Мешканці дому, де забетонували убиту жінку, чули трупний запах ще два місяці тому

Мешканці дому, де забетонували убиту жінку, чули трупний запах ще два місяці тому
У п’яницю поліція дістала труп з підвалу під балконом квартири на Вишеньці. Сусіди на питання про джерело смороду почули «шерше ля фам». Шукали жінку - знайшли мертвою мешканку Якушинець, яку господарі квартири поховали під шаром бетону

- Поки тебе це не стосується, думаєш, такого не буває, - сказала жінка, що живе в тому ж під’їзді, де минулого тижня поліція дістала з підвалу під балконом тіло зниклої наприкінці вересня 34-річної жінки.

Тепер сусідка думає, чи не поміняти їй житло. Каже, страшно, що поруч живе людина, яка могла бути співучасницею вбивства – матір підозрюваного в умисному убивстві 23-річного юнака на ім’я Олександр.

Саме мати була першою підозрюваною. Але коли криміналісти діставали тіло з-під бетону, син зізнався. Сказав, що він убив жінку, яка гостювала в них вдома, а потім кинув тіло в підвал під балконом.

- У мене поїхала криша, - казав він на слідчому експерименті. – Я наніс їй кілька ударів ножем. Скору помощь не став викликати. Думав, зараз міліція – капець мені. Ну, я взяв її і добив молотком для відбивних. Вийшов на балкон, відкрив погріб і скинув туди тіло…

Заливали бетоном небіжчицю, за попередніми даними слідства, мати із сином разом. Син арештований, а жінка вдома. 

Вхід в підвал з балкону. Операм підказав, де шукати тіло, свіжий бетон
- Її діям ще не дали правову оцінку, - каже керівник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник.

Якщо слідчі встановлять, що мати допомагала сину убивати, то вона стане в провадженні співучасницею. Якщо ж тільки приховала злочин рідного сина, то може бути звільнена від відповідальності. Кожна людина вправі не свідчити проти близької людини.

Була п’яна сварка
Убиту жінку звали Ларисою. Вона приїхала з Якушинець в гості до матері Олександра. Випивали зі ще однією подругою. Сталося непоправне, як кажуть у поліції, через ситуативний конфлікт. Під час п’яної сварки син позбавив життя подругу матері. На що саме образився, в поліції не пояснюють.

А одразу юнак кивав на матір. Казав, що не в курсі, де поділась від них Лариса. Мовляв, помітив свіжий бетон у підвалі, але про долю гості нічого не знає.

Підозрюваний Олександр (23): «Я добив її молотком для відбивних»
– Щось змінилося в погребі. Я спитав у мами, що це таке. Вона сказала, що під картошку зробила місце, бо погріб мокрий, завжди гниє. Я питав, де Лариса. Вона сказала, що вона ушла, - обманював хлопець, коли до нього додому, в квартиру на Келецькій, прийшли правоохоронці з ухвалою суду про обшук. 

Під час обшуку в квартирі знайшли рештки незмитої крові. Звернули увагу на свіжий шар бетону в підвалі.


Під час обшуку. В квартирі експерти знайшли незмиті сліді крові
- Хазяйка квартири почала неадекватно себе вести і згодом давала свідчення про те, що вона убила і нікому про це не сказала, - розповідає заступник начальника обласного управління Національної поліції Олександр Глянько. - Мати вирішила прийняти цей удар на себе, взяти вину за сина, але їй це не вдалося.

Жінка заплуталася в своїй брехні, кажуть у поліції. І тоді нарешті син зізнався, як і чим він убивав Ларису. Правоохоронці вилучили знаряддя злочину і головний доказ – тіло небіжчиці.

Тіло небіжчиці винесли в чорному мішку. Жінку убили більше двох місяців тому
Два місяці пошуків 
Шукати Ларису почали 10 жовтня. Її брат заявив у міліцію після того, як сам не зміг знайти сестру. Сьогодні в поліції кажуть, що Лариса зникла наприкінці вересня. Оперативники відпрацьовували коло її знайомих і дізналися, що допитуватися про зниклу треба у мешканців квартири на Келецькій.

Ще одна подружка, яка гостювала там разом з Ларисою,сказала: проспала зникнення подружки, прокинулася, її вже немає. Оперативники не повірили в таке. Підозри, що Лариси немає серед живих, підтвердив обшук.  

Журналіст питала у сусідів по будинку на Келецькій, де сталося вбивство, що знають вони про це? І тамтешні мешканці розповіли, що в родині на першому поверсі вони часто чули сварки. Син постійно вмикав гучно музику, мати сварилася, батько більше був на дачі, ніж удома. Не було його й тоді, коли подружки прийшли у гості до матері.

- Тоді було шумно в них, п’янка була, - розказує сусідка. - Видно, день народження свого онука вона святкувала. В неї дочка заміжня, з'їхала від них з зятем і десь в кінці літа народила. Десь тоді й почалися скандали і випивки часті. Я не чула нікого, крім її сина і неї. А тієї ночі було ще дві жінки. Голос однієї, старшої, був хриплий, шипучий такий. Видно, пропитий, прокурений. Думаю, то та жінка плигнула з балкона тоді і втекла, коли іншу убивали. Погнуті палиці для білизни лишилися. Тоді сильно кричали, стукали, десь о п’ятій ранку все стихло. 

Сусіди думають: одна жінка плигнула з цього балкона і втекла, коли другу убивали
Сусідам страшно
Сусіди, що живуть на одній площадці з мамою Олександра не захотіли нічого розказувати. Самої жінки журналіст вдома не застала. Зате люди з верхніх поверхів говорили. Розповідали, що жалілися дільничному на гучну музику в нічний час. 

За їхніми словами, мати Олександра раніше працювала на Привокзальному ринку продавцем хотдогів. Син був кухарем у якомусь кафе, але останній час сидів вдома.

- У цього Саші був браслет на нозі. Він був під домашнім арештом, - каже сусідка.

Мешканці дому кажуть, що вони чули трупний запах ще два місяці тому  
В поліції пояснили, що юнак когось до смерті побив, і є вже рішення суду першої інстанції про сім років увезення за тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до смерті. На період оскарження хлопця під варту не взяли. Вже після обшуку минулої п’ятниці, коли виявилося, що він скоїв ще один страшний злочин, – Олександра забрали в ізолятор.

- Я його з малого пам’ятаю, - каже жінка з четвертого поверху. - Завжди вітався, коляску допомагав винести. Так, він шебутний, але щоб неадекватно себе вів, не бачила. Вже після того, як міліція тут працювала, я прочитала на «20 хвилин» про це жахливе вбивство. Коли в них це все трапилося, Бог його знає. Єдине, що можу сказати, що десь у вересні у нас тиждень-півтора страшенний запах був, як десять котів здохло і гниють. Зайти в під’їзд було неможливо. Потім десь цей запах пропав.

Знаряддя злочину. Стопкадр з оперативної зйомки поліції
- У п’ятницю, коли міліція тут працювала, сморід був страшенний, - каже інша сусідка. – Я питала, що це так смердить, то мені оператор їхній тільки сказав «Шерше ля фам» і все. Я вже потім в інтернеті прочитала. Досі тіпає від цього всього. Як подумаю, що мати вдома, і їй може нічого не бути, ще більше страшно робиться. 

- В голові не вкладається, що забили і в себе в хаті «похоронили», - говорить сусід похилого віку. - Ну, випивали вони. Але хіба таке алкоголем чи наркотиками виправдати можна?
 


Сім безвісти зниклих людей цьогоріч знайшли вбитими

Коли оперативники відкопали в полі у Якушинцях тіло таксиста, то казали, що це шоста безвісти зникла людина з початку року, знайдена убитою. Виходить, що жінка, забетонована на Келецькій, - сьома вбита з оголошених у розшук.

Усього з початку року на території області, за даними управління Національної поліції, зареєстрували 39 убивств.

Як розказав заступник начальника обласного управління Нацполіції Олександр Глянько, 37 убивств розкрили, два – лишаються нерозкритими. Крім того, продовжується слідство в п’яти провадженнях про убивства минулих років.

Про розкриття одного із таких, як сказали нещодавно в карному розшуку, прозвітують найближчим часом. Хто застрелив іноземця із вогнепальної зброї під час нічного конфлікту біля Макдональдса, що на Вишеньці, наприкінці минулого року, в поліції вже встановили. 

- Ми проводимо заходи і скоро дамо інформацію, в тому числі відео того, що там відбулося, - пообіцяв Олександр Глянько. – Зараз скажу тільки, що зброю ми вже вилучили. В місті Києві. 
 

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Искандарова Юльчик

    Кто знает по какому адресу нашли труп?

    Дарья reply Искандарова Юльчик

    На Келецькій. Ось ще одна стаття про це вбивство.



    http://vn.20minut.ua/Kryminal/zhorstoke-vbivstvo-na-kelec-kij-vinnichanin-zabiv-zhinku-molotkom-i-za-10474637.html

  • Дарья

    Мама є мама, звісно вона вигороджувала свого сина, та хотіла взяти провину на себе, але якби її посадили, не думаю, що він зупинився б на цьому убивстві, якщо до цього йому уже світив вирок за побиття, яке призвело до смерті. І що вже там за сварка така була, що він накинувся на неї та вбив.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up