Убивав таксиста і спалив його машину 17-річний хлопець

Убивав таксиста і спалив його машину 17-річний хлопець
На третій день роботи 34-річний вінницький таксист Олександр пережив замах на своє життя. Він зараз у важкому стані в лікарні, через те, що до нього сів у салон хлопець з ножем у рюкзаку. Коли звернули з траси, 17-річний підліток напав на водія.

Пасажир сів у таксі на Тяжилові з кухонним ножем у рюкзаку. Просив везти в Томашпіль. Олександр погодився і дозволив пасажирові сісти ззаду. Коли звернули з траси на сільську дорогу, підліток витягнув ніж і перерізав таксистові горло... Про це хлопець розповідає спокійно. І як палив машину, говорить без каяття.
Хлопець точно знав: уб’є водія, забере гроші і поїде на краденій машині на побачення з дівчиною.
Напад на таксиста стався минулої п’ятниці, 23 вересня. Юний пасажир сів у його машину «Міцубісі Лансер» близько восьмої вечора на Тяжилові, біля «Мрії». Підійшов і спитав, чи повезе таксист його з Вінниці до Томашполя, а це – за 80 кілометрів. Про ціну не домовлялися. Принаймні, так каже пасажир. Водій дав згоду, і рушили.


- У Саші був ланцюжок великий, перстень, браслет дорогий. Все золото лишилося. Ми не розуміємо, чому так з ним вчинив той хлопець. Щоб убивали і палили машини – такого у Вінниці ще не було, - каже друг потерпілого від рук підлітка таксиста Ігор Кісєльов (33)
- На це міг повестися кожен, - каже друг таксиста, 33-річний Ігор Кісєльов. – Пасажир молодий, миршавий, худий. Єдина проблема, що ззаду посадив він його. Дорога не близька. Не можна було ззаду садити. Саша всього третій день працює в таксі. Я з ним в телефонному режимі працював постійно, тому що він місто не дуже добре знає. Питав мене, на яку адресу правильно їхати, щоб не запізнитися на замовлення. І тоді він мені сказав, куди їде. Просив підстрахувати... Але яка страховка в такій ситуації? Подзвонити, спитати, чи все добре, можу. І все. І я дзвонив десь о 23.00. У нього телефон не відповідав.
Біди друг не запідозрив. Каже, якби в межах міста, то тривогу б підняв. А дзвонити в район, в міліцію, не став. Передбачив, що скажуть: друг їде додому з гучно ввімкненою музикою і дзвінків не чує. Мовляв, чекайте до ранку.

«Провів просто по горлу»
Приблизно в той час, близько 23.00, коли Ігор дзвонив Саші, і кинувся на останнього пасажир з ножем. Сам хлопець усе це розповідає просто, без емоцій:
- Лівою рукою достав ніж з рюкзака. Різко переклав у праву і провів просто по горлу водію. Він зразу ж на гальма - і вибіг з машини. Я його наздогнав. Два рази вдарив ногою по голові. Це все, що пам’ятаю, бо в мене тоді, як затуманення саме в цей момент відбулося. Потім я скочив у машину і поїхав.

Відео дня
>
У міліції розповіли, що хлопець порадив таксистові з’їхати з траси на польову дорогу до села Ярове. Заманив у безлюдне місце, де по один бік дороги - ліс, а по другій – кукурудзяне поле. Машина їхала повільно, кілометрів 20 на годину. Тоді й скористався ножем підліток.
Вдій знайшов у собі сили тікати з різаною раною шиї. Тоді хлопець збив його з ніг. Бив. Врешті залишив помирати у кукурудзі. Пізніше він товаришам так і казав – убив. Що водій вижив, хлопець дізнався пізніше.
На «Міцубісі Лансер» 2009 року випуску підліток поїхав у Ярове, де живе його дівчина. Каже, розповів їй, що зробив. Вона плакала. Коли завіз її додому після розмови, поїхав до друзів у сусідній район - кататися з ними на здобутій злочином машині.

Поїхав хвалитися машиною
У багажнику новенької «Міцубісі» хлопець сховав шашку служби таксі з номером 555-444. Туди ж кинув барсетку, в якій не знайшов багато грошей. Пізніше це все хлопець утопить в озері. Ще пізніше підліток дізнається, що в барсетці Олександра, у одному з потаємних відділів, лежала тисяча євро. Але то вже буде в райвідділі, куди доставлять його, як затриманого за замах на убивство.


А доти хлопець поїхав кататися районами. Підібрав трьох друзів, які йшли з дискотеки. З ними поїхав купувати пиво в бар сусіднього села. Там було зачинено, поїхали в інше село. В кафе «Орхідея» хлопці витратили 120 гривень. Купили вісім пляшок слабоалкогольних напоїв, чіпси, сухарики і шоколадки.
Випивали і їли у Зведенівці, в центрі села. Далі по черзі каталися на чужій машині. Усі вони вчаться в одному профтехучилищі у Вінниці. Усі місцеві підлітки, а фігурант порушеної вранці наступного дня справи – мешканець Вінницького району. Місцевість, куди приїхав з Вінниці, добре знав, бо часто бував тут у своєї дівчини.
- Наші підлітки, скоріше за все, нічого не знали, - каже голова сільради Валерій Ковальчук. – Приїхав пацан - дай покататися. Гроші є – скупилися. І більше нічого.
Що хлопець сказав про машину друзям? Пояснив, звідки взяв, приблизно так: йому хтось був винен велику суму грошей, він побив боржника, а машину забрав як погашення боргу.

