Вони рухаються та говорять: що ще потрібно знати про виставку роботів

Вони рухаються та говорять: що ще потрібно знати про виставку роботів
  • До Вінниці привезли понад два десятки різноманітних створінь з металу, які можуть танцювати, розвозити цукерки та лякати. Серед них Бамблбі, ВОЛЛ-І та Йода

Погодьтесь, що не кожного дня можна зустріти справжніх роботів. Особливо тих, що виглядають точнісінько, як герої культових фантастичних кінострічок та мультфільмів.

Наприклад Оптимуса Прайма, що прямо на виставці трансформується у вантажівку. Улюбленця всіх – автобота-розвідника Бамблбі.

Мультяшних персонажів ВОЛЛ-І та Єву. Ендоскелет Т-800 – робота з серії фільмів «Термінатор».

Мудрого Йоду, яким кожен бажаючий може покерувати за допомогою пульта. Або невеликих андроїдів, які танцюють під пісні Монатика.

Тепер така можливість є. До Вінниці приїхали двоє винахідників із Запоріжжя, які привезли з собою цілу експозицію металевих персонажів.

Спочатку був пластик

Спеціальної освіти Сергій та Дмитро не мають. Навичок роботи з металом донедавна у них також не було. Хлопці вмикали YouTube та дивилися, як працюють американці, таким чином вчилися. Говорять, насправді це набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд.

Дмитро закінчив факультет управління персоналом. Сергій раніше працював на СТО. Познайомилися у запорізькому парку атракціонів, куди обидва влаштувалися звичайними працівниками. І обидва хотіли щось змінити.

Замість того, щоб закуповувати нове обладнання, хлопці запропонували керівництву парку виготовляти скульптури різних персонажів власноруч.

– Хотіли робити щось нове, прикольне та цікаве, – розповідає Дмитро, – Спочатку це були образи дитячих героїв. Ми постійно консультуємося з дітьми, запитуємо, кого б вони хотіли бачити у парку. Так першим у нас з’явився ВОЛЛ-І. Він був пластиковим. Його рознесли вже за кілька днів (сміється - авт.)

ВОЛЛ-І

Другою скульптурою також став ВОЛЛ-І, тільки металевий. Він вийшов з такими ж сумними очима, як і його мультяшний аналог, приблизно тих же розмірів, і його можна побачити серед експонатів на виставці.

Наступною на світ з’явилася подружка ВОЛЛ-І Єва. Далі пішли трансформери, фанатом яких є Сергій.

Єва

– Коли робиш щось своїми руками, як чоловік ти самостверджуєшся і надихаєшся, – продовжує Дмитро. – Справді круто створювати такі речі. Особливо, коли це починає подобатися іншим.

Діти – головні критики

На позначці в 13 експонатів хлопці почали думати над власною виставкою. Глядачами-першопрохідцями стали знайомі з дітьми.

– Малеча прийшла, подивилася і сказала, що виставка повна херня, немає Бамблбі, – сміється Дмитро. – Ми відклали відкриття виставки на місяць і почали старанно працювати. Працювали по 14 годин на добу. Ми рук не відчували. Оніміння було жостке. Зараз зранку просинаюся і думаю, як же класно, що нічого не болить. Це все заради дітей. Вони наші головні критики.

Бамблбі

За словами Дмитра на створення виставки пішли усі їхні гроші. Велику суму доводилося позичати. Загалом собівартість роботів понад 30 тисяч доларів.

Відпрацювати вкладення хлопці змогли ще під час першої експозиції у рідному Запоріжжі. Коли розрахувались з усіма боргами, вирушили подорожувати Україною.

На сьогоднішній день Бамблбі, ВОЛЛ-І та компанія побували у Чернігові, Луцьку, Києві та кількох інших містах.

– У нас є амбітні плани на майбутнє. Зараз працюємо над створенням великого проекту, у якому триметрові роботи будуть битися один проти одного. Ми їх вже будуємо. Такого немає ніде у світі, – розповідає натхнений Дмитро.

Металева вінничанка Жоржетта

На виставці можна побачити Жорика. Це невеликий робот, що постійно їздить між відвідувачами, пригощає дітей цукерками та може говорити кілька простих фраз. Зовсім скоро, 14 лютого, у нього з’явиться подруга. Її зватимуть Жоржеттою і вона буде вінничанкою, адже створюють її саме у нашому місті. Робот зможе пересуватися і підтримувати розмову зі своїм металевим коханим.

Жорик

Дмитро розповідає, що відвідувачів приходить багато, при цьому на рекламу розробники не витратили ані копійки.

Секрет успіху в акції, яку запустити хлопці. За її умовами кожен, хто зробить репост афіші на свою сторінку у соціальних мережах, отримає безкоштовний вхід.

Зробили, прийшли на виставку, показали репост на своєму телефоні на касі і вас пропускають. Без цього вхід коштує 50 грн для дорослих і 40 грн для дітей.

Був такий випадок

– Наш цех знаходиться на автобазі. Тож, коли ввечері ми роз’їхалися по домівках, на базу прийшов охоронець, який має робити обходи та все інше.

За кілька годин мені телефонує директор автобази і каже, що у нас біда. Що сталося? Та нашому сторожу швидку викликали, «дурку», він бігав по базі.

Термінатор

Виявилося, що охоронець чимало випив, а потім пішов на обхід. У цеху стояв наш робот Термінатор. Його оснащено датчиками руху та системою звуку. Коли хтось проходить повз, у нього загоряються очі червоним, а з колонок лунає: «Стій! Мені потрібен твій одяг!».

Уявіть собі людину напідпитку, яка у темному приміщенні таке почує. У чоловіка схопило серце, а після він пообіцяв зав’язати з алкоголем.

Виставку можна відвідати до 24 лютого. Вона знаходиться у приміщенні ТРЦ «Plaza Park» (вулиця Келецька, 117-б).












 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Світлана Савчук

    Дуже крута виставка:) Хлопці ви молодці:)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up