Містер Ікс в патріотичній кепці. «Маніяк» під гімназією №1 кидається на дівчат

Містер Ікс в патріотичній кепці. «Маніяк» під гімназією №1 кидається на дівчат
Стоп-кадри з відео на Ютубі. Коли вчителька попросила зупинитися юнака, який переслідував дівчину, він кинувся тікати
  • «На території гуманітарної гімназії №1 маніяк викрадає дівчат!».
  • Відео з такою назвою є в Ютубі. На ньому – хлопець тікає від камери.
  • Що це за один, якось не дуже оперативно з’ясовує поліція. 
  • Відкрили кримінальне провадження тільки через тиждень після нападів на старшокласниць.

Одну дівчину вхопив за коси і затуляв рукою рота, але вона вирвалась та втекла. У той же день переслідував студентку, яка йшла повз школу-гімназію №1. Отакі два напади юнака у занадто яскравій, як для маніяка, кепці зафіксували шкільні камери спостереження. Тепер на заняття до навчального закладу і додому дівчаток супроводжують батьки.

Молодого чоловіка в синьо-жовтій бейсболці, який тікає, щойно помічає, що його знімають, записала на мобільний вчителька гуманітарної гімназії на вулиці Малиновського. На цю зйомку редакція випадково натрапила у Ютубі, коли продивлялась нові надходження. Відео назване так: «У Вінниці на території гуманітарної гімназії №1 маніяк викрадає дівчат!». В анотації є застереження: будьте обережні. Додали відео 31 жовтня, але зняли 28-го числа. Авторка відео, як з’ясувала редакція, – вчителька названого навчального закладу.

За словами педагога (просила її не називати через страх помсти не спійманого «маніяка»), вона зняла під гімназією на свій мобільний хлопця незадовго після того, як він напав там на 11-класницю.

Відео дня

– Дочка моєї знайомої йшла до мене на заняття на 10.00. Її зустріла моя колега і привела до школи схвильованою. Сказала, що щойно на дитину напали, – розказує вчителька.

Вона одразу зателефонувала матері 16-річної дівчини та розказала неприємну історію. Говорить, сама одразу подумала, що міг чіплятися до старшокласниці хтось з кола її оточення. Але пізніше, коли працівники школи та батько дівчини подивилися відео з камер спостереження, то розібралися: нападник – незнайомий чоловік. Батьки дівчини подзвонили в поліцію.

– На запису добре видно, що чоловік переслідував її, – розказує вчителька. – Вона прискорює кроки – і він прискорює. Він наздогнав її і ухопив за волосся, зібране у хвіст. Дівчина дістала з кишені мобільний. Хотіла, як вона сказала, подзвонити мамі. Щоб вона нічого не могла сказала, він затулив їй рукою рота.

Не просто злодій

– Думаю, якби це був просто злодій, він би забрав у неї мобільний, – продовжує вчителька. – Він телефон не виривав. Вона вирвалася і забігла до школи. А він розвернувся, ще покрутився і вийшов із території.

Невдовзі в гімназії працювали поліцейські. Опитували свідків і налякану нападом незнайомця дівчину. Через кілька годин, коли правоохоронці завершили свою роботу та поїхали з гімназії, юнак в синьо-жовтій кепці знову був тут як тут.

– Чергова мені сказала, що нібито знову той самий чоловік біля школи крутиться, – розказує вчителька. – У мене реакція була миттєва, я зірвалася і побігла з телефоном. Мені хотілося його зняти...

На дворі вчителька побачила, що юнак перейшов дорогу за іншою дівчиною. Більше нікого навколо не було, тільки проїжджали зрідка машини.

– Я стала біля дороги і почала його знімати, – розказує вона. – Телефон тримала біля вуха, щоб він не зрозумів, що знімаю, і одразу гальмувала машини. Про вся випадок. Коли він пішов до мене ближче, я попросила його зупинитися, от тоді він почав тікати.

Вчителька записала зблизька того, кого у школі вже прозвали маніяком. Також поговорила з дівчиною, яку він переслідував. Каже, що студентка теж налякалася. Факт її переслідування може підтвердили й жінка-водій, яка зупинилась.

– Я потім заходила в поліцію на Пирогова, але слідчої на застала і телефонів свідків у мене не взяли, – розказує викладачка гімназії. – Одразу після цієї зйомки ми викликали ще раз поліцію – чергова натиснула тривожну кнопку, і передали відео другої спроби напасти.

Якась своя програма?

За словами вчительки, поліцейські, які приїжджали за викликом, їм сказали: на чоловіка із таким описом вже заявляли. Нібито були схожі випадки біля навчальних закладів на Вишеньці. Це ж каже і мама тієї старшокласниці, яка зуміла вирватися біля першої гімназії.

– Поліція сказала, що були напади на інших дітей в інших місцях, – каже мати старшокласниці. – За описом зовнішність співпадає. Але тільки у нашому випадку є відео. Більше поліція нам нічого не каже, чи знайшли його чи ще шукають, хоча ми заяву написали. Не телефонували нам навіть... Я так розумію, що це якась хвора людина ходить по Вінниці і нападає конкретно на дівчат старшого шкільного віку.

