«Не думав, що ми його знайдем». Як вийшли на вбивцю подружжя фермерів? Нові деталі

«Не думав, що ми його знайдем». Як вийшли на вбивцю подружжя фермерів? Нові деталі
  • Вчора, 15 травня, затримали, а сьогодні оголошують підозру і готують клопотання до суду про арешт.
  • Як вийшли на слід 29-річного стрілка і що він розказав оперативникам про вбивство фермерів в Барському районі?
  • Рушниці вже знайшли і частину грошей з сейфу. Та правди про суму, якою заволодів, затриманий не каже.

Розкрили вбивство подружжя Тичуків в селі Шипинки Барського району за тиждень. Учора, 15 травня, як розповів сьогодні тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного главку поліції Олександр Цимбалюк, одягнули кайданки 29-річному мешканцю Бару. «Пов’язали» причетного в сусідній області, на оптовому ринку, куди він доставив на продаж яблука. Підробляв вантажними перевезеннями на МАНі своєї тещі.

Родом затриманий із села Міжлісся. Одружений, має дитину до 3-х років. Раніше судимий не був. Мисливець. Браконьєрив, як вже дізналися поліцейські. Незаконно він володів двома рушницями — гладкоствольною курковкою і малокаліберною ТОЗ-12. Із першої, як зафіксували камери спостереження, що були на території домоволодіння Тичуків, він застрелив господаря, коли той відчинив хвіртку. З другої рушниці злочинець убив наскрізним пострілом дружину, яка вибігла з дому на звук першого пострілу.

— В них відкрита веранда з колонами. Жінка вибігла в халаті і злякалася. Вона притулилася до однієї з колон, і вбивця їй вистрілив ззаду в голову одразу, без розмови. Куля прошила наскрізь і відрекошетила від колони. А чоловіку він стріляв у щоку. Травма була така, що він захлинувся. Його залляло кров’ю, — розповідає полковник Цимбалюк, який очолює кримінальний блок поліції. 

Відео дня

Він буквально по кроках розказав, що робили для розкриття цього злочину. Розповів, як піднятті по тривозі співробітники кількох сусідніх райвідділів обходили спочатку ближні села, а потім йшли ставити людям питання далі і далі в пошуках зачіпок. Отримали перший результат вже в селі на Жмеринщині. 

Почали правоохоронці пошуки, маючи тільки загальні прикмети злочинця, що ховався за маскою і каптуром. Він був одягнений у військову «горку» російського зразка, однотонну з темнішими нашивками на ліктях й штанинах. Про людину в такому одязі й розпитували людей кільканадцяти населених пунктів, доки знайшли свідків.

У своїх друзів в Жмеринському районі підозрюваний вранці 9-го травня сушив змочену під зливою ту саму «горку» і переодягався. Більше того, він забув там своє взуття. Його співставили з відбитками на тому місці, де знайшли спустошений сейф, і сліди співпали.

— Сумніви остаточно відпали, чи він, коли ми здобули цей доказ, — каже Олександр Цимбалюк.

Крім того експерти збільшили інформацію з камер і побачили, що рушниця-курковка вбивці подружжя фермерів була перемотана ізоляційною стрічною. Знайомі ймовірного підозрюваного оперативникам підтвердили: є в нього така рушниці. Розповіли, що він мисливець і що бачили у нього також дрібнокаліберну. 

— На даний момент ми ці дві рушниці знайшли, — говорить полковник. — Він сказав, в якому місці їх викинув. І вчора, цими дощами, ми зібрали людей (цивільні допомагали поліцейським — авт.), територію обходили і знайшли рушниці. Він нам уточнював в телефонному режимі, де це було і як. Ще маємо знайти маску і рядно, які він теж по дорозі до машини кинув.


Олександр Цимбалюк розповів також про дії злочинця після вбивства. Сказав, що забраний з будинку Тичуків електронний сейф втікач ніс в покривалі через сади. Здолав одну загрожу, другу, перетнув асфальтну дорогу на Попівці, лісосмугу і вийшов на пайову землю, де люди посадили малину.

В цьому полі невдовзі після вбивства й виявили відкритий за допомогою пострілів сейф. У ньому за поличку запали кілька купюр в доларах. Їх злочинець не помітив, коли висипав здобуті гроші в рядно. Каже, важко було нести, тому вирішив пересипати. Далі він по дорозі знайшов мішок зі сміттям. Сміття висипав і склав в мішок гроші. Там покинув покривало. Йшов далі, до машини.  

