Таксисти зупинили міліцейську машину з підозрюваним у вбивстві: «Дайте нам його на 10 хвилин!»

Таксисти зупинили міліцейську машину з підозрюваним у вбивстві: «Дайте нам його на 10 хвилин!»
В центрі - один із підозрюваних у вбистві таксиста Віталія Коваля. Чоловіка ведуть на слідчі дії, причепленим наручниками до співробітника міліції
Хотіли розправи? Таксисти п'ять днів прочісували ліси і посадки в Калинівському районі. Надіялися знайти живим зниклого колегу. А потім, коли стало зрозуміло, що він мертвий, ледь не влаштували самосуд підозрюваним

Як кажуть таксисти «Форсажу», вони не збиралися вчиняти самосуд. Лишень хотіли зняти обличчя убивць на камеру і спитати в них: «Навіщо?».
 
Навіщо було убивати людину, якщо хотіли відібрати авто? «Ауді-100» злочинці продали, як сказали в міліції, за 20 тисяч гривень. Для цього водія - задушили.

З п’ятого жовтня шукали 28-річного Віталія Коваля, який взяв останнє замовлення вночі, о 3.40, на Київську, виконав його, а потім перестав виходити на зв'язок.

- О десятій ранку до мне прибігла його вагітна дружина і стала плакати, - каже заступник директора служби таксі «Форсаж» Віра Гребінна. – Ми думали, що він виїхав за місто і повернеться. Стали набирати - телефон був відключений. І жінка від нас одразу пішла в міліцію.

Прочісували ліси
У соціальних мережах розійшлося повідомлення про пошук Віталія і його білої «Ауді-100» з проханням репосту серед вінничан. Інформації, за яку можна було вхопитися, колеги і родичі не мали, тож пішли до екстрасенсів. Один з них сказав, що таксист поїхав у напрямку Калинівки, то ж шукати варто там. 



Колеги Віталія говорять, що таксисти різних служб шикувалися ланцюгом, через метр людина, і так прочісували місцевість. Щодня на пошуки виїжджали півсотні машин. В кожній – три-чотири людини.

- Ми обходили всі ліси, поля, озера, але ніяких слідів не знайшли, - каже Віра Гребінна. – Якісь речі, навіть взуття викинуте підбирали. Думали, може, щось десь… Дуже надіялися, що він буде живий.

Пошуки тривали п’ять діб. А щойно надійшла заява про зникнення таксиста, міліція оголосила план «Перехоплення» і орієнтувала усі мобільні екіпажі міліції на розшук білої «Ауді-100».

Спочатку знайшли “Ауді” 
Машину знайшли через добу, як сказали в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, завдяки отриманій оперативній інформації. То двоюрідний брат Віталія, говорять на «Форсажі», побачив його «Ауді» в Іллінцях.

- Туди виїхала мобільна група, почали проводити заходи, і встановили особу місцевого приватного підприємця, який придбав автомобіль за 20 тисяч гривень, - говорить виконуючий обов’язки начальника обласної міліції Сергій Кримчук.

Але покупець сказав неправду про продавців машини. Між іншим, розшуківці дізналися, що білу «Ауді-100» пропонували ще кільком чоловікам. Так встановили особу одного юнака, а далі - ще двох, які стали підозрюваними у вбивстві з корисливих мотивів.

Зараз під арештом знаходяться два жителі Вінницького району і один – Іллінецького. Їм по 26, 24 та 21 рік. На перших допитах затримані казали, що лише забрали у таксиста іномарку, а його самого залишили в лісі. 

- Вони, то казали, що викинули його з машини, то, що прив’язали до дерева і залишили в лісі, - розказує таксист і журналіст «Дорожнього контролю» Володимир.

Відео дня

Не казали правди 
- Вони водили нас разом з військовими, яких підняли на допомогу, по різних місцях й не признавалися, що убили, - каже Віра Гребінна. – На другий чи третій день вони зізналися і показали місце. А ми, коли шукали самі, недалеко звідти були…

В центрі - один із підозрюваних у вбистві таксиста Віталія Коваля. Чоловіка ведуть на слідчі дії, причепленим наручниками до співробітника міліції  (зі зйомки СЗГ обласної міліції)



Тіло Віталія убивці кинули в лісі поблизу Сальника й прикидали гіллям. 9 жовтня там працювали криміналісти. Як попередньо говорять судово-медичні експерти, причиною смерті була механічна асфіксія.

- Вони накинули йому на шию мотузку і задушили його. Перекрили дихальні органи, і таксист помер на місці, - розповів Сергій Кримчук.

Він також сказав, що двоє з арештованих молодиків - раніше судимі.

- Яка вже різниця, хто вони і чи судили їх раніше. Нелюди вони, тай все, - кажуть у “Форсажі”.

Поховали Віталія Коваля в понеділок, 12 жовтня. Тіло везли з Тяжилова в Панасівку Калинівського району, звідки родом його батьки. У процесії їхали, крім машин з «Форсажу», таксисти з «555-888», «Вимпела» та інших служб. Були на похованні ті чоловіки, що знали загиблого, ще кілька днів тому шукати його по лісах і потім бачили понівечене тіло колеги під бадиллям. 

Таксисти стояли в стороні від місця, де знайшли тіло. За кадром – затримані по черзі показують й розказують, як вони вчиняли злочин


Одного зняли на відео 
- Дайте його нам на 10 хвилин, - просили таксисти міліціонерів, зупинивши машину з одним із затриманих злочинців.

