Починається судовий процес над вбивцею подружжя фермерів, розстріляних під власним домом

Починається судовий процес над вбивцею подружжя фермерів, розстріляних під власним домом
  • За умисне вбивство з корисливих мотивів судитимуть 29-річного чоловіка, який розстріляв подружжя фермерів в Шипинках Барського району.
  • Злочин був у травні цього року, й слідство вже зібрало всі докази та направило справу з обвинувальним актом на судовий розгляд.

Крім статті про особливо тяжкий злочин, обвинуваченого будуть притягуватимуть до відповідальності за незаконне носіння зброї та розбійний напад. Але йому і за основною статтею звинувачення, про вбивство двох людей з корисливих мотивів, загрожує максимальне із можливих покарань — до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Про направлення до суду справи про три злочини 29-річного жителя Барського району розповіли сьогодні, 20 листопада, у прокуратурі Вінницької області. Назвали статті з обвинувального акту:

  • придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської) та боєприпасів, без передбаченого законом дозволу (частина перша статті 263 Кримінального кодексу України);
  • напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, поєднаного з проникненням у житло, спрямованого на заволодіння майном у особливо великих розмірах (частина четверта статті 187 ККУ);
  • умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті двом особам, вчинене з корисливих мотивів (пункти 1 і 6 частини другої статті 115 ККУ).

— Досудовим розслідуванням установлено, що 29-річний обвинувачений прийшов до домогосподарства фермерів, де із застосуванням мисливської зброї вчинив вбивство чоловіка та жінки, вистріливши їм у голову. Після цього проник до будинку і, реалізуючи свій злочинний умисел, викрав сейф, в якому знаходилися майже 1 мільйон 300 тисяч гривень, які привласнив та зник з місця злочину. Викраденими грошима розпорядився на власний розсуд, — так нагадали обставини злочину в прес-службі прокуратури області.

Відео дня

Також повідомили, що під час слідства правоохоронці зібрали докази скоєння злочину проти подружжя фермерів арештованим чоловіком. Про нього 20minut.ua розповідав раніше: підробляв вантажними перевезеннями на МАНі своєї тещі, родом із села Міжлісся, одружений, має дитину до 3-х років, раніше судимий не був, мисливець і браконьєр.

А розкрили злочин проти подружжя Тичуків в селі Шипинки, нагадаємо, поліцейські за тиждень. Одягнули кайданки 29-річному мешканцю Бару в сусідній області, на оптовому ринку, куди він доставив на продаж яблука. 

Що арештований незаконно володів двома рушницями — гладкоствольною курковкою і малокаліберною ТОЗ-12, розповіли після затримання підозрваного розшуківці. Із першої, як зафіксували камери спостереження на території домоволодіння Тичуків, він застрелив господаря, коли той відчинив хвіртку. З другої рушниці злочинець убив наскрізним пострілом дружину, яка вибігла з дому на звук першого пострілу.

 

Як вбивця тікав з сейфом та як по його слідах йшли оперативники, читайте в цій статті: «Не думав, що ми його знайдем». Як вийшли на вбивцю подружжя фермерів? Нові деталі.

А про арешт затриманого зайдете інформацію у новині «Вбивство фермерів у Барському районі: суд виніс перше рішення підозрюваному».

 

Читайте також:

Справа хмільницького вбивці, який топив тіла своїх жертв в Південному Бузі, пішла до суду

Батьки загиблих полегшено зітхнули. Водій не викрутився від тюрми за ДТП «під кайфом»

Був шерифом, коли побив підлітка. Вінницькі судді відмовилися від скандального процесу

Шестеро на одне місце. Хто претендує на вакансії суддів у Вінницькому апеляційному?

Кличуть на роботу в поліцію. Назвали список із 29-ти вакансій та суми зарплат
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Rabbit123

    І чого досяг цей дурень? Дуже розбагатіє і пошикує за решіткою...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up