Вінницький кримінал 2015: убивали людей, бомбили салони і знімали порно

Вінницький кримінал 2015: убивали людей, бомбили салони і знімали порно
Пішло в минуле. Убивства таксистів і труп жінки під балконом, невдале пограбування ювелірки і крадіжка шуб через підкоп. Такі кримінальні новини найбільше читали цього року. А ще – одкровення дівчини, яка знімалася в порно, та схему шахрайства, якою сто людей надурили ПриватБанк


В кінці цього року молоді циніки і бувалі рецидивісти убивали таксистів заради їхніх машин та ховали тіла у полях, щоб довго шукали. Жінок позбавляли життя п’яниці, сектанти і маніяки...

Грабежі і крадіжки теж були гучні. Наприклад, напад на ювелірний салон на Київській, де, крім слави невдах, бандити нічого не заробили, і затримання з усім накраденим злодіїв, які з підвалу зробили підкоп в салон шкіри та хутра.

Усі ці кримінальні новини набрали на сайті 20minut.ua тисячі переглядів. Читали вінничани також одкровення дівчини, яка з підліткового віку знімалась у порно, а розповіла правоохоронцям про це тільки тоді, як її пристарілий спокусник втягнув у бізнес з полуничкою ще й її подругу.

Але найбільше переглядів, майже 9,5 тисяч, «взяла» новина про вбивство 28-річного Віталія Коваля: «Таксисти зупинили міліцейську машину з підозрюваним у вбивстві: «Дайте нам його на 10 хвилин!».

RIA склала ТОП злочинів, про які вінничани читали найбільше і коментували найактивніше.  


Два таксиста за місяць


Віталія Коваля з «Форсажу» колеги-таксисти шукали п’ять днів. Прочісували ліси і посадки в Калинівському районі. Надіялися знайти живим. Але затримані згодом поліцією продавці машини «Ауді-100» показали місце, де вони сховали тіло. На машину вони заробили дві тисячі доларів.

Щоб колеги Віталія не влаштували самосуд, підозрюваних возили на слідчі експерименти потайки. В поліції про них кажуть, як про цинічних убивць. Мовляв, якби їх не взяли, вони б пішли ще не на один злочин.


Минув місяць – і у Вінниці знов шукали таксиста з машиною. Тіло 27-річного Романа Данилюка відкопали під стовпом у полі біля Аграномічного. Його убили рецидивісти, а навів – сусід по квартирі.

Автомобіль «Daewoo Sens» сірого кольору з номерним знаком «ВХ 5321 АО» досі шукають.

Студентку задушив гвалтівник 


Фотографії 18-річної Аліни Гандзій з чорною стрічкою та поминальними свічками постили в соцмережах на початку листопада. В педагогічному університеті була жалоба. 

Дівчину знайшли мертвою в її рідному селі в Чернівецькій області. Тіло було прикопане на присадибній ділянці в Романківціх. На тілі - сліди зґвалтування і удушення. Невдовзі затримали рецидивіста, як підорюваного у вбивстві Аліни – це 29-річний уродженець Молдови, який відбував покарання за розбій та зґвалтування, достроково вийшов з тюрми й повернувся в село. У цього чоловіка вилучили речові докази. 

Записи з полуничкою  


Відео зізнання "актриси" порностудії набрали на сайті 20minut.ua більше шести тисяч переглядів. 22-річна дівчина з Немирова звинуватила тамтешнього 60-річного весільного оператора у тому, що він зґвалтував її у 16 і відтоді шантажував, погрожуючи розповсюдити відео.

Оператора взяла міліція під час передачі грошей. Шість тисяч були відкупними за шість років розбещень та передачу трьох дисків з порно. В автівці оператора знайшли відеокамеру і три диски з участю дівчини-заявниці, а в квартирі – техніку для монтажу зйомок, порно записи з участю самого оператора й ще кількох юних дівчат. Наймолодшій «акторці» 13 років.

Моторошні смерті 


Вінничанка Катерина Обухівська і її 10-річна дочка стали жертвами сектантів-людожерів. Над розкриттям злочину з канібалізмом працювала міліція трьох областей – Вінницької, Хмельницької та Києва.