Що нападник виглядає, як психічно хворий, каже й вчителька, яка його бачила зблизька. За її словами, обличчя у юнака трохи перекошене.
– Може, людина втекла з лікувального закладу і не має що переодягти? – припускає вчителька, раз юнак фігурує у всіх випадках у одній й ті самій яскравій кепці. – Хто знає, що в його хворій голові, раз не побоявся повернутися другий раз туди, де від нього вирвалися, щоб знову нападати. Ніби була в цього хлопця якась своя програма...

Дітям страшно

Зараз у гімназії розповідають, що їхній учениць після нападів 28 жовтня батьки супроводжують на заняття і додому. Адміністрація розіслала офіційні листи в поліцію та у Департамент освіти, щоб випадки, які навели страху на дітей, вчителів і батьків, не залишилися не розслідуваними.

– Якщо ця людина хвора, наприклад, то звичайно її треба знайти та ізолювати, – говорить мама потерпілої старшокласниці. – Це ранок був, і дитина дуже злякалася. Думаю, що в 16 років, коли закривають рота і за волосся шарпають, реально страшно. Така людина не повинна вільно гуляти по вулицям, однозначно.

 

Поліція оперативно не спрацювала

Відкриваємо кримінальне провадження за статтею хуліганство, – так сказали журналісту в поліції минулої п’ятниці. Рівно через тиждень після того, як батьки дівчат заявили про напад під гімназією на Малиновського.

– Так як є уже дві заяви, від батьків дітей першої гімназії, то сьогодні вносять кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство) для того, щоб в повному обсязі розібратися в ситуації, – сказала прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник 3 листопада. – Вилучили відео, і обоє дівчаток його упізнали. Вони не отримали тілесних. Одну він хотів обняти, а другу смикнув за руку. Не завдав фізичного болю, але налякав. Які в нього були наміри, з’ясують, коли його знайдуть. Можливо, ця людина має відхилення, пов’язані з хворобою.

Але це перевірять, тільки коли його знайдуть. Для цього орієнтування на юнака, який носить яскраву кепку і «засвітився» біля гімназії №1, роздали і патрульним, і поліцейським ювенальної превенції.

– Пости направили в першу чергу до першої гімназії, і взагалі працюють зі усіма навчальними закладами. Можливо, він десь вчиться, бо молодого віку, – говорить Анна Олійник. – Орієнтували всіх, провели роз’яснювальну роботу з дітьми і працюють на те, щоб встановити його. Багато хто його бачив, він мешканець Вінниці, але поки що, нажаль, особу ми не встановили.


Читайте також:

Наркотичні цукерки – це фейк. Що насправді вживають вінницькі школярі?

Злочинів стало менше і розкривають їх краще. Криміногенна ситуація в цифрах

ЗНО змінило наших дітей. Чим ще можна пояснити спад дитячої злочинності?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Alexey Odeyalov

    Сколько дерьма в комментариях.
  • DinDin

    еще один такой лазит по пирогова..иногда в транспорте..кидается на девушек с красивыми волосами...пытается потрогать..поднять юбку...мордатый такой....видать не опасный=))
  • Аркадий

    Пусть школьницы гимназии да и других школ не сидят на сайте знакомств Мамба под  аккаунтами  женщин у которых в анкете возраст 20+  . Там они переписываются  и общаются на сексуально эротические темы  с мужчинами.  Но как обычно бывает с ними на этом сайте общаются психически  больные люди. То что женатые мужчины ведут с ними общение это отдельный разговор.... В моменты общения  девушки иногда и выдают информацию где учатся или где живут....  А насильнику и  извращенцу  не стоит труда проследить куда она идет на учебу.....



    ps/ В школе и в гимназии нужно думать про учебу , а не сидеть на сайтах знакомств  под аккаунтами  взрослых женщин
  • Аркадий

    Это пациент больницы им . ак. Ющенко. Зачем его искать спросите у всех участковых врачей и зав. отделений. Диагноз шизофрения, у этих больных повышенная сексуальная  возбудимость. Но все они кто стоит на учете  не следят за приемом лекарств, и бывает что  у них рвет крышу.... Обычно они снимают трусы  и показывают свои  гениталии. Могут и изнасиловать, после изнасилования показывают справку с больницы и говорят ...-Мне ничего не будет у меня спарвка , можешь жаловаться.... Всех этих больных защищает глав врач больницы Клочко. Ведь он на них смотрит как на споносоров , а не как на больных... Также глав врачу помогает зав 7 отделением  Клочко. Они родственники.  А в 7 отделении как раз и  проходят лечение больные с  сексуальными  и др. извращениями....



    ps/ Почему кепка  с нац  цветами?  В такой кепке могут и убить, и потом  адвокат скажет он  активист, националист. А убил сепаратиста.....

    Аркадий reply Аркадий

    В городе есть десяток психических больных с сексуально извращ. наклонностями.  Но в УМВС  в г Винница говорят так.... -Мы ничего не можем делать. Вот если он убьет или изнасилует то тогда будем принимать меры....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up