Це було минулої п’ятниці, коли слідчий возив підозрюваних в ліс біля Сальника. Двох, щоб уникнути самосуду таксистів, вивезли іншою дорогою. А машину з третім затриманим таксисти змусили зупинитися.

- Ми не хотіли розправи, - каже водій «Форсажу» Сергій. – Тільки зняти на відео, щоб показати усім, хто це зробив, й таким чином провчити.

Звісно, міліція не випустила затриманого з машини. Тож таксисти знімали його через вікно. Відео їхньої розмови є на каналі “Дорожнього контролю” в Ютубі. Ще є відео, як активісти супроводжували міліцейську машину у Вінницю, до прокуратури. Там, як і сказав їм слідчий, вирішили питання про арешт зловмисників. А загрожує підозрюваним найвища міра покарання - довічне ув’язнення.







"Вони б не сіли в цю машину, якби була не тонована"
Таксисти розказали, що вбивці сіли в машину Віталія, коли він стояв на Павлика Морозова.

- Це була підсадка. І так, як ці «пасажири» розказували потім, на Водоканалі вони вже їхали за кермом, а Віталік лежав на задній сидушці. Вони на ньому сиділи, - розказує Сергій з «Форсажу». – Вони душили його кілька разів. Він побитий був повністю. До місця, де його потім знайшли обличчям в землі, він ще йшов своїми ногами. Кажуть, просив-молив, щоб не убивали. Але їм було це вже не цікаво…

Також таксисти розказали, що один з підозрюваних, наймолодший, намагався втекти, щоб не брати участі у вбивстві. Спільники нібито прив’язували його до машини і тягнули полем, щоб ішов з ними до кінця…

Ціль злочинців була, як казав одних із них на міліцейську камеру, взяти машину, пригнати в Іллінці і продати. І якщо в міліції говорять про продану автівку за 20 тисяч гривень, то таксисти чули інше. Нібито якомусь четвертому спільнику, перекупнику, убивці Віталія пригнали авто. Він мав заплатити їм 3,6 тисячі доларів, але пізніше. 

- Швидше за все, що саме на таку машину було замовлення, - каже товариш загиблого. – А продати машину Віталіка можна було за тисяч 6-7 доларів.

Але заступниця директора «Форсажу» думає, що злочинці приїхали в місто знайти більш-менш підходящу для продажу іномарку, навряд чи на конкретну полювали:

- «Ауді» Віталіка була не нова, але доглянута. Він її нещодавно купив. От якби вона була не тонована… Злочинці, якщо навіть уночі мають щось заподіяти, не сядуть в авто з прозорими вікнами. Віталіка машина була повністю затонована, через це вони звернули увагу на неї.

Машину «Ауді-100» продали іллінецькому підприємцю. Міліція каже – за 20 тисяч гривень. Покупець буде відповідати, щонайменше, за обман міліції. Він дав неправдиві покази про продавців     
 

Небезпека професії
Про напади на таксистів і випадки викрадення їх машин або зароблених на поїздках грошей RIA писала не раз. Таксистів різали, щоб покататися на авто, підлітки. Їх убивали бували злодії. Немає такої служби таксі, де б не траплялося подібного. Наприклад, минулої року тільки за один місяць було три напади на вінницьких таксистів. Тож ця професія – чи не найбезпечніша з усіх.
А на «Форсажі» - цей злочин найстрашніший. У службі згадали попередній напад: таксиста прив’язали скетчем до дерева і втекли на його авто. Це було торік. Машину досі не розшукали.  

 

Читайте також:
Убивав таксиста і спалив його машину 17-річний хлопець
Ножем в серце пасажир убив таксиста. Це третій напад за місяць на водіїв таксі
Вінницького таксиста різали, щоб пограбувати, двоє хлопців-кузенів
Напад на таксиста. Пасажир ударив водія і втік на його бежевому „Рено Логан”

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Анонім

    Читаючи деякі коментарі я вшоці,у багато кого друзі чоловіки працюють і підпрацьовують таксуванням невже це нормально коли ти нароботі не захищенний коли якихось три моральних урода вбили людину за желізо яке коштує 7 тис. Доларів це ціна за його життя?мені здається ім просто повезло що є правосуддя яке закриє іх і до них ніхто не достане а самосуд колег таксистів ось це кара і таке навіть на камеру не гріх знімати що б інші які тільки подумали про такий вчинок ще раз подумали чи не бояться вони ось цього що зними зроблять я і зашмур накину і камеру достану повірте совість не заплаче і рука не дрогне він теж молив про життя і рука у них не тряслась коли вони це робили.Такщо подумайте самі як ви поступили як що це бувби ваш близький напевно не писали про мораль до вбивць.Доречі про ЯНГоЛІВ ТАКСИСТІВ на кожній роботі є один по якому судять інших краще давайте глянемо на пасажирів які важають що вони кращі ніж водіі і ведуть себе як свині не буду писати про тупі питання засунуте сміття у всі щілочки машини бо якщо це бидло викене в смітник то у нього пальці відпадуть краще насрати у нього в машині він таксист.
  • Анонім

    Все так рассуждают да мы тут можем" все", а где бы хоть кто то вспомнил о тех ребятах из угро которые раскрывали, не спали, думали.А вы говорите о методах которые относятся  к периоду первобытнообщинного строя.Надо наоборот поддержать нашу милицию которая делает свою работу не смотря на все трудности.
  • Анонім

    Стратити всіх трьох. Співчуття батькам та дружині.....
  • Анонім

    Смертну кару поновити потрібно однозначно,щоб такі тварини по землі не ходили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up