До друзів втікач приїхав на зеленій «дев’ятці», яка належить його тещі. В цьому авто під час обшуку, за словами виконуючого обов'язки начальника главку, знайшли тільки частину суми присвоєних після злочину грошей — близько 300 тисяч гривень в різних валютах. 

Взагалі в поліції сумніваються, що в сейфі був тільки 1 мільйон 300 тисяч гривень, як сказав 29-річний затриманий. Від родичів і близьких родини убитих правоохоронці знають: фермери зберігали гроші в різній валюті. Також це підтверджують ті кілька купюр в доларах, які запали за поличку сейфу та лишилися непоміченими злодієм.

— Він озвучує мільйон 300 тисяч у гривнях. Однак, скільки було насправді грошей, ми встановити не змогли у зв’язку з тим, що люди, які могли надати таку інформацію, загинули. Це власник і його дружина, — каже Олександр Цимбалюк.

А який мотив злочину назвав затриманий? Сказав, що має великі борги і кілька раз повторював фрази «або я, або мене», «в мене не було іншого виходу». Ще цей чоловік розповів правоохоронцям, що встиг повернути борг в сумі більше 20 тисяч доларів людині, яку тепер планують допитати в рамках слідства. Шукатимуть, куди подів здобуте вбивця.  

Чому прийшов по гроші саме до Тичуків? В поліції вже дізналися про спільних друзів затриманого і потерпілих. Припускають, що він міг перевозити їхні яблука на чиєсь замовлення. Кажуть, чоловік знав: протягом останніх місяців у фермерів йдуть активні продажі за готівку.

— Загиблий був власником фірми «Едем» зі 100 гектарами садів. Частина орендована, частину викупив. На господарстві поставив собі будинок і там жив, — розповів також полковник Цимбалюк. — Великі об’єми продажів урожаю минулого року були останні 2 місяці. Сховища облаштував, ферму переробив на холодильники. До нього активно покупці приїжджали. По дві фури міг відправляти на день. В Харків, на АТБ, до Києва щодня машина…

Раніше про загиблих від рук злочинців фермерів 20minut.ua розповідав у цій статті: «За два мільйони у.е. хотів продати бізнес». Подружжя фермерів поховали поруч

А як сьогодні сказали у відділі комунікацій, до зміни статусу затриманого на підозрюваного, навіть їхнім співробітникам слідство не дозволило з ним спілкуватися. Тому поки фото і відео з його коментарями або відмову від таких немає.

— Другом сім’ї він точно не був, бо родинні зв’язки ми в першу чергу перевіряли, — розказав також виконуючий обов'язки начальника поліцейського главку. — По відео бачимо, що він цілеспрямовано йшов на злочин. Без розмов. Тільки ворота відчинилися, одразу господаря застрелив… Мав інформацію і вирішив збагатитися. Всі ці дні, поки ми його шукали, він спокійно собі жив. Радувався, що інформацію люди перекручують. Думав, що ми його не знайдемо.   

Також в поліції назвали офіційне місце роботи затриманого — охоронник ставка. І сказали, що його рідні були шоковані причетністю до вбивства й не знають нічого про гроші. А за особливо тяжкий злочин проти життя, скоєний з корисливих мотивів, нагадаємо, загрожує довічне позбавлення волі.


Читайте також:

Розкрили резонансне вбивство фермерів у Барському районі: перші подробиці

Розстріл фермерів у Барському районі: з'явилося відео та нові деталі
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Лена

    який жах - за машину яблук вбити людей!! тим паче вони мали продавати і їхати за границю, то в період зміи хазяїна може й за копійки віддавали б ті яблука - міг би нажитись... так нє треба тут і зараз
  • Iuliya Spodenyuk

    Йому треба було просто самому повішатися, і все би вирішилося.=Таких людей знищив!!! В тюрмі все поправлять
  • Александр Анатольевич

    Знайшли справжнього був винен господарям 50тисяч $  розписка була. Сам в них брав продукцiю знав про камери й все iнше. Обичний торгаш а по камерам вiв себе як кiлер профi. Стрiляв з обрiза гвинтiвки мiлкого калiбру.
  • Irina Shukhareva

    17 мая в новостях говорили ,что ещё не пойманы ... И никто там не стрелял, кололи и резали...нелюди. И невестка сказала ,что никаких денег там не было... Зачем вводить  в заблуждение...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up