Фотоностальгія: Як виглядала Вінниця в розпал холодної війни

Фотоностальгія: Як виглядала Вінниця в розпал холодної війни

Арка на вулиці Київській, Зелений театр в центральному парку та багато зелені на вулиці Леніна. Добірка фотографій Вінниці з 1960-х років. У цей час починалась ера космонавтики і був розпал холодної війни між СРСР та США.

Арка на вулиці Київській
Залізничний вокзал

Вулиця Леніна
 Вулиця Леніна

 В бібліотеці Тімєрязєва

 В проектно-технологічному інституті

 В лабораторії педагогічного інституту

 У вінницькому парку

 Вид на центральний міст

 Дитячий театр у сквері Козицького


 Будинок офіцерів

 

 Будинок художника

 Будівля міськкому КПУ

  Музей-садиба Пирогова

  Один з корпусів медичного університету

  Вулиця на Замості

  Біля будинку піонерів ім. Лялі Ратушної

 Площа Гагаріна

 Будівельний технікум

 Оглядове колесо в центральному парку

 Вид на Південний Буг

 На концерті в Зеленому театрі центрального парку

"Сахаротрест" (Будівля колишньої міської думи, 1911 рік побудови, архітектор Артинов), 1968 р.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ols Kat

    фотки не грузяться :(
  • вова11

    20 хвилин, напишіть більше про цю арку на київській, де була, хто будував, куди поділась...

    Александр Пахнющий reply вова11

    Арка була збудована до 300-річчя "возз'єднання" України з Росією і стояла на місці, де нині розвертаються тролейбуси (в районі водоканалу). Тоді це була фактично границя міської зони. Проте вже в кінці 60-х років вул Київську було розширено до 4-х смуг руху, і навколо арки виникли об'їзди в обидва напрямки. Саме навколо неї розверталися автобус №6, тролейбуси №1 (Водоканал - ВІЗ) та №3 (Водоканал - Ринок "Урожай"), а крізь саму арку руху вже не було... Підривали арку двома вибухами: перший вибух осадив її десь на метр. Наранок після вибуху та ділянка Вул Київської була чорна від свіжого асфальту.
  • Задунайский Торонтуй

    Вулиця на Замості - перекресток Островского/Привокзальная.

    Да, это был прекрасный город.
  • Voroshulia Voroshulina

    К автору! На 9 фотографии, вид на центральный мост с центра города на замостье, вдали видно здание теперешнего строительного техникума! А на фото 14, дом-музей Пирогова Н. И. что находиться на территории музея-усадьбы! Прежде чем подписывать фото, нужно не полениться посмотреть верную информацию!!!

    Задунайский Торонтуй reply Voroshulia Voroshulina

    И не " Будівля міськкому КПУ" а Горсовета ЦК ВЛКСМ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up