Почалося все із розшукової справи, відкритої у Вінниці за заявою родичів. Згодом під Києвом знайшли застрелену жінку. Тоді ще не знали, хто це. Склали пазли у одну кримінальну історію після того, як знайшли решки дитячого тіла на території Хмельницької області. Столична поліція пояснила, що матір дитини убили окультисти, а над її дитиною провели якийсь ритуал. Підозрювані - 50-річний цілитель, з яким зустрічалася Катерина, та його 19-річна спільниця-окультистка.

Афера з банкоматами


Новину «Як сто людей обдурили ПриватБанк на мільйони гривень», прочитали майже п’ять тисяч людей. Хто розкусив прогалину банківської програми ПриватБанку й інших навчив цій афері, в поліції досі не сказали. А можна було з однією карткою зняти одну й ту саму суму з багатьох банкоматів. В курсі справи була сотня молодих людей і маже рік цим користувалася.    

Пробіл в програмі, який дозволяв аферу, вже ліквідували. Сотня вінничан, за даними поліції, „попали” по цьому кримінальному провадженню як співучасники, бо з ними поділився рецептом аферист. Хто цей хитрун – поки не розголошують.   

Безтолкові напади  


Двоє грабіжників зайшли в магазин «Діадема» на Київській і за 30 секунд вийшли. Забрали в охоронника пістолет «Форт-12» і втекли, бо вже була натиснута тривожна кнопка.   

Запис камери відеонагляду із магазину і стоп-кадрами учасників невдалого нападу набрала тисячі переглядів у новинах на 20minut.ua. Так само, як інформація про ще одну невдачу, яка спіткала інших ласих на ювелірні вироби злочинців.

В майстерні "Дімант-Л" охоронці вночі оборонялися від грабіжників, і ті теж втекли ні з чим. Міліція знайшли обидві групи бандитів. Вони відповідають за злочини, що не вдались через незалежні від них обставини.

Забетонована жінка


Тіло убитої під час п’яної сварки жінки, забетонували в підвалі під балконом квартири. Мешканці дому на Келецькій після того, як від них поїхали експерти і поліція, розказали журналісту RIA: чули трупний запах ще два місяці тому.

Саме стільки шукали 34-річну мешканку Якушинець, як безвісти зниклу. З кінця вересня. Опери встановили, де жінка була, і вийшли на квартиру, де жив юнак, що був від слідством за бійку зі смертельними наслідками.

Виявилося, будучи під домашнім арештом за один особливо тяжкий злочин, хлопець скоїв другий. Тільки після того, як тіло дістали з-під бетону в квартирі домашнього арештанта, суд його відправив на СІЗО.

Мертві немовлята

Одне немовля витягли рибалки з Бугу біля пляжу «Хімік». Друге - знайшла міліція в сараї на подвір’ї породіллі, як потрапила в лікарню після пологів. Третє – лежало в пакеті у хаті матері 12 днів, поки не знайшла міліція.

У березні тричі підряд правоохоронці знаходили тільця або народжених передчасно дітей, або новонароджених. Досі офіційно не повідомили, хто викинув у річку недоношену дитинку і яке покарання отримали жінки, які і дали, і забрали життя у своїх небажаних діток.


А вони могли залишити їх у «Вікні життя», яке знаходиться на Соборній, при католицькому монастирі. Ніхто не шукає жінок, що лишають тут дітей.

Зловили з шубами


Крадії півтора місяці готувала злочин, але не змогли втекти із шубами в торбах з магазину на Коцюбинського. Про це RIA писала на початку року.

Два злодії продовбали бетонне перекриття з підвалу, через дірку в підлозі поцупили з магазину жіночі шубки, жилетки з натурального хутра, чоловічі шкіряні куртки та попакували все це дороге добро в баули. З цими баулами їх і взяла Державна служба охорони на виході з під’їзду будинку. Спрацювала сигналізація.

Мешканці дому, де це сталося, розказували потім журналісту:о стукав хтось без кінця, але чому вночі «роблять ремонт», не цікавилися. В міліції ж запевнили, злодії «довбали кувалдою бетон по-тихому», от ніхто й не зреагував.


Читайте також:
Кримінал-2014 був вбивчий, бандитський, озброєний

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Одна стаття краща другої, хоч бери та й на вулицю не виходь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up