Одне немовля витягли з Бугу, друге знайшли в сараї, третє – лежало в пакеті 12 днів

Одне немовля витягли з Бугу, друге знайшли в сараї, третє – лежало в пакеті 12 днів
Хто викинув у річку тільце дитини, встановлюють вінницькі оперативники. 4 березня виловили пакет поблизу міського пляжу «Хімік» рибалки. Розгорнули – там немовля з пуповиною. В міліції говорять, що знайдене тільце - або народженої передчасно дитини, або це наслідок кримінального аборту.

Як сказав днями заступник начальника обласної міліції, начальник кримінальної міліції Олександр Глянько, експерти вже встановили, що дитина в утробі матері була шість місяців.     

- Дитина недоношена, це недозрілий плід. Можливо, були передчасні пологи. Не виключаємо, що це - наслідок кримінального аборту, - говорить він.

Гістологічна експертиза, яка скаже, метвонароджена була дитина чи ні, досить тривала. Тим часом оперативники шукають жінку, яка могла позбавитися дитини.

- Не встановили поки що біологічну матір. Встановимо, чи така жінка зверталася до когось, чи хтось допомагав. Хто завгодно міг взяти в кульок плід і кинути в річку. Працюємо, - не озвучує поки що деталей розслідування Олександр Глянько.

А щойно знайшли пакет в річці, відкрили кримінальне провадження за статтею „умисне вбивство матір’ю новонародженої дитини”. І не минуло й двох тижнів, як відкрили ще одне таке ж кримінальне провадження. Сьогодні – третє...

В понеділок, 16 березня, в районну лікарню (яку саме, слідство не розголошує) звернулася за допомогою 28-річна жінка. Скаржилась на погане самопочуття, головний біль. Під час медичного обстеження з’ясувалося - вона у післяпологовому стані.

Як розповіли в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, жінка розказала правоохоронцям, що народила хлопчика. Вагітність була небажаною, і вона її приховувала від усіх.

- Незаміжня, жила сама в будинку, має постійну роботу. Тобто не якась безпутна жінка, - охарактеризували її в міліції.

Дитину породілля, каже, поклала живою у поліетиленовий пакет та залишила у сараї. Слідчо-оперативна група у вказаному місці знайшла вже мертве немовля.

- Судово-медична експертиза встановить, скільки дитина пролежала у сараї та що стало причиною її смерті, - каже тимчасово виконуючий обов’язки начальника слідчого управління обласної міліції Сергій Кримчук.

За умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів загрожує до п’яти років тюрми.

І третій випадок – виявили буквально вчора ввечері, 17 березня. Працівники міліції з Вінниці їздили в Гайсинський район перевірити інформацію, бо місцеві поінформували про сусідку, яку бачили вагітною, а дитини немає.

Ось що розказали сьогодні, 18 березня, в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції: жінка сама народила, каже, у ванній, а потім поклала дитинку в пакет і поставила у себе в коридорі. З її слів, немовля народилося мертвим. Чи так це, з’ясує експертиза. Пакет стояв 12 днів.   
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дарья

    Як взагалі можна бути такою жорстокою, навіть не уявляю, як можна таку маленьку крихітку взяти і кинути як сміття в пакет і замотати. Як страшно.
  • Місцевий

    Шановна автор, пані Наталія ГОНЧАРУК, Ви як журналіст, як жінка через свою газету маєте можливість СИСТЕМАТИЧНО інформувати про те що:  В м. Вінниці, при католицькому костелі, що розташований по вул. Соборна 12, офіційно існує так зване  "вікно життя", де кожна жінка України, може НАЗАВЖДИ залишити своє небажане дитя, і бути впевненою в тому, що воно буде доглянуте і виховане  належним чином.

    Торонтуй reply Місцевий

    Пока в школе учат "Катерину" это окно никому не надо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up