працюють на сучасних підприємствах, в ОДА, мерії тощо, – сказав Володимир Грабко.     

Завідуючий факультету електроенергетики ВНТУ Василь Леонтьєв додав, що на кафедрі ЕМСАПТ готують фахівців, які легко знаходять собі роботу у сфері транспорту. Приміром, у Вінницькій транспортній компанії.

– Ця спеціальність є дуже перспективною. Вона користуватиметься ще більшим попитом у роботодавців. Хоча б через те, що спостерігається тенденція заміни автобусів на електробуси, – зауважив Василь Леонтьєв.    

Завершилося святкування виступами колишніх випускників, врученням подарунків і грамот, фотографуванням на згадку та дружнім спілкуванням.  

 

   

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • 12345

    Євгеній, відкоригуйте статтю, ато починав говорити Володимир Грабко, а закінчив Віталій.... Віталія там взагалі напевно небуло)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up