Біля таксиста зупинився автобус
Тільки коли підліток лишився наодинці з найближчим другом, розповів, як було насправді. Попросив його принести два полімерних мішки. Для чого? «Зараз побачиш», - сказав.
Вдвох поїхали до ставка біля села Юрківка. Там майбутній автослюсар (на таку спеціальність 17-річний вчиться у Вінниці) витяг з багажника шашку таксі, барсетку, інші речі. Сказав, що убив таксиста, це все його. Склав у мішки і кинув у воду.
Далі хлопці поїхали до місця, де мав лежати труп таксиста. Тіла не знайшли. Це вже було під ранок. До того часу Олександр вже був у найближчій лікарні – в Томашполі.
- Відтоді, як Саша вискочив з машини, і його знайшли, більше чотирьох годин минуло, - каже Ігор Кісєльов. – Я зі слів родичів знаю, що його побачили з рейсового автобуса. Він зміг виповзти на дорогу, втрачав свідомість, прокидався від того, що замерзав. Шию перемотав светром. Важкий стан у нього досі. Намагається говорити, але тяжко. Втратив багато крові, але, слава Богу, приїхали лікарі з Вінниці у Томашпіль, зробили операцію там і забрали у Вінницю. Я не зміг до нього потрапити – не пускають.
Слідчі теж ще не змогли, як слід, опитати потерпілого. Говорять, що він пише, бо говорити не може. У Олександра пошкоджена артерія. Якби нападник пошкодив більше – не вижив би чоловік.

Машину гасили всім селом
А від новенької автівки таксиста лишився лише металевий каркас. Той, що тепер підслідний, спалив машину вартістю понад 15 тисяч доларів у центрі села Ярове. Облив бензином, який взяв у товариша, і встиг утекти, поки машина вибухнула. Друг пішов подалі від проблем раніше. Вмовляв, щоб той не палив, але не умовив. А винуватець всієї історії вирішив: якщо тіла нема, значить треба прибирати всі інші сліди. І чиркнув запальничкою. Тим більше, що машина вже відмовлялася їхати. Сигналізація почала спрацьовувати. Не заводився двигун.


- Наші люди, коли вранці здавали молоко, десь о 5.30, бачили, як над’їхала згори іномарка, - каже голова сільради. – Одна жінка бачила, що два хлопці підняли капот і копаються там. Сигналізація то вмикається, то вимикається. Люди здали молоко і пішли додому, по хатах справлятися. Десь біля сьомої почули хлопок. Вибігли – машина горить. Людей з дев’ятеро машину ту гасили. Цеглою вибили скло бокове, дивилися, чи людей всередині нема. Залили. Вона ще тричі потім займалася. Все ніяк погасити не могли.
Сьогодні машина, точніше те, що від неї лишилося, стоїть за селом, біля тракторної бригади. Туди обгорілий каркас відтягли трактором, подалі від новозбудованої школи, де вона зайнялася. У тій новобудові, як знають у міліції, палій переховувався, поки не розійшлися селяни по хатах. Коли машину оглядали працівники міліції, юнак не висовувався.
Вийшов зі схованки хлопець, щоб зустрітися з другом. Каже, він його мав забрати з черешневого саду біля села. Там і затримали підлітка працівники Тульчинського райвідділу міліції з собакою.

Свідчить з адвокатом
Хлопець не тікав. Сидів під деревом і розмовляв по телефону. На джинсах були сліди крові. Правоохоронці кажуть, затриманий сам розповів, як усе було. Наступні свідчення дає у присутності адвоката і під відео та звукозапис. Такі вимоги про неповнолітніх.
Щоправда, вік затриманого не матиме значення, коли суд буде обирати йому покарання. За тяжкий злочин відповідає по Кримінальному кодексу кожний, кому є 14 років.
У секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції переповіли мотив затриманого. Хлопець каже, що його сім’я має борг. Через матеріальну скруту, мовляв, він пішов з ножем на таксиста. Кому і скільки винні, не зміг сказати. А в міліції вже дізналися, що сім’ю хлопця не можна назвати неблагополучною. Порушили справу про замах на навмисне убивство, вчинене з корисливих мотивів.
Від колеги потерпілого таксиста знаємо, що Олександр підтвердив – в машину садив одного. Щоправда, потім, коли вже був поранений, пам’ятає розмову двох. Хтось комусь, так йому чулося, барсетку передавав. Тобто, з його слів, можна припустити, що на місці, де був скоєний напад, міг чекати спільник озброєного. Чи підтвердиться це, покаже слідство.
А поки слідчий зберігає всі речові докази. В тому числі – ту тисячу євро, яку правоохоронцям довелося сушити після озера. Цей злочин, скоєний на межі трьох районів, Томашпільського, Шаргородського і Тульчинського, розслідують правоохоронці останнього. У них в райвідділі зараз утримується підозрюваний.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (49)
  • Anonymous

    с папой уже все хорошо)а урода посадили на 15 лет
  • Anonymous

    муторошно становится и от истории все этой, и от спокойного тона, каким этот выродок про все рассказывает. Не знаю даже, что страшнее
  • Anonymous

    А чем это вас Настя это видео задело и почему это нельзя выкладывать в инет,пусть люди посмотрят на нелюдя...

    Anonymous reply Anonymous

    Воно мене нічим не заділо!!!!!!!! Я цікавлюся для загального розвитку, як то кажуть!!!!!!
  • Anonymous

    А чи мав хтось право викладати це відео в інтернет, поки триває слідство????????? І чи мали право його взагалі надати журналістам???

    Anonymous reply Anonymous

    Вот и "дівчина" морального урода объявилась.

    Anonymous reply Anonymous

    :)))))))) Помиляєтеся!!! Я аж ніяк не його дівчина!!!!!!!!! І аж ніяк не на його боці, і не захищаю хлопця!!!! Просто, як вже писала нижче, цікавлюся для загального розвитку!!!! А вчинок юнака жодним чином не одобрюю!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up