Ножем в серце пасажир убив таксиста. Це третій напад за місяць на водіїв таксі

Ножем в серце пасажир убив таксиста. Це третій напад за місяць на водіїв таксі
Пішов до додому за грішми, а повернувся з ножем. Була бійка. Пасажир, який не хотів розраховуватися, потрапив в лікарню з порізаним животом, а поранення водія - смертельне. Цей третій напад на вінницького таксиста за місяць. Попередній – водій втік від двох нападників після того, як отримав 19 ножових...

Не встиг один таксист вийти з лікарні, як знов напад на іншого. Цього разу наслідки трагічні. 47-річний водій Олег, що співпрацював з вінницьким таксопарком, помер миттєво. Пасажир влучив ножем у серце.
Минулий четвер, 27 березня. Близько сьомої ранку водій довіз 26-річного пасажира з Вінниці до села Велика Бушинка Немирівського району. На місці молодий чоловік вийшов із машини і пішов за грішми додому. Там прихопив ножа.
- Він наніс водію таксі несумісні з життям ножові поранення. За попередніми даними слідства, причиною такої поведінки пасажира виявилося небажання оплатити поїздку з Вінниці у Немирівський район, - каже Ірина Добровольська із сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції.
Пасажир не тікав. Хотів відбрехатися. Що убивця саме він, розібралися згодом. А спочатку поранений пасажир розказував геть іншу історію. Нібито якісь двоє нападників убили таксиста, а його поранили і втекли. Та докази, зібрані під час огляду місця події, довели: все було інакше.
Хотів відбрехатися
Коли сталося непоправне, пасажир прибіг за допомогою до сусіда і озвучив вигадану на ходу історію. Сказав, що втрутився у бійку між таксистом та двома невідомими. Вийшов розбороняти і також постраждав. Його вдарив ножем у живіт один з учасників бійки, а інший – вдарив таксиста... Сусід негайно викликав швидку та міліцію.
В слідчому управління міліції потім розповіли, що на місці опергрупа та експерти-криміналісти запідозрили брехливість перших слів пораненого.
- Після операції, коли життю 26-річного постраждалого нічого не загрожувало, він розказав правоохоронцям іншу версію подій, які відбулися зранку біля його подвір’я, - каже Ірина Доровольська. – Він приїхав з Вінниці на таксі, і щоб розрахуватися з водієм, пішов у будинок за грошима. Крім грошей, прихопив ножа. В результаті конфлікту 47-річний водій таксі помер миттєво на місці події від проникаючого ножового поранення в серце. Що спричинило криваву розв’язку з’ясування стосунків, наразі з’ясовує слідство.
В міліції також розказали, що у підозрюваного в убивстві було поранення черевної стінки. Рану зашили. Йому тепер загрожує за умисне вбивство до 15 років позбавлення волі.
Як допомагають колеги
- У нас з цим водієм був укладений договір на отримання реадіопослуг, - каже про покійного Олега директор товариства „Таксопарк плюс” Володимир Яремук. – Востаннє він виходив у ефір 24 березня, за три дні до загибелі.
Співпрацював таксопарк з убитим таксистом шість років. І такий самий договір він міг мати із будь-якою іншою інформаційно-диспетчерською службою. Тож, якщо й був вранці 27 березня виклик через диспетчера, як каже Володимир Яремчук, то не з таксопарку.
Зараз колеги водія складаються грішми на допомогу родині загиблого таксиста. Кожний, дає скільки може, бо розуміє - статися подібне могло з будь-яким таксистом. І скільки б не зібрали водії, втрати не повернуть, але, зі слів Володимира Яремчука, не допомогти грішми в цій ситуації не можна.
А за тиждень до смерті Олега, 21 березня, опинився в реанімації лікарні швидкої допомоги з 19 ножовими пораненнями інший, 39-річний водій. Як сказав директор служби „Нове таксі” Руслан Білоус, він не встиг зробити загальний виклик. Таксисти з’їхалися після нападу на Складській в лікарню і здавали кров для пораненого колеги. Навіть постійні клієнти, які дізналися про напад на водія, виявили бажання здати кров для нього.
І ще один недавній напад на таксиста, під час якого водій вижив, – злочин проти 37-річного таксиста „Вимпела” Володимира Рябоконя. Цей водій теж врятував своє життя втечею, але втратив машину. Сіру „Рено Логан”, на якій Володимир таксував разом з тестем, вже місяць шукає міліція. Безрезультатно.
Питання безпеки – головний біль самого таксиста
Те, що вінничани звикли називати службою таксі – інформаційно-диспетчерська служба. Вінницькі таксисти з фішками на даху – не чиїсь наймані працівники, а приватні підприємці. Вони їздять на власних автомобілях і платять за зв’язок з диспетчером на договірних умовах.
Якісь служби мають угоди також з охоронними структурами, що мають реагувати на клич про допомогу кожного таксиста. Хтось через це вже навіть відмінив загальні виклики, бо їх наслідки часто псують репутацію фірми... Але не усі власники диспетчерських служб наймають охорону. Тож питання безпеки – головний біль самого таксиста.
За кордоном інакше. Там наймають водіїв і видають їм свої машини, обладнані куленепробивним склом між водійським сидіннями та задніми пасажирськими.
- Так, це розумна ідея, - каже директор ТОВ „Таксопарк плюс” Володимир Яремчук. - Але у Вінниці таке зараз неможливе, хоча в цьому справді є потреба. Ми, наприклад, будемо організовувати службу по-іншому. Плануємо працювати як інформаційно-диспетчерська, а як служба таксі. Вже починаємо вводити зміни.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Да не даунов - селюков, а бандюганов. Причем, благодаря майданутым, сейчас они ну очень прекрасно себя чувствуют
  • Anonymous

    Водила такси (бандит) постарался
  • Anonymous

    Водилы такси это и есть бандиты
  • Anonymous

    А звідки,все-таки,у пасажира взялося поранення?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up