«Саксофонного похмілля не буде»: як завершився Vinnytsia Adolphe Sax Festival

«Саксофонного похмілля не буде»: як завершився Vinnytsia Adolphe Sax Festival

Діти, дорослі, літні люди та закохані пари. У розкішних сукнях, на підборах, в дорогих костюмах, у звичайному одязі. Серйозні, усміхнені, зосереджені, розслаблені. Усі ці люди прийшли подивитися та послухати концерт єдиного Українського ансамблю саксофоністів, що проходив у повній залі театру ім. Садовського.

Приводом для виступу став вже п’ятий Vinnytsia Adolphe Sax Festival. Його названо на честь винахідника цього інструменту, а створено задля всебічної популяризації саксофону.

Як правило, в рамках фестивалю проводять різноманітні майстер-класи, конкурси та концерти. На нього з’їжджаються українські та світові зірки саксофонної музики, які щороку приємно дивують своєю грою.

У цьому році фестиваль був дводенним і мав лише два великих концерти. Почалося все з філармонії, де під акомпанемент піаністки Юлії Кампанієць «саксували» Артем Голоднюк, Євген Попель та Данило Довбиш.

Відео дня

А закінчилося великим виступом Українського ансамблю саксофоністів, у якому грає дюжина кращих музикантів з усієї країни.

– Зараз не так вже і багато всього пропонують для людей, яким за п’ятдесят. Зазвичай проходять концерти для молоді. Ми тої музики не розуміємо. У ній немає про що думати, – розповідає Анна Сировацька. – На таких виступах все інакше. По-перше, вони для всіх вікових категорій: від дітей до літніх. По-друге, у них закладено якийсь сенс. Ті, хто сьогодні вийде на сцену, можливо, не є зірками, але точно є талановитими людьми, які знають свою справу.

Приблизно такої ж думки подружня пара з Тернополя, яка останніми днями гостює у Вінниці. Сергій та Катерина Максимчуки розповідають, що про фестиваль дізналися випадково. Говорять, як тільки почули про Український саксофонний ансамбль, одразу придбали квитки. А ще вони жаліються, на слабку рекламну компанію.

– Мені дуже подобається саксофон. У шкільні роки навіть трішки на ньому грав. Але по-справжньому оволодіти так і не зміг, – говорить Сергій. – Коли чую, як хтось на ньому грає, наприклад на вулиці, завжди зупиняюсь і слухаю. Можу до півгодини так стояти, забувши куди йшов. Не знаю, просто заворожує мене це звучання.

– Коли сказала Сергію, що у Вінниці є власний саксофонний фестиваль, він зрадів як мале дитя, – усміхається Катерина. – Це важлива ініціатива, яку чомусь слабо просувають. У вас виступає цілий саксофонний ансамбль, другого такого немає, а в інших містах про це ніхто навіть не чув. Виправляйте.

Концерт тривав дві години. Увесь цей час музиканти грали різноманітні і відомі композиції. Чого вартий один тільки «Політ джмеля» Римського-Корсакова, який через свій скажений темп здатний виконати далеко не кожен музикант. Тим більше на саксі.

Також зала театру аплодувала виконанню зворушливого «Російського танцю» Чайковського, різдвяного і легендарного «Щедрика» Леонтовича та сольним партіям саксофоністів.

– Я би дуже хотів, щоб енергії, яку сьогодні отримав, вистачило до наступного фестивалю. Але, на жаль, завтра понеділок, початок робочого тижня, складання рутинних звітів, – розповідає Микола. – Вже зранку, як-то кажуть, я з попелюшки перетворюся на офісного працівника, а мій гарний настрій на горстку документів, які потрібно якось розібрати. Коротше, саксофонного похмілля у мене не буде. А хочеться.















 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up