Знайшли хлопця, який кидався на старшокласниць під гімназією №1

Знайшли хлопця, який кидався на старшокласниць під гімназією №1
Боятися цього хлопця, як розібралися в поліції, не варто. Батьки хворого обіцяли правоохоронцям наглядати за сином краще
  • Страждає від самотності, тому чіплявся.
  • Ось так пояснив свої напади на дівчат під гімназією на Малиновського, юнак, якого там охрестили «маніяком».
  • Як і припускали раніше, хлопець має психічні розлади.
  • Його батьки пообіцяли поліцейським, що нападів більше не повториться.

 

Шарпав за коси і руки дівчат, бо хотів познайомитися. Так пояснив свої вчинки 22-річний вінничан, якого зняла на телефон під гімназією №1 вчителька цього навчального закладу. Старшокласниці, до яких цей юнак дивним чином залицявся, та їхні батьки,  розцінили його дії як напади та написали про це заяви у поліцію.

Правоохоронці кваліфікували дії хлопця як хуліганство і відкрили кримінальне провадження. Щоправда, тільки через тиждень після випадків, які були 28 жовтня. А сьогодні, 8 листопада, у відділі комунікацій обласної поліції сказали: встановила особу того, що підстерігав дівчат під навчальним закладом на Малиновського.

– Учора особа хлопця була встановлена, – інформує поліцейський відділ комунікації. – Це 22-річний вінничанин, який має певні психічні розумові порушення. Він проживає з батьками, перебуває на обліку у відповідному медичному закладі. Поліцейські опитали його в присутності батьків. Свої дії він пояснив бажанням познайомитися, оскільки страждає від самотності та відсутності спілкування через повільну мову. Жодних негативних намірів він не мав.

Відео дня

За офіційною інформацією, поліцейські «провели бесіду з батьками хлопця про необхідність надання сину більшої уваги та контролю за поведінкою і рекомендували їм провести його додаткове обстеження в медичному закладі, аби в подальшому не допустити з його боку жодних протиправних дій».

Про напади невідомого під гімназією на Малиновського редакція дізналася від вчительки цього навчального закладу. Вона зафіксувала на свій мобільний втечу хлопця після переслідування студентки, яка йшла повз гімназію. Незавдого до того той самий юнак наздогнав і вхопив за коси 16-річну старшокласницю, що йшла на додаткові на заняття в гімназію. Дівчині вдалося вирватися і втекти. Її мама згодом розповіла, що дитина дуже налякалася незнайомця.   

Як все було, редакція писала у статті «Містер Ікс в патріотичній кепці. «Маніяк» під гімназією №1 кидається на дівчат».

– В поліцію надійшло дві заяви від батьків старшокласниць, про те, що незнайомець чіплявся до дівчат, – говорять тепер в поліції. – Тілесних ушкоджень у потерпілих від його дій не було, однак вони налякалися дивною поведінкою незнайомця, який шарпав їх за руки та волосся, клав руку на плече. На підставі заяв слідчим відділом поліції було відкрите кримінальне провадження за частиною 1 стаття 296 КК України (хуліганство).

Що буде далі з цим провадженням, питаємо у правоохоронців. Як сказала прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник, справу по «хуліганству» закриють за відсутністю складу злочину.

– Умислу на злочин в юнака не було, – каже Анна Олійник.

Вона також пояснила, що на примусове лікування за рішенням суду направляють психічно хворих, які є соціально небезпечними, а цей хлопець – не з цієї категорії.


Читайте також:

Злочинів стало менше і розкривають їх краще. Криміногенна ситуація в цифрах
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Сергей

    В этом случае виноваты не родители которые не смогли проследить за психически больным своим сыном , и не врачи и психиатры больницы им. ак. Ющенко. В этом виноваты сотрудники управления по соц защите инвалидов и лиц над которыми установлена опека. Это управление находится на против Винницкого исполкома, и там нет никакого прозорого офиса. Все сделано для того чтобы посетители когда приходят давали взятки или торбы с благодарностями. И это никто не будет видеть. Управление а точнее чиновники этого управления находятся на втором этаже. Если приходит к ним посетитель и нужно решить вопрос, но не дал взятку то ответ такой................ -ПРИХОДИТЕ в исполком в приемный день ,там будет принимать наш сотрудник ,и все вопросы по соц защите и по опекунстве все к нему.... Сотрудник это обычно женщина по имени Наталья, она никогда не представляется по фамилии, никогда по сути дела не разбирается. Но если не даешь ей взятку или вознаграждение то и реального ответа и помощи не будет... Тем более она отвечает так... - Я не получаю зарплату по работе над людьми(инвалидами) , и над людми у которых опека. Я РАБОТАЮ БЕЗ ЗАРПЛАТЫ, просто помогаю исполкому. И такой человек который просто работает!!!!! всегда подает иски в Винницкий суд когда решаются вопросы по инвалидности или по опекунству...

    Так что же в этом случае должны были сделать сотрудники этого управления , а именно тогда когда в данном случае психический больной чел. уже ходил возле школы и пугал детей ? Сотрудники а именно Наталья должны были посещать семью где живет такой больной. И если видят что психика нарушена подключать больницу им. ак. Ющенко. Тем более Наталья имеет всегда тел связь с врачами, и всегда может подключить мед помощь. Но Наталья это делает только в том случае, если !!! психически больной один проживает , и нет родственников у него. Ведь это большая находка взять опеку над больным и потом получить его квартиру.

    Психически больных в городе много, они пугают людей , бывают случаи изнасилования, но потерпевшие не делают заявления, снмают трусы что также пугают людей и шокируют их.

    Но ведь они и могут убить  любого человека, тем более зная что им ничего не будет.

    Я хотел бы спросить у началника полиции Педоса ,и мэра г. Винницы Моргунова .

    -Сколько человек должны убить психически больные люди чтобы после этого государство взяло под контроль тех людей которые должны следить за состоянием псих. больных людей ?
  • Ник

    да полицыя как всегда удивила
  • Богдан Пупкин

    жалко и его  и родителей.  но не нужно забывать о том что  болезнь прогресирует.  и если не держать особенный контроль за такими людьми то может случится не поправимое.
  • Олег Левадный

    Убьют, тогда и приходите (